Pages

sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Aktiivinen viikko takana, haastetta vielä edessäpäin


Heippa taas! Viikko on ollut tosi aktiivinen ja olen raportoinut siitä enemmän tosiaan siellä instagramin videoklipeissä. Niitä on vaan niin paljon helpompi tehdä verrattuna tänne kirjoittamiseen. Hassu juttu. Mutta kuvatkin on isolta osin sieltä.

Treenattua on tullut kyllä ihan mukavasti. Keskiviikon jazztanssit jäi väliin koska olin teatterissa tyttäreni ja tuttavan sekä tyttärensä kanssa. Käytiin katsomassa Turun nuoren teatterin esitys "Puluboi", joka oli oikein oiva ja viihdyttävä. Toki meidän viisivuotiaat ei varmaan oivaltaneet ihan kaikkia vitsejä, mutta yllättävän paljon esitys herätti ajatuksia ja tunteita. Torstaina kävin kokeilemassa zumban jälkeen joogaa (tuossa lukee virheellisesti, että Pila es) ja kieltämättä tunti zumbaa ja perään tunti joogaa, olin aikasta poikki. Ja perjantaina kipeä. Liikuin mielestäni paljon ja ehkä vähän väsyinkin, kun en oikein pystynyt palautumaan yövalvomisien vuoksi. Mutta....

Lauantaina oli totuuden aika! Mä käyn noin niinkuin suurinpiirtein 2 kertaa vuodessa kampaajalla ja lopun aikaa yritän huolehtia tukasta erilaisten sävytteiden kanssa. Mutta nyt oli syksyn kampaaja ksienssa. Jo keväällä oli halua leikata tämä pitkä tukka pois. Muutamastakin eri syystä. 1. Raskauksien ja imetyksien myötä olen harmaantunut ja harventunut hiusrajasta sekä ohimoilta. Pitkän tukan pidän aina kiinni joten tämä karmea hiusraja on aina näkyvissä. 2. Mitä iloa pitkästä tukasta on, kun se on aina kiinni? Pari kertaa yritin pitää sitä auki ja oikein ahdisti kun tukka valui pitkin olkapäitä ja takkuuntui. 3.Tykkään tehdä lettejä, mutta nyt tyttären tukka on jo niin pitkä, että voin tehdä hänelle ne letit plus mun turvonnut naama ei oikein sovellu leteille.

Mitäs siinä sitten muuta kun leikkurille! Ja värjäykselle. Johan kevään raidat oli kasvaneet pois ja mun sävytehoitolä olin juurikasvua hillinnyt sekin loppunut. Tukkaa lähti tosi paljon, ja värikin tuli taas tummemmaksi, kuten joka syksy. Ehkä ihan jatkossa en näin tummaa sävyä halua, taidan olla sisäinen blondi. Mutta freshiltä näytän joka tapauksessa ja selvästi sopii mun pärställeni tämä pituus paljon paremmin kuin aikaisempi.

Miltäs tämä nyt näyttää? Kiharat tuli kähertimestä, mutta on mulla vähän itselläkin kihartuvaa ainesta tuo hius.

Menee ponnarille tukka tarvittaessa,mutta nyt viitsin pitää sitä myös auki <3


Tiukan treenin ja heilumisen lisäksi sain suostuteltua lasten isän meidän kanssa veneretkelle. Kauniit ja kuulaat syyspäivät on merellä parasta mitä tiedän. Meripelastusvuosina tykkäsin aina eniten mennä päivystämään syksyisin, kun vedet on kirkkaat ja saariston puiden lehdet on upeassa ruskassa. Aina joskus pääsi johonkin rantaan saunomaankin ja sieltä pulahtamaan kylmään syksyiseen mereen. Ai että, niitä muistoja vaalii ja toivoo joskus että pääsee uudelleen!

Valkkasimme ihan lähellä olevan paikan, jossa hienot linnan rauniot ja nuotiopaikka rannassa. Tulen sain syttymään (jee, jotain oppinut jo partiossa) ilman sytykkeitä tai paperia. Ihan puita, kaarnaa ja tikkuja vaan. Makkarat ja eväsleivät maistuivat siihen saakka, kunnes nuorimmainen poltti pari sormea. Tai lähinnä kosketti kuumaa teräspataa, jonka sisällä puut paloivat. Pari rakkulaa, kotimatka huutaen. Kyllä se siitä. Nyt neiti on jo melkein oma itsensä ja toivottavasti nyt oppi sitten kerrasta, että tuli on kuumaa (on sitä kyllä hoettu iät ajat jo ennenkin...). Kuitenkin olen tyytyväinen, että mentiin. Kerrankin koko perheen kanssa yhdessä.

Viikolla taas meni monta päivää ravitsemuksellisesti hyvin. Loppuviikosta vähän taas alkoi makea maistumaan, mutta yritän nyt taas parantaa tapani. On ollut paljon katkonaisia öitä ja väsymyksen yhteys makeaan on nyt tunnustettu täälläkin. Perjantaina tarjosimme perhekahvilassa muille väsyneille äideille kasvissosekeittoa ja tämä ehkä oli lopulta viikon suurin ponnistus. Toivottavasti siitä oli paljon iloa. Yksi koulusuoritus taas meni läpi ja uusi kurssi on työn alla. Mukavaa lokakuun viikkoateille kaikille!


3 kommenttia:

  1. Pirteät hiukset ja värikin on mielestäni oikein onnistunut.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!