Pages

torstai 13. heinäkuuta 2017

Kesäkuulumisia!

Täällä ollaan, edelleen. Eilen multa loppui vihdoin ja viimein sen 10 päivän penisiliinikuuri jonka sain siis angiinaan (en kurkkupaiseeseen mikä oli se itsediagnoosini, hah). Mulla ei ole koskaan ollut angiinaa (tietääkseni), joten olihan tämä melkoinen yllätys. Myös mieheni sai sen, mutta lapsiin se ei tarttunut.

Penisiliinikuuri aiheutti meille molemmille ihmeellistä väsymystä ja mulle vatsavaivoja. En oikein ole jaksanut touhua muuta kuin välttämättömät, eli siis lasten kanssa kesäpäivän viettämistä ja eineksillä on menty.

Ollaan oltu monena päivänä rannalla alla tai uimalassa, ja käyty puistoissa yms. On ollut pakko järjestää lapsille tekemistä sillä kotipäivät...... on yhtä tappelua, itkua ja kitinää. Lasten kaverit on kaikki lomailemassa ties missä ja lasten isä päivät töissä ja illat kakkostöissä ja noi kupeiden hedelmät kerrassaan vain tylsistyvät!

Heti kun lähdetään johonkin, kaikki ovat aurinkoisia ja viihtyvät hienosti. Itsekin jaksan paremmin biitsillä makoillessa rusketusta keräillessä ja vesipetona lasten kanssa riehuessa vedessä. Joten touhuttu on.

Eilen esikoiseni täytti 8(!!!) vuotta, enkä oikein tahdo itsekään sitä uskoa. Samaan syssyyn mulle soitettiin poliisista, esikoinen menee kuultavaksi lastensuojeluilmoitukseen liittyen. Että olipahan hämmentävä päivä. Itse ei aina tiedä, pitäiskö itkeä vai nauraa. Niin paljon olen tehnyt töitä, etten sitä oman lapsuuteni väkivaltaa periyttäisi omaan perheeseen, niin sitten miehen ja pojan yksi ainoa yhteenotto aiheuttaa melkoisen kierteen. Ja kaikki haluaa hoitaa asiaa minun kanssani vaikka en edes asiaan liity. Murr! Toisaalta kun kerran ongelma on tunnistettu, niin onhan se hyvä selvittää perinpohjin.

Mutta tosiaan poika täytti kahdeksan. Toinen luokka alkaa syksyllä jännittävissä merkeissä. Samaan syssyyn alkaa varmaankin jonkunlaiset selvitykset pojan käytöksestä, joka on ollut viime aikoina vähintäänkin haastavaa. Useampi ulkopuolinenkin on ollut näkemässä, kun poika saa kilarit jostain (yleensä siitä,  että kiellän jotain, esimerkiksi pelaamasta tabletilla) ja saattaa useita tunteja käyttäytyä sen jälkeen todella rumasti ja häiritsevästi, kiusaamista, rumien puhumista jne. Voi olla ihan normaali kehitysvaihe, mutta voi olla myös jotain ongelmaa tunteiden säätelemisessä (toki sitä on minulla ja meidän suvussakin....). Tärkeää on saada apua, koska lopulta meiltä vanhemmilta menee hermot ja itse ainakin koen kokeilleeni vähän kaikkea pojan auttamiseksi. Olenhan jo vuosia hakenut apua näihin asioihin, hassua vain että ensimmäistä kertaa on tullut mieleen, että ehkäpä myös poika voisi saada ulkopuolista apua (enkä pelkästään minä). '

Ja esikoisen lisäksi myös neitiviisivuotias on aloittanut jäätävän draamaitkupotkuraivariuhman ja neiti 2v nyt muuten vaan heittäytyy lattialle ihan jokaisesta asiasta mihin joudun sanomaan ei (sille onneksi jaksan jo hymyillä). Mutta hänpä onkin niin suunnattoman söpö muuten <3

Elokuussa palaan myös itse töihin. Just nyt tuntuu hyvältä, vaikka tiedän kyllä että nopeasti se mieli siellä latistuu. Mulla on onneks uusi lähiesimies joka on fiksu ja aikaansaava nainen!

Mutta ajatukset harhailevat. Tosiaan nyt se kuuri loppui ja tadaa: kaivoin tänään puntit esiin, tein bodypump 98:n!! Tuntui kyllä, että kuolen mutta tein silti. Kroppa on kaivannut liikuntaa ihan hirveästi, öisin kädet ja jalat puutuu ja niskat on ihan jumissa. Käytännössä en ole varmaan kahteen kuukauteen oikein liikkunut, kun koko ajan joku vaivannut! Jospa se lähtisi tästä! Huomenna taas jotain lisää liikuntaa! Pyörä kävi huollossa XXL:ssä joten ehkäpä pyörälenkki?

Ruokavaliokin on nyt ton penisiliinikuurin aikana ollut vähän huonossa hapessa, paino ei ole onneks noussut siitä mitä olen saanut tiputettua. Nyt palaan ruotuun kun se inhottava väsymyskin pikkuhiljaa väistyy.

Että eiköhän taas tule iloisempia bloggauksia, kun sairasteluputki toivottavasti jäi nyt taakse.

Muistakaas Instagramin käyttäjät, että mun instagram stories löytyy tunnarilla iiris_jss. Päivittelen päivittäin sitä!

1 kommentti:

  1. Mitä teille kuuluu? :) Olisi mukava lukea perheen kuulumisia! Mites opiskelut?

    VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!