Pages

torstai 12. toukokuuta 2016

Voiko säästöliekistä päästä eroon? Koskaan?

Terkut 45 minuutin kahvakuulan jälkeen. Se siitä. Ja tuo otsikko.

Luin tänään kirjoituksen siitä, miten "suurin pudottaja" ohjelmaan osallistuneiden kroppa on mennyt säästöliekille ja edelleen 6 vuotta myöhemmin on samassa tilassa. Luonnollisesti laihtuneet lihovat lähes alkupainoonsa. Tutkimus oli tehty Amerikassa aikanaan osallistuneilla ja se juttu löytyy täältä.

Mietin kovasti, onko tämä minunkin loppuelämäni tie? Olen vetänyt nyt taas pari kk 1500-2000 dieetillä ja tulokset kyllä on aika surkean vähäiset. Onko mun kroppani aineenvaihdunta hidastunut pysyvästi ja voiko asialle edes tehdä mitään. Jos jatkaa kitudieetillä, niin paheneeko tilanne vaan entisestään koska iänkin myötä se aineenvaihdunta hidastuu. Onko olemassa mitään keinoa, että voisin laihtua ja pysyä painossa muuta kun syödä max 1500 kcal.

Onneksi tuon kirjoituksen kommenttilootassa oli jotain apua. Kun lihavuus on nykyään melkein epidemia, niin olisi tärkeä että asiaa tutkittaisiin elimistöä koko metabolian näkökulmasta. Muistan hyvin sen käynnin sisätautilääkärillä viitisen vuotta sitten kun poistuin itkien lääkärin väittäessä kivenkovaan että syön vain liikaa (olin jo silloin pitänyt ruokapäiväkirjaa ja ollut dieetillä pitkään) ja että mitään muuta vikaa minussa ei ole. Pahoin pelkään, että minä en ehdi enää apua tähän saada, ehkä seuraava sukupolvi sitten. Muutama harva aiheeseen perehtynyt lääkäri ja ravitsemusterapeutti on, niille pitkät jonot ja kalliit taksat. Nice.

Ja onhan se laihtuminen fyysisen homman lisäksi myös iso psyykkinen juttu. Stressi, unenpuute, masennus, hormonit (meillä naisilla), ikä...niin monta vaikuttavaa tekijää.

Siitä olen nyt entistäkin varmempi, että mitään shokkilaihdutuskuureja ei pidä tehdä eikä ne mulla enää toimialaan, varmaan vaan pahentaisi tilannetta. Mutta eletään elämää painosta huolimatta<3 mulla ainakin nämä kolme rakasta on täysi syy elää terveellisesti!

 

6 kommenttia:

 1. Hei!,
  Lue ( ja ehkä kokeile ) kirjaa 2:2:3 Aineenvaihdunta-dieetti kirjoittaja Haylie Pomroy. En osaa vielä sanoa toimiiko, koska omaa kokeilua on takana vasta 4 päivää. Itselle vaikeaa tässä on se, että pitää olla maidoton ja vehnätön. Mutta päätin kuitenkin kokeilla. Voit myös googlata "Hayley Pomroy" niin saat asiata lisää tietoa. Itse uskon, että aineenvaihdunnan voi saada taas toimivaksi, vaikka se saattaakin viedä aikaa.

  Jokatapauksessa tsemppiä!

  T. Airi

  VastaaPoista
 2. Samoja ajatuksia minäkin olen pyöritellyt. Jännittää miten onnistun jatkamaan laihdutusta synnytyksen ja imetyksen jälkeen. Mutta vaikka paino ei putoaisi huimaa vauhtia, on terveellisestä ruokavaliosta silti taatusti enemmän hyötyä kuin haittaa :)

  VastaaPoista
 3. Suosittelen että sokerit ihan minimiin ja kokonaan pois peruna,pasta,riisi,jauhot.ja syöt kasviksia ja lihaa,kanaa,kalaa,salaattia.hedelmiäkin minimissä sokerin vuoksi. Vettä paljon :) ja säännöllisesti ruokaa :) ite näin pudottanut vuoden alusta 15kg. Ja nälkää ei ole ollut ja ei oo tarvinnu laskea kaloreita.ja joka viikko olen syönyt vyötärönmetsästä pohjaista pizAaa :) mukavaa kesää ja tsemppiä painonpudotukseen :)

  VastaaPoista
 4. Vikalle Anonyymille, juuri noinhan minä olen viimeisen vuoden tehnyt:) Lihan "runsasta" syömistä en kuitenkaan enää omalla kohdallani pelkän dieetin vuoksi hyväksy- täysin kestämätöntä yhteiskunnallisesti. Ainut ongelma on, etten aina muista/ehdi syödä säännöllisesti.

  Pöllö etsin juuri netistä perusaineenvauhduntalaskurin ja totesin, että ei ihme ettei 2000 kcal ruokavaliolla laihdu jos perusaineenvaihdunta on tyyliin 2100 ja liikuntoja ei lasketa päälle ja kroppa varmaan vielä säästöliekilläkin. Kirjoitan siitä vielä myöhemmin. Testi löytyy kuitenkin täältä http://www.sydan.fi/energiantarve
  Ekalle anonyymille, en voi noin kovaan ja tarkkaan dieettiin ryhtyä, minulla on bulimiaa taustalla ja se ratkeaa aika kun yritän jotain liian rajoittavaa. Mutta kaisa jaakkolan Hormonidieetti-kirjan ajattelin lukaista:)

  VastaaPoista
 5. Hei Iiris!

  Voin kyllä myös suositella tuota Kaisa Jaakkolan Hormoonidieettiäkin. Itselläkin on tuo kirja ja se on kyllä hyvin mielenkiintoinen. Vinkkinä, että Kaisalla alkoi juuri Hyvän olon Hormoonidieetti nettivalmennus, ehkä ehtisit vielä mukaan? Toki maksaa muistaakseni 89eur.

  T. Airi

  VastaaPoista
 6. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 3000 € 3.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
  takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
  Jumala siunatkoon teitä.

  VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!