Pages

torstai 19. toukokuuta 2016

Avautumista sairastelusta

Voihan vee! Olen siis TAAS kipeänä. Maanantaina emmin sitä kahvakuulatreeniä ulkona, mutta menin kuitenkin. Mulla oli yksi kerros enemmän vaatetta kuin muilla ja hikoilin sekä palelin samaan aikaan. Aivan jäätävää. Tiistaina alkoi sitten jo tuolla kurkussa (keuhkojen yläosassa...?) tuntua epämääräistä kipua ja köhän alkua. Nenä on vuotanut tauotta edellisestä flunssasta saakka, mutta pahin tukkoisuus oli mennyt ohi ja räkä muuttunut siitepölylimaksi. Nyt on alkanut taas yskittämään.

Mehän oltiin lasten kanssa viime perjantaina uimahallissa ja miten musta tuntuu, että tämä tuli sieltä...

Niin, että olenko treenannut koko viikolla. No en. Muksut teki katoamistempun toissailtana ja pyörällä etsiskelin niitä ympäri lähikortteleita, siinä oli tarpeeks liikuntaa hyvä etten sydänkohtausta saanut.

Tämä on käytännössä kolmas selvä flunssa tämän vuoden puolella ja siinä välissähän olen myös ollut ainakin vähän kipeänä. Myöskin astmani (flunssien välissäkin) on selkeästi pahentunut viime syksystä eli jotakuinkin samaan aikaan kun muutettiin tänne uuteen kotiin. Toisaalta sitä edeltävät puoli vuotta oli astma niin hyvässä kunnossa etten tarvinnut lääkitystä ollenkaan. Että tiedä siitä sitten...

Meillä on täällä koneellinen ilmnnvaihto ja kaikki on tehty uusiksi, mutta nyt sanoin miehelle että pakko ottaa tänne joku sisäilmatutkimus. Onpahan ainakin poissuljettu sitten se asia. Ei täällä mitään rakenteellista pitäisi olla, lattiahan purettiin ennen remonttia kokonaan ja seinistä on katsottu kosteudet eikä niitä ole. Mutta joku mättää. Talotekniset asiantuntijat sanovat, että koneellinen ilmanvaihto vanhassa talossa voi vaikuttaa siihen, että taloon sisälle tulee alipaine joka vetää hengitysilmaan rakenteista kaikenlaisia pöpöjä ja se on mua mietityttänyt vaikka meillä on sekä tuloilma, että poistoilma molemmat putkista.

Täällä myös homehtuu kaikki elintarvikkeet ja esimerkiks hedelmät tosi nopeasti jos ne jättää pöydälle, ainakin kun vertaa edelliseen asuntoon. Eli ilman kosteuskin olisi hyvä mitata.

Keväällä pari reissua, oltiin hotellissa jne. niin mielestäni voin heti paremmin. Voi kyllä olla kuvitteluakin.

Vedän nyt tauotta astmaan kortisoni+avaava yhdistelmää vaikka ennen ylläpitoon riitti pelkkä kortisoni. Ei paljoa tällä kunnolla nyt liikuta enkä edes viitsi nyt yrittää mitään. Tässähän tämä kevät sitten menee...

2 kommenttia:

  1. rempasta ehkä vielä jotain pientä rakennuspölyä piilossa jolle ehkä oireilet? Sitähän tulee pinnoille vielä pitkään . Näin muistan ainakin meillä olleen kun rakensimme.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi, pidetään peukkuja että on rakennuspölyä.. Ainakikn konttaavan taaperon vaatteet on koko ajan ihan mustat.

    VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!