Pages

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Viikon kuulumiset

Aika lupsakkaa olemista on tämä viikko ollut. Pari treeniä ja aamuisin joogalla (en muista kaikkia aina merkata) kroppaan lämpöä. Olen edelleen jonkun verran kipeä, tai lähinnä hengästyessä sen huomaa kun astmakohtaus meinaa iskeä. On todella mielenkiintoista, koska koivun siitepölykausi on ymmärtääkseni ohi ja silti oireilen. Ehkäs se rakennuspöly sitten...?

Olen kaikenlaisia kotihommia tehnyt, puutarhanhoitoa ja sensemmoista, mutta ei se oikein tahdo riittää liikunnaksi. Paikat on jumissa, varsinkin niska joka ei oikein käänny vasemmalle kunnolla.

Viikolla tein uuden kasvatuslavankin ja lauantaina haettiin siihen multa sekä istutettiin tyttären kanssa salaattia, retiisejä ja tilliä. Ja onhan meillä tuo katiskakin, ei sieltä oikein ole kyllä kunnon saalista saatu, paljon pieniä ahvenia vain.

Mutta nuo jumit. Selväähän se on, että liikunnan puutteesta tämä johtuu. Kroppa on tottunut liikkumiseen ja nyt paikat jumittaa. Salilla en ole käynyt, yritän vähän odotella motivaatiota jos semmoinen jostain löytyisi.

Monenlaista kehonhuoltoa teen päivittäin aina kun aika antaa myöden. Niitä hetkiä on nyt aika vähän, isommat lapset on puistossa/hoidossa aamupäivän ja pienempi ei enää oikein nuku aamupäiväunet joten olen käytännössä kaiken ajan varattu. Mutta aina siinä jossain välissä ehtii pari minuuttia venytellä.

Kesäisiä viikkoja on takana. Oli ihana kun lapset sai mennä ulos pelkissä shortseissa ja teepaidoissa, itsekin olen jo kesärusketuksen saanut kerättyä. Uimassa oltiin jokaikinen hellepäivä. Tytär, kuten kuvasta näkyykin, on oikein lehtifani ja odotan että tukka kasvaa vielä niin saadaan oikein muhkeita ja komeita lettejä. Tämäkin on lettikirjasta. Kesällä letit on oiva kampaus, jossa pää ei hikoa.

Puntarilla en ole käynyt, uskoisin että tipautettu paino on pysynyt, mutta koska nyt yritän syödä enemmän ja säännöllisemmin, niin se voi käy vaa'alla vääräänkin suuntaan. Liityin Facebookissa siihen Jenny ja laihdutuksen myytinmuurtajat (tms.) ryhmään ja ajattelin, että kun Patrik Borg siellä toimii taustajoukoissa, niin ehkä saisin sieltä apua. Vielä en ole saanut ja ihmettelen ylipäätänsä kun siellä on tosi paljon sporttisia normaalipainoisia mukana ja paljon dieettikeskustelua, vaikka juuri dieettiajattelusta pyritään pääsemään eroon. Mutta katsotaan nyt, ainakin tein julkisen lupauksen syödä säännöllisesti että josko se auttaisi.

 

Maanantaina oli esikoisen eskarin kouluun siunaamistilaisuus. Itkin koko illan ja vielä tiistainakin. Kävin lainaamassa sitten kirjastosta Sinkkosen kirjan "kouluun" ja pikkuhiljaa lueskellut sitä iltaisin. Se on kuulkaa kova paikka kun ensimmäinen lapsi siirtyy pikkulapsuudesta kouluikäiseksi. Lapselle kaikki on uutta ja tämä eskarimurrosikä on tosi haastava (välillä ärhentelee, välillä tulee kainaloon) ja vanhemmalle se on luopumista yhdestä elämänvaiheesta. Sitä ensimmäistä kertaa tajuaa, kuinka nopeasti aika kuluu ja että sen oman pienen pojan on aika astua ihan uuteen rooliin ja elämänvaiheeseen. Tämä on mulle oikeasti ollut aika haastava paikka. Olen jopa nähnyt unia omasta lapsuudenkylästäni ja miettinyt omaa lapsuuttani, eli alitajunta tekee valtavasti töitä. Kyllä mä tästäkin selviän. Mun rakas esikoinen on jo niin iso

Olen haastanut itseänikin. Välillä tulee olo, että kun on lihava niin on myös kömpelö. Ja haaveilee monista asioista, joita ei vaan uskalla yrittää. Minäpä päätin, etten häviä lapsille, ainakaan yrittämisessä. Meillä on hyvä käytävän pätkä tätä varten. Samoin olisi tarkoitus opetella tekemään taas silta kunnolla ja pari joogaliikettä.

Siitä tulee hyvä fiilis, kun edes yrittää.

Nyt on pakko lopetella, keskimmäinen on oksentanut kahdet petivaatteet ja vauva tylsistyy kun ei ole leikkikaveria enkä oikein saa enempää kirjoitettua. Venekuvasta voi päätellä jotain...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!