Pages

sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Cheerios kauramurot

En ole pitkään aikaan saanut Buzzadorilta mitään kokeiltavaa kotiin, mutta nytpä sitten päästiin kokeilemaan tämmöisiä kauramuroja.
Meillähän joka kerta lasten kanssa ruokakaupassa käydään sama vääntö, "äiti milloin me ostetaan suklaamuroja???" ja lapsille tosiaan maistuu kaikki makeutetut murot ja riisimurot (vehnähöttö), muu ei tahdo kelvata. Älkää kysykö mistä ne tietää suklaamurojen olemassaolon!

Mulla on lisäksi myös selkeä vaatimus, että lapsille ostan vain muroja, joissa sokeria alle 10 grammaa sadassa grammassa. Arvatkaa löytyykö semmoisia juuri mistään. Prisman kilometrin pituinen murohylly koluttu, kaikki mukamas terveet murotkin sisältää sokeria lähemmäs sen 20 grammaa eli viidesosan muron painosta joka on 30 gramman ohjeistusannoksesta sitten jo 6 grammaa eli 3 sokeripalaa. Ja meidän lapset syö hyviä muroja 2-3 lautasellista.

Buzzador tarjosi kokeiltavaksi Cheerios-muroja ja tottahan toki meillä kauramuroja kokeillaan. Itsekin hyvin vähävehnäisenä syön pääasiassa kauraa.

Saimme kotiin kokeiltavaksi yhden ison paketin. Joskus jossain aikaisemmassa murotestauksessa saimme myös muroja pienemmissä pusseissa jaettavaksi tuttaville, mutta tässä oli vinkkinä vain että kutsu kaverit muroaamiaiselle. No, meillä tämmöinen paketti uppoaa koko perheelle, joten sori ystävät, nyt ette saaneet kutsua!
  
Ja ne murot upposi! Niin vauhdikkaasti, etten ehtinyt kameran kanssa kunnolla perään. Muroissa on siis 93% raaka-aineista kauraa ja sokeria tosiaan alle 10 grammaa sadassa grammassa. Hiilihydraattiahan nämä on, mutta proteiiniakin kertyy annoksesta kymmenisen prosenttia ja ravintokuitua 8 prosenttia. Meillä on joskus ollut kokeilussa Elovenan täysjyväkauramuroa, ja siinäkin sokeria on 14 grammaa, toki siinä ei ole vehnää ollenkaan missään muodossa kuten näissä muroissa.

Minun näkökulmastani siis kasvavalle lapselle oikein oivaa ravintola. Ei mitään sokerihöttöä tai vehnää.

Kaurallahan on jo useiden tutkimusten mukaan verensokeritasapainoa tasaava vaikutus ja kun tähän yhdistää jo kouluikäisten lasten suurentuneen riskin sairastua metaboliseen oireyhtymään, insuliiniresistenssiin tai diabetekseen, niin onhan se kaura ihan varteenotettava vaihtoehto.


Ja mainittakoon ihan sivulauseessa, että olen etsinyt meille sopivia muroja Prisman kilometrin pituisesta murohyllystä aika kauan. Harvassa on se lapsille maistuva muro, jossa sokeria on näin vähän ja pääasiassahan ne on vehnähöttöä.

Murot on rakenteeltaan ihan ok ja syötäviä. Joku muu buzzaaja oli maininnut, että jotenkin mauttomia ovat, mutta minä en sitä huomannut eikä meidän perhe. Maitoa sekaan vaan ja suuta kohti. Lapset on niin murofriikkejä, että 2-3 lautasellista uppoaa samantien.

Murojen sisältö tässä kuvassa, jos saatte jotain selvää. Minusta aika mukavaa luettavaa ja tämmöisellä lapsi jaksaakin hetken aikaa.

Tottakai tämä on pelkkää hiilihydraattia ja rasvaa sekä proteiinia kannattaisi vähän lisätä tähän, että se jaksaminen kestäisi vähän pidempään kuin sen pahimman sokeripiikin. Toivottavasti tämä kaura kuitenkin tasaa sokeripiikkiä, sitähän minä en voinut testata tietenkään.

Nestlen sivuilta lainaus sisällöstä:

Täysjyväkaurajauho (92%), sokeri, vehnätärkkelys, tumma inverttisokerisiirappi, suola, happamuudensäätöaine (trikaliumfosfaatti), auringonkukkaöljy, hapettumisenestoaine (tokoferoliuute). Saattaa sisältää pähkinää.

Eli ihan mukavalta tämäkin aineosaluettelo hyönäyttää. Mielelläni olisin ottanut kuvia herkuttelevista lapsista, mutta koskaan en ehtinyt kännykän kanssa ennenkuin lautanen oli tyhjä. Tämä pikkuruinen tykkäsi syödä näitä ihan tämmöisenään ja kävi omin sormin muropaketista hakemassa snäcksejä.


Ja kyllä, seuraavalla kerralla Prismaan (käyn yleensä Lidlissä) ostan näitä lisää, kunhan vaan muistan.

Eli kyllä mä suosittelen näitä, kun läpäisivät mun tarkan seulani lapsille!

Kiitos buzzador kun pitkästä pitkästä aikaa muistitte minua kampanjalla! Oli hyödyllinen enkä olisi itse varmaan tätä tuotetta edes osannut etsiä!

3 kommenttia:

 1. Kiva vinkki kodin murovalikoimaan. Jos hinta ei päätä huimaa, ostan myös kokeeksi kotiin.

  VastaaPoista
 2. Oletteko kokeilleet näitä Nallen Täysjyväkaura-Vadelmamuroja? Niissä on sokeria 6,8 g/100 g.

  http://nalle.raisio.com/fi/tuote/-/p/nalle-rapea-taysjyvakaura-vadelmamuro?productId=6411200109709

  VastaaPoista
 3. Kiitti kommenteista! Helzu kävin ostamassa jo näitä, mutta en yhtään muista hintaa. Anonyymi näitä Nallen muroja en ollutkaan huomannut, kiitti vinkistä pistän korvan taakse:) Isojen kauppojen murohyllyt on mahdottoman kokoisia että koskaan ehtisi kaikkia käydä läpi, vinkit on aina tervetulleita😀

  VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!