Pages

lauantai 9. heinäkuuta 2016

Heinäkuun ensimmäinen viikko

Jee enää yksi työviikko miehellä ja päästään aloittelemaan perhelomailua, mitä siitä sitten tuleekin.

Tällä viikolla olen tehnyt muutamia treenejä; kahvakuulaa, tanssia, joogaa.. Ja aika hyvä fiilis ollut niiden suhteen. Viime viikonloppuna oli taas joku aallonpohja ja seuraavana aamuna alkoi kuukautiset. Oi jos olisin sen arvannut, niin en olis valvonut koko yötä parkuen. Taitaa noi hormonit aika paljon vaikuttaa mun mielialoihin. Olen kirjannut niitä nyt kalenteriin ja näytti olevan jonkunlainen aallonpohja myös oviksen aikoihin. Voi kun osais olla menemättä niihin tunteisiin sisälle, mutta silloin ne vaan tuntuu niin todellisilta.

Tosi raskas väsymys on vaivannut hengitysvaikeuksien lisäksi ja itsediagnoosini perusteella aloitin rautakuurin. Mulla perinteisesti on hb ollut aina matala ja ehkä se nyt vaan, kuten koko muukin kroppa, onnäiden raskauksien ja imetyksien vuoksi tippunut entisestään. Olis mulla lähete mittaukseenkin kun jaksaisi vaan mennä.

Rauta onkin hankala lisäravinne, kun se pitäisi ottaa tyhjään mahaan, yhdessä c-vitskun kanssa, eikä sen jälkeenkään mielellään sovi syödä tai juoda, ainakaan maitotuotteita. Joten olen tehnyt niin, että otan yöpöydälle lasin vettä ja viereen c-poretabletin sekä rautapillerit. Kun herään yöllä, heitän poretabun veteen ja hetken päästä rautatabun naamaan sen nesteen kanssa. Nyt sitten jännätään, auttaako se rauta. Toinen ajatus oli, että joku nikamalukko voisi aiheuttaa tämän ja olikin aika hierojalle, mutta hierojan sotkujen vuoksi se onkin vasta tulevalla viikolla.

Tässä se alkaa olemaan valmis. Uusi terassi vanhalle talolle, melkein 60 neliötä. Portaita kolmella sivulla, vähän kaidetta ja se palju jonka mies mielenhäiriössä viime syksynä alennuksesta osti. Kun halvalla saa...

Komea palju on ja varmaan täytyy pitää paljuhenkiset tuparit kun niiden aika on (jos on). Kyllä siinä oli töitä, vaikka itse terassin tekemiseen kuitenkin meni vain viitisen päivää. Oli kädet ihan rakoilla porakoneen käytöstä ja ranteetkin vähän kipuili.

Tällä terassilla on jumpattu jo monta kertaa. Kahvakuulailtu lähinnä, mutta tänään hoksasin että tuossa portaalla voi myös stepata ja tehdä vähän joitain kuntosaliliikkeitäkin mitä olen penkillä tehnyt.

Tänään vähän kahvakuulailua. Kyllä tämä kesä on treenaamisen kannalta mukavaa aikaa!

Esikoinen oli pari päivää anoppilassa tai niiden mökillä oikeastaan ja meillä oli kotona rauha! Kävimme tyttöjen kanssa jopa omalla perheellä ulkona (terassilaivalla Aurajoen varressa) syömässä ilman yhtään vääntöä.

Heti kun esikko palasi, alkoi kotona taas tapahtua: sitä perinteistä eli kiusaamista, huomionhakemista, pään aukomista, vastaanvänkäämistä ja siis tietysti ihan tauotta. Mulla on vähän semmoinen olo, että tämä on normaalia vaikeampi eskarimurkkuvaihe. Toivottavasti sitten itse murrosikä on helpompi (näin kuulemma isänsä kohdalla on ollut).

Mutta oli tosiaan tyttöjen kanssa mukavaa, sitä oli helpompi lähteä liikkeellekin kun ei ollut yhtä "eieieieieiminämääräänkaikesta"-tyyppiä siinä. Käytiin kyläilemässäkin ja semmoinen yleinen melutaso kotona on paljon matalampi, tytöillä ei meillä ole tapana huutaa koko ajan...

Muuta en oikeastaan olekaan jaksanut puuhailla. Ihan perus ruoanlaittoa ja olemista. Eilen tein YouTubesta Sh'bam tunnin 45 minuuttia ja voi jestas kun se oli ihanaa (rankkaa), muistui ihan mieleen kun kävin shäbämissä säännöllisesti. Luulenpa että tulen tekemään sitä uudestaankin!

Jossain vaiheessa mietin sitä kovin, että miten näyttää lapselle liikunnallista esimerkkiä kun vanhemmat käy vain omissa harrastuksissaan. No nyt mä olen vallan jumpannut kotona ja tytärkin aina vähän osallistuu noihin tanssillisiin juttuihin. Tänään sain lapset myös houkuteltua ulos potkimaan palloa ja pelaamaan tennistä. En tiedä vaan, onko vika minussa vai missä, mutta vaikea noita on saada ja pienikin innostus helposti kääntyy riitaan (kuka saa olla maalivahti jne.) ja tunnelman lopahdettua myös innostus loppuu. Silti olen päättänyt nyt liikuttaa heitä kesälomalla ahkerasti. Esikoisen kanssa ollaan vähän juteltu, että mentäis jopa maastopyöräilemään poluille.

Meidän telttailuviikko saattaa tyssätä nyt sateisiin, on meinaan niin surkeaa keliä luvattu ensiviikolla, epävakaista ja ukkosia. Toisaalta mitä lasten isää on seuraaminen, olisi ehkä meidän paras muksujen kanssa häipyä kokonaan kotoa hänen lomansa ajaksi, eli on vielä rutkasti telttailuaikaa.

Ai niin. Mä laitoin nyt kahvin tauolle. Tuntuu, ettei siitä ole mitään hyötyä vaikka joisin pannullisen. Iherbistä tilaan yhtä viherjauhetta heti kun sitä tulee varastoon. Sitä ennen aion kokeilla puhdistamon vihersmoothiejauhetta. Pihalla kun alkaa salaatit olemaan poimintakunnossa.

Turussa on juuri nyt menossa Ruisrock. Ensimmäistä kertaa koskaan huomaan ajattelevani, että jospa minäkin ensi kesänä sinne pääsisin. Tietysti pitäisi löytää kaverikin seuraksi, mutta siis tuntuu hassulta ajatella että minulla ei enää olisi vauvaa ja toisaalta ihan hyvältä. Nuorimmainen on juuri nyt aivan mielettömän upeassa ja valloittavassa iässä, voi kun tämä kestäisi mahdollisimman pitkään

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!