Pages

maanantai 24. lokakuuta 2016

Syksyn pimeys

Pahoittelen aluksi heti kahta asiaa. Kuvia ei ole koska kännykkäni on huollossa, eli tämän uuden iPhonen akku tyhjenee hetkessä joten se lähti huoltoon ja saamallani varapuhelimella en osaa ottaa kuvia. Toinen juttu on se, että treenipostauksia on vähemmän. Liikunta kulkee tässä mukana, mutta arki on tällä hetkiä an tajuttoman hektistä ja rimpuilevaa joten en oikein ole pystynyt keskittymään niihin treenijuttuihin. Mutta siis treenailen kyllä, salilla sen 1-2 kertaa viikossa plus tanssit ja pilatekset. Tällä hetkellä ei oikein aika tahdo riittää edes vaunulenkeille, mutta tilanne toivottavasti muuttuu vuoden alusta kun vanhempi tyttö menee päiväkotiin.

Meillä on siis tosiaan se tilanne nyt päällä, että lasten puistoilujen ja muiden asioiden vuoksi on tosi rikkonaisesta arkea ja yritän jokaisen pienen hetkenkin käyttää opintoihin, jotka juuri nyt etenevät mielestäni vähän liian hitaasti. Samaan aikaan syksyn pimeys pamahti päälle ja mä jotenkin romahdin (tai ehkä väsähtäminen on oikeampi termi) aika radikaalisti. Ainahan mä olen syysmelankolisti ollut ja reagoinut pimeyteen, mutta tämä iski aivan puun takaa ja kunnolla kerralla. Kaikki perusoireet, väsymys, uniongelmat, surumielisyys, lyhytpinnaisuus ja ärtyneisyys, huono muisti. Rämmin nyt menemään ja otin taas möllereitä käyttöön ja kaivan kirkasvalolampun jostain esiin. Lääkärissähän mä kävin ja olen menossa nyt verikokeisiin, sydänkäyrään ja keuhkokuviin. Lääkäri oli sitä mieltä tästä mun oikean puolen tiukkuudesta ja siihen liittyvästä hengittämisen vaikeudesta, että olisi syytä kuvata myös keuhkot.

En ole paljoa oikein ehtinyt ystäviäkään tavata, vaikka ehkä juuri tässä tilanteessa olis syytä. Toisaalta eipä ole yhtydenottoja sieltäkään päin juuri ollut. Toisaalta opiskelu on nyt ykkösprioriteetilla just näiden aikatauluongelmien kanssa. Ja tässä on pari teatterireissua tulossa ystävien kanssa. Yksi ystävä löytyikin uudestaan, semmoinen jonka kanssa tiet oli vähän erkaantunetkin. Joskus vaan jonkun kanssa synkkaa niin täysillä, kannattaa pitää silloin kiinni!

Koska meidän epäsäännöllinen arki tämän puistomuutoksen myötä on osoittautunut sietämättömäksi, tytöllä on päikkypaikka haussa tammikuusta. Ja hei, onhan hän sitten jo 5-vuotias. Tällä hetkellä harjoittele lukemaan, joten varmasti pärjää päiväkodissa hyvin, itsekin jo valittaa kotipäitinä kuinka tylsää on. Tämä tarkoittaa minulle enemmän aikaa opiskeluun. Nuorempi jää vielä kotiin, mutta koska hän nukkuu päiväunet iltapäivällä ja käy puistossa sitten aamupäivällä, niin mulle jää aikaa ihan eri tavalla keskittyä opiskeluun. Pian pitääkin päättää, mitä opiskelen kevään. Mulla on pyhä tarkoitus saada nämä perusopinnot vuoden loppuun mennessä valmiiksi. Nyt on viittävaille 14op suoritettu 25op:sta eli varmaan koko joulu menee kirjoittaessa.

Mutta tämmöistä tämä on, vaihtelevaa. Toisena päivänä jaksan vaikka mitä ja toisena päivänä haluaisin vaan nukkua. Lisää viherjuomia ja lisäravinteita naamaan, ulkoilua ja valohoitoa. Herätän bloginkin kunnolla henkiin kun itse nousen tästä suosta ylös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!