Pages

lauantai 18. helmikuuta 2017

Pidempi stoori lomasta ja fiiliksistä

Nyt on lauantai ja ollaan oltu kotona jo torstaista saakka. Tulimme kotiin torstaina yöllä viiden maissa, pari tuntia aikataulusta myöhässä koska lentokoneen henkilökunta oli huonon sään vuoksi väärällä saarella (Teneriffalla) jumissa jouduimme muutaman tunnin odottelemaan heitä Las Palmasin lentokentällä. Tottakai oli raskas kotimatka lentää keskellä yötä läpi Euroopan. Ihmettelen vieläkin, kuinka mietin sitä Dubaita vaihtoehtona, siellähän on lento aamuyöstä tänne Helsinkiin.

No, oppia ikä kaikki. Kaunis paikka oli ja kun kävimme parissa vähän enemmän rantakohteessa (playa del ingles, puerto rico) vuokraamallamme autolla, tuntui että valitsin just sopivan paikan. Las Meloneras on siellä näiden rantapaikkojen välissä, mutta paljon hiljaisempi ja rauhallisempi paikka. Kaupustelijoita on vähemmän, toki sitten myös kahviloitakin. Hotelli oli 10+++ koska kaikki hotellin uima-altaat (3 isoa sekä lasten- ja poreallas) oli lämmitettyjä. Lapset oli innoissaan ja noin neljä päivää reissusta menikin uima-altaalla. Jopa tuo nuorimmainen kun sai kellukkeet, ei halunnut vedestä pois ollenkaan.

Mun osalta matka meni aika rauhallisesti. Alkumatkasta oli jännitystä ja innostusta sekä vähän ristiriitaisia tunnelmia, joita mies oikein taisi tahallaan pahentaa puheilla nudistirannasta jonne haluaisi mennä alastomia naisia katselemaan. Ja sillä kovalla kännykän käytöllä, joka välissä oli kännykkä kourassa.

Loppumatkasta aloin rentoutumaan, tai mitä lapsilta nyt voi rentoutua. Yöt oli vaikeita, taaperoinen alkoi flunssaantua (sama flunssa mikä mulla alkoi ennen matkaa) ja itkeskeli yöllä, jolloin heräilin ja valvoin miehen kuorsatessa. Yhtenä yönä meninkin pojan viereen kuorsausta pakoon. Mutta en siis kyllä ollut kovin levännyt matkalla ja varsinkin just toi toinen vuokra-autopäivistä olin aivan zombie.

Päivisin ipanat joko touhusi altaalla tai tappeli keskenään. Paljoa ei mitään kävelyretkiä tehtykään, kun he eivät jaksaneet. Lasten ehdoilla siis. Ja olihan se mukava ottaa aurinkoa!

Loppumatkasta alkoi sitten ne vatsavaivat, ensin esikoiselle joka oksensi lentokenttäbussiinkin kotimatkalla ja kotosalla sitten keskimmäisellä ja minulla. Ihan tyypillistä ja olis vaan pitänyt käsihygieniasta pitää parempaa huolta. Onneks muut säilyi terveenä ja ruskeita me ollaan kaikki!

Itse sitä on niin tottunut väsymykseen, että sitä vaan jaksaa porskuttaa. Parina viimeisenä päivänä keksin, että voin uida ihan matkaa siellä altaassa (tavattiin norjalainen pariskunta jossa rouva kovin ui) ja sainkin ihanan oman hetken ja rauhan polskutellessani. Jälkeenpäin harmitti vaan, miksen keksinyt sitä itse, olis voinut vaikka ioka päivä uida sen kilometrin. Siinä olisi tullut hyvää liikuntaa.

Lentohan oli kaikille lapsille ensimmäinen. Kovin olivat innoissaan, mutta lähes 7 tunnin lento oli kyllä pitkä. Menomatkalla jaksoivat pari tuntia, kunnes oli pakko antaa tabletit ja kotimatkalla sitten pyysivät ne samantien, annoin pelata kunnes oli aika nukkua. Seuraavaa reissua olen miettinyt lyhyemmän lennon päähän, eli matkakuume kyllä nosti päätään:-)

Lapset otettiin ihan hyvin vastaan hotellissa. Heidän osaltaanhan aamupala oli ilmainen, mikä oli kyllä hyvä koska eivät paljoa mitään syöneet. Hotellilla kävi myös Bamse eli maailman vahvin nalle monta kertaa ja olisi ollut lasten discoa ja muuta ohjelmaa, josta me ei vaan tiedetty.

Hotelli kuului johonkin RIU hotellit ketjuun, joka tarkoitti että siellä oli myös kuntosalia ihanien uima-altaiden lisäksi. Kuntosalikin löydettiin vähän turhan myöhään eikä oltu varattu vaatteita, sitäkin olisi voinut hyödyntää. Muutenkin tykkäsin hotellista kovin. Kaikki altaat oli suorakulmion muotoisia joten soveltuvat myös aikuisten uimiseeen hyvin.

Ja siis paketti me ostettiin TUI travelsilta eli entisiltä Finnmatkoilta. Meillä oli lennot, bussikuljetukset lentokentältä hotellille ja hotelli aamupalalla 4 hengelle + vauva josta en tiedä maksoimmeko. Koko setti maksoi noin 2500 euroa eli melkoisen paljon. Jotain satunnaisia olisi saanut kahdella tuhannella, mutta en oikein ollut varma niiden hotellien laadusta, kun taas tätä oli kehuttu kovasti.

Näkemistä oli vaikka millä mitalla. Nämä ihmispatsaat oli siinä rantabulevardilla tosi hienoja, samoin erilaiset esitykset (musiikkia, breakdancea), papukaijamies jne. Ihan kävelymatkan päässä, toki kaikki halusivat rahaa. Mutta lapsille pienetkin elämykset on isoja.

Me jätettiin väliin itse asiassa suuremmat huvipuistot ja eläintarhat tällä kertaa, vaikka auto olikin pari päivää lainassa. Tämä äkkilähtö oli kuitenkin meille pienen budjetin reissu tavallaan, joten yritettiin nyt vaan nauttia olemisesta.

Puerto Ricossa käytiin autolla, koska olin siitä paikasta kuullut paljon hyvää, mutta kyllä se vähän pettymykseksi osoittautui. Rannalla paljon naisia yläosattomissa ja ranta oli muutenkin aika ruma sataman vieressä. Rantabulevardi täynnä lomakrääsäkauppoja ja hotellit oli siellä rinteissä, joista mun mielestä oli aika vaikea pääsy sinne rannalle. Aika ruma oikeastaan se keskusta, paljon autoja ja likaista. Rannan tuntumassa oli kahviloita, mutta ei vessoja. Mutta lämmintä siellä oli, herranjestas kun muualla saaressa oli tuulista ja pilvistä niin siellä porotti aurinko. Uima-allaslomaksi paikka on kyllä täydellinen!

Lomaa kuvasti tietyllä tavalla vapaa-aika ja rytmittömyys. Aamupalalla me aikuiset tankattiin maha täyteen, kun taas lapsille ei maistunut juuri mitään. Sitten pyörittiin altaalla, kunnes jollekulle tuli nälkä. Kokattiin huoneessa tai tilattiin pizza (oli melkein ainoa mitä lapsille maistui). Taaperoinen nukkui missä sattui, rattaissa, autossa tai allastuolissa.

Lapset tutustui muihin suomalaisiin ja joka päivä oli seuraa altaalla. Esikoisen uimataidot kehittyivät todella paljon. Aikaisempi parin metrin uimataito kasvoi koko altaan pituiseksi eli ui varmaan 20 metriä. Keskimmäinen ei vielä oppinut uimaan ilman kellukkeita, mutta lähellä on hänkin.

Mulla jäi kiireessä kirjat kotiin, joten pääasiassa sitten vaan makoilin ja uiskentelin vedessä muksujen seurana. Mieskin kävi pari kertaa uimassa.

Eli semmoista rentoilua, vaikka välillä menikin hermot noiden lasten kanssa.

Nyt ollaan kotona ja mulla sekä lapsilla vatsavaivoja edelleen. Ollaan juotu precosaa ja toivotaan, että menisi pian ohi. Perjantaina heidän piti mennä kouluun/päiväkotiin mutta ilmoitin että ovat kotona. Tyttö vielä oksenteli eilen ja edelleen valittaa vatsakipua, mullakin syömisen jälkeen vatsaan sattuu.

Maanantaina mä täytän 40. Herranjestas! Menen tänään parin ystävän kanssa syömään ja illalla teatteriin katsomaan Tom of Finland-musikaalin. Eli ikäänkuin vähän juhlistamaan! Jos siinä nyt jotain julistettavaa on...

Mutta tämmöiset matkaterveiset! En mä yhtään sitä instagramia mainosta, mutta siellä olisi ollut vaikka mitä hauskoja matkakuulumisia ja niitä oli hauska tehdä, jopa pienessä sangriahiprakassa parina iltana.

Kirjoittelen vähän myöhemmin ajatuksia omasta ulkonäöstä ja olosta siellä reissussa. Ne asiat kävi meinaan mielessä useita kertoja. Ja se hormonihäiritsijä-juttu pyörii takaraivossa koko ajan eli on tuloillaan!

1 kommentti:

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!