Pages

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Fiiliksiä lomalta

Meidän loma käynnistyi oikeastaan vasta kun lasten isäkin jäi lomalle, tai semmoinen lomafiilis käynnistyi ja perusarki sai vähän väistyä.

Heti ensimmäisenä lomaivänä jätimme kodin ja miehen taaksemme, hypättiin auton rattiin ja lähdettiin kokeilemaan retkeilyä. Meiltä kotoa löytyy iso perheteltta, mutta halusin pienemmän ja helpommin koottavan. Koska olemme ihan aloittelijoita, niin lopulta löytyi Tokmannilta 59 eurolla meille sopiva 4 hengen kupoliteltta. Ostin myös nukkumisalustoja (itselleni semmoisen itsestääntäyttyvän) ja tyttärelle oman lasten makuupussin.
 
Ei hullumpi juttu ollenkaan tämä telttailu. Valitsimme leirintäalueen nimeltä TaikayöCamping Urjalasta, joka on lähellä kotiamme (n.100km) ja järven rannalla. Meidän lapset kun on meren rannalle syntyneet, niin halusin tutustuttaa heidät vähän järveenkin, koska olen itse taas elänyt ison osan elämästäni järvi-Suomessa.
 
Oli kyllä mielenkiintoista, että 100 km sisämaahan siirtyessämme olikin siellä satanut pari viikkoa putkeen ja olikin aika märkää kun täällä saaressa on ollut tosi kuivaa. Lapsille oli onneks varattu kumpparit, mutta mä ja taapero oltiin pulassa (varsinkin kun nuo taaperot tykkää kastella itsensä jokaiseen lätäkköön). Mutta kaikki ok.
Ensimmäinen päivä ja ilta oli tosi jännittävä, lähinnä ajoa, teltan kasaamista, ruokailua ja nukkumaanmenoa.
 
Koska olimme saapuneet lauantaina (täytyy laittaa muistiin, ei koskaan leirintä-alueelle perjantaina tai lauantaina), niin siellä oli tanssit ja ties mitä. Tanssit loppui klo 23, mutta örisevä vakkariporukka siirtyi viereiselle grillille mölyämään. En saanut millään nukuttua ja yhden maissa menin lopulta komentamaan ne hiljaiseksi.
 
Lapset onneks eivät hätkähtäneet sitä mölyä. Toki heidätkin oli vaikea saada nukahtamaan ja lopulta vaihdettiin järjestystä niin, että itse nukuin välissä. Seiskalta aamulla sitten esikoinen mukavasti herättikin meidät, mutta kahvin voimalla jaksoin...
Toisena päivänä mentiin käymään paikallisella Pajalan kotieläintilalla, joka osoittautui aivan ihanaksi 3 euron sisäänpääsymaksun hintaan nähden. Lapset sai syliin niin kissan, kuin pupun pentujakin. Vuohet ja lampaat sekä lehmät oli saaneet poikasia joita sai helliä ja syöttää, ponikin tuli lähelle rapsuteltavaksi. Oli myös kanoja ja ankkoja ja ainakin alpakka joita ihastelivat. Kahvilassa sai itsetehtyä (oman tilan maidosta) jäätelö ja leivonnaisia ja olisi voinut ostaa myös ternimaitoa (mulla ei oikein ollut säilytyspaikkaa). Kuvassa pikkuiset kilit.
Leirintä-alueen uimarannassa oli näitä lautoja joita sai vapaasti kokeilla. Sain alkukesästä Helzulta Haasteen kokeilla uutta urheilulajia ja tätähän minä olin vähän ajatellut. Ei tämä kolmen lapsen kanssa ihan urheilusta mennyt, mutta ainakin säärilihakset tuli samantien kipeäksi ja keskikroppakin vähän. Ihan rannassa vaan meloin. Kipinä tuli kuitenkin kokeilla uudestaan. Lapsillehan tämä oli tosi luontevaa, varsinkin esikoinen meni tuosta vaan:)
Tottakai piti taaperokin ottaa kyytiin ja keskimmäinenkin lopulta halusi. Siinä oli vähän suicide-meininkiä kun 4,5 vuotias meloi omalla laudalla ilman pelastusliivejä (ranta on kyllä tosi matala).


Pahoittelen kuvanlaatua, nämä on pojan ottamia kuvia. Vaikka sieltä laudan päältä yritin huutaa ohjeita niin kävi nyt näin. Kuten huomaatte, mua ei nololta yhtään kulkea kiloineni bikineissä. Jostain syystä en ole koskaan tuntenut itseäni uimapuvussa sinuiksi uimarannalla. Uimahallissa taas en osaisi olla bikineissä.
 
Pari ajatusta lasten kanssa retkeilystä.
 • Leirintäalue kannattaa valita tarkasti, että on hyvä ranta ja hyvä meininki. Mitä enemmän siellä on sitä vakkariporukkaa, sitä tylsempää lapsiperheenä siellä on, koska ei ole niillä pieniä lapsia paljoakaan ja aikamoista porukkaa se muutenkin tuntui olevan, huh huh. Hyvä maasto ja leikkipaikkoja on suuri plussa! Googlaa etukäteen myös kokemuksia.
 • Meillä oli oma sähkökäyttöinen matkajääkaappi, mutta alueella oli myös siellä keittiötiloissa oma jääkaappi. Varmista tämä, helpottaa paljon jos semmoinen löytyy.
 • Aktiviteetit leirintäalueelle ja sen lähellä. Mitä pidempään retkeilee, sitä enemmän tietty toimintaa. Ilman noita suppauslautoja olisi ollut aika tylsää. Monella alueella on vene lainattavissa, mutta sitten on muistettava pelastusliivit pienille.
 • Varaudu siihen, että sinulla ei ole omaa hetkeä sekuntiakaan. Eli siis elä lapsille. Kotisotkut ja siivoaminen potenssiin 10, varsinkin telttailemassa lapset on mestareita levittämään joka ikisen tavaran siihen ympärille.
 • Joku järkevä pakkaus ja tavaroiden säilytysfilosofia autoon. Meillä sitä ei ollut ja vähän väliä oli joku kateissa ja sai purkaa puoli autoa.
 • Aikaa. Kaikelle. Paljon.
 

 

Kotosalla olenkin nyt toipunut väsymyksestä ja käynyt marjassa. Selkä on vaivannut tosi paljon ja oikea kylki (ne hengitysvaikeudet). Eilen joogasin ja venyttelin, enkä meinannut tajuta kuinka jumissa oikein olen. Hieroja viime viikolla auttoi vähän, mutta odotan kuin kuuta nousevaa että vanha hierojani palaa lomilta, hän opiskelee kalevalaisesta jäsenkorjaajaksi ja nyt on vähän korjattavaa mun jäsenissä...


Alla pari kuvaa, tänään otettuja. 45 minuutin hölkkälenkiltä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommenttia:

 1. Iloista ja mukavaa, että jaksat keksiä lapsillesi kaikenlaisia uusia juttuja - kuten nyt telttailua. Toisaalta tuli surullinen olo siksi, että joudut olemaan kuin yksinhuoltaja myös perheen yhteisen loman aikaan. En tiedä, mitä miehesi tekee työkseen (eli onko rättipoikki lomalla ja siksi tarvitsee yksinoloa eikä halua osallistua perhe-elämään) vai onko hän muuten vain ei-perhekeskeinen ihminen. Mutta ei reilua, että jaksamista vaaditaan vain sinulta.
  Toivottavasti voitte tehdä yhdessä jotakin mukavaa lomalla kuitenkin - perheenä.
  Aurinkoista kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Nyt onkin loma ohi, mutta ehdimme tehdä yhdessäkin juttuja. Mieheni ei tule toimeen oikein meidän esikoispojan kanssa (myönnän kyllä että on hankala tapaus) ja sen takia aina vähän pahalla tuulella kun pojan kanssa touhutaan. Siksi minäkin helposti otan lapset mukaan ja lähdetään ilman isää, kun hän kuitenkin vähän pilaisi ilmapiiriä. Tämän reissun ajoitin just miehen loman alkuun jotta sai levähtää ihan rauhassa muutaman päivän.

  VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!