Pages

lauantai 3. joulukuuta 2016

Still here..

 
Tämän kauniin kuvan kera pahoittelen, etten ole bloggaillut tänne mitään. Jaksamiseni on ollut aivan kortilla ja tänään sain lääkäriltä sitten oikein diagnoosin ja antibiootit käteen. Pari viikkoa kestänyt (plus viikon sitä ennen jo väsyttänyt) flunssa vei meidän perheen kaikki naispuoliset sänkylepoon, nuorimmaisen korvatulehdukseen ja mulle keuhko/poskiontelontulehdukseen.  En siis vitsaile kun sanon olleeni niin puhki, että olisin vaan jaksanut maata sängyssä. En ole edes jaksanut opiskella. 

Ollaan oltu lasten kanssa käytännössä neljän seinän sisällä ja onni onnettomuudessa, että hekin on olleet kipeinä niin ei ole tarvinnut olla välienselvittäjänä koko aikaa. Samaan aikaan vanhin sai pari uutta kaveria, joista olen todella iloinen kun vanhan ainokaisen kaverin kanssa on ollut jatkuvasti riitoja. On mukava ottaa kylään lapsia ilman, että koko ajan pitää olla puimassa ja setvimässä sanaharkkaa (ja pahempaakin).

Ja tässä on pieni stressikin ollut. Järjestelin marraskuussa perhekahvilaamme pop up-  joulukorttikuvausta ja sekä järjestäminen, että nyt kaikki loppuhässäkkä, voi tsiisus! Yhtään kiitosta en ole saanut, sen sijaan useaan kertaan kritiikkiä joka olisi mun mielestäni pitänyt mennä kuvaajalle ja ylipäätänsä olisi voinut olla antamatta. Ja siis minähän teen tätä vapaaehtoisesti, ilman mitään palkkaa. Kaikkeen yhteydenpitoon, suunnitteluun ja järjestämiseen on mennyt varmaan 10-20 tuntia. Nyt vielä odotamme kuvia jotka eivät ole tulleet ihan ajallaan, toivottavasti ovat onnistuneita. Kun tein aikaisempaa vapaaehtoishommaani eli meripelastusta niin siellä kyllä aina kiiteltiin vuolaasti kaikesta avusta, tämä on ehkä senkin vuoksi ottanut koville.

Iloinen juttu on sen että opinnot on hyvällä mallilla. Mulla puuttuu perusopinnoista enää yksi pakollinen kurssi (on työn alla) ja sitten valinnaisia pitää tehdä joku kirjatentti ja essee. Kevääksi hain lisää koulutustukea ja aion yrittää tehdä maantieteen toiseksi sivuaineeksi  ja sitten sinne Helsingin yliopistoon ympäristötieteen opintoja. Mun oli tarkoitus tehdä kaikki valmiiksi jouluun mennessä, mutta en ole kahteen viikkoon jaksanut enkä oikein pystynytkään (lapset kotona) opiskelemaan joten yritän nyt tän pakollisen saada valmiiksi ennen joulua ja ne pari jää kevään puolelle. Tammikuussa keskimmäinen menee päiväkotiin ja nuorin jää mun kanssa kotiin joten luulen saavani opinnot vielä paremmin etenemään. Elokuussa sitten on vuorossa töihin paluu. Ja se jännittää, tilanne työpaikalla on (kuten aina) muutosaltis ja kai kriisejäkin pukkaa. Toivon tietysti kovasti, että pääsisin pian toisen alan hommiin.

Liikuntaa ei tietenkään ole ollut eikä ruoka ole maistunut. Toivottavasti ab-kuuri auttaa pian että saan elämänvoiman  takaisin.

Veronpalautukset tuli ja jostain syystä tänä vuonna sain enemmän kuin koskaan. Mun kaksi nuorempaa muksua ei ole käynyt koskaan ulkomailla lukuunottamatta Viroa ja olemme lasten isän kanssa nyt miettimässä matkaa johonkin lämpöiseen. Kohtuuedulliseen paikkaan olisi päästävä ja tässä maailmantilanteessa emme Afrikkaan lähde. Nyt on pyöritelty Kanarian saaria ja Dubaita (taidan pyörtää periaatteeni sen suhteen) ja olen katsonut lentoja molempiin. Halvimmalla pääsee kun ostaa lennot ja hotellin erikseen.  Alunperin olin suunnitellut matkaa yksinäni lasten kanssa, mutta aika uhkarohkeaa se kyllä olisi. Ja ukkokultakin innostui asiasta.

Jos joku muistaa viime syksyltä pohdintaani lasten liikunta-asiasta niin monesta eri syystä johtuen mun esikoinen vaihtoi jalkapallon korikseen. Ja olemme tällä hetkellä todella tyytyväisiä asiaan, poikakin lähtee kohtuumielellään sinne ja on saanut sitä kautta uusia kavereita. Tytär on kehittynyt akrobatiassa tosi paljon, seisoo jo käsillä ja päällään seinää vasten. Nyt sitten olis varmaan mun vuoro seuraavaksi:)

Kiitos kun jaksatte käydä täällä! 


2 kommenttia:

  1. Monipuoliset kuulumiset. Koittakaahan parantua kunnolla koko perhe. Loman suunnittelu tuo positiivisuutta lisää arkeen.

    VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!