Pages

keskiviikko 3. elokuuta 2016

Merellä...

Tervehdys Nauvosta, saariston sydämestä! Nyt ollaan jo 3 päivää oltu liikenteessä ja täällä Nauvossa tuntuu kuin oltais jossain Bahamalla kaikkien hienojen pursien keskellä...

Saatiin kuin saatiinkin gummibåt täyteen käyttökuntoon ja poika on rakastanut sillä soudella. Lapset ei ole riidelleet juuri ollenkaan kun on muuta tekemistä, joten kohtalaisen rentoja hetkiä on meillä aikuisillakin aina välillä.

Pari yötä oltiin Turun kaupungin saaressa  Pähkinäisissä, josta tykättiin kyllä kovin. Tänään lähdettiin huomista kurjaa keliä pakoon Nauvoon (jossa emme ole koskaan purkkarilla olleet) ja täällä sitten huominen. 

Lapsilla on kivaa, ulkoilmaa, tilaa riehua ja jonkun verran kavereitakin (aika paljon venekunnat on keskenään). Toivoisin, että tekisivät tuttavuuksia lisää niin tulisi lisää hyviä muistoja. Selkeästi kyllä näkyy myös se, että esikoinen alkaa olemaan "iso" eli ihan kaikki kaverit ja leikit ei sovi. 


Tänään oli komea purjehdussää. 8 metriä tuulta ja meille sivutuuli takasi melkoisen vauhdikkaan menon. Molemmat tytöt nukahti päiväunille joten saimme miehen kanssa purjehtia rauhassa ja rauha olikin siinä kelissä tarpeen. Isot aallot, pahimmillaan 30 asteen kallistuskulma ja kova vauhti on jännittävä yhdistelmä.

Nauvossa meidän vene tietenkin on yks pienimmistä ja vaatimattomimmista joten pienoinen venekuume vähän on. Mietin myös, että kuinka me ens kesänä tähän mahdutaan, nyt juuri ja juuri. Rahaa ei ole kymmeniä tuhansia kuitenkaan heittää tämmöisen harrastukseen joten saa nyt nähdä, ehkä me vaan jatketaan aalbinisteina. Psst. Meidän vanha purjehdusblogi löytyy osoitteesta vega580.vuodatus.net. Palvelu hukkas osan kuvista jossain vaiheessa ja en ole viime vuosina enää sinne päivittänyt. Mutta on siellä monen kesän reissut kuvineen.Mun iltalukemiset. Hetkeksi olen unohtanut ravintohommat ja lainasin tämän kirjastosta. Hyödyllinen, mutta minusta tässä on paljon parisuhdeasiaa joka pitäis molempien sisäistää. Ei se että äiti yksinään yrittää kehittyä aina riitä. Mutta on tässä hyvin asiaakin.


 
 


 


 


 


 


 

2 kommenttia:

 1. Oi kun näyttää ihanalta!
  Mä oon aina halunnut päästä merelle ja miehelläkin on jokin polte, ehkä joskus sitten :)
  Mä itse pidän isoja avovesiä pelottavina, ehkä näin joen vieressä asuneena jo järvikin on omasta mielestäni iso ja suuri.
  Haaveile tässä sitten purjehtimisesta :"D

  VastaaPoista
 2. Minä(kin) olen sisämaan kasvatti ja lapsena suurin hienous oli joku ruotsinlaivalle pääsy kerran 5:ssä vuodessa. Nyt jo kohta 20 vuotta merenrannalla asuneena(ja lähes yhtä kauan veneilleenä) olen kotiutunut. Purjehtimisesta on tärkeää pitää pää kylmänä (vaikka se savuaakin usein näiden lasten kanssa) ja katsoa tarkkaan sääennusteita. Hyvänmielen purjehdus aurinkoisessa kevyttuulessa on ihanaa, kovaan keliin menee sit ne seikkailijat:) Hyvä juttu tässä on myös se, että kun vauhti on hidas, ei kivilleajo aiheuta niin suurta vaaratilannetta kun jollain nopealla yhtä isolla veneellä. Kannattaa kokeilla vaikkapa menemällä johonkin miehistöön kokeeksi (suomen nuorisopurjehtijat yms. järkkää tämmöisiä kokeilureissuja).

  VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!