Pages

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Pääsiäisen jälkimainingeissa.

Mitäs tänne? Viikko aloitettiin pääsiäisristeilyllä laivalla. Syötiin buffetista aamiainen ja päivällinen. Vaikka söin hyvin hiilaritietoisesti, niin varsinkin alkupalapöytä (pääruokaa en oikeastaan syönytkään) vei mennessään, oijoi oi voi kun vatsa vaivasi monta päivää risteilyn jälkeen. Suolisto meni aivan tukkoon ja turvotus aiheutti etovan olon eikä mikään maistunut. Hassu juttu, mutta vauvalla ihan sama juttu.

Ensimmäistä kertaa muuten tuntui ihan mukavalta, kun nuo lapset on senverran isompia jo, että mm. discossa viihtyivät ja tekivät tuttavuuksia. Ostin mulle ja siipalle jopa kuoharilasilliset! Ja sain rauhassa käydä kosmetiikka (huulipuna)-ostoksilla ja vaatteitakin sovittamassa.

Muuten pikkuhiljaa vatsan toivuttua olen käynyt uimassa ja tanssinut taas tyttären kanssa kotosalla, lauantaina pikainen salikin (etureidet, rinta, ojentajat).

Kuvassa mun uudet tuttavuudet, Alpron manteleilla maustettu soijajogurtti (~50 kcal/100gr) ja Mymmelin äiti-muumimuki. Varmaan arvaattekin kenelle tuon mukin ostin ja ketä se kuvaa:-)

Mutta siis tämä edellinen maitokirjoitukseni on mua pohdituttanut koko viikon ja ajattelin myös, että kyllähän se olis hyvä jotain jogurtinomaista ostaa jotta tulis noita marjojakin syötyä. Ja onhan näissä kalsiumiakin.

Perjantaina kesken päivän pojan hoidosta soitettiin, että on sattunut tapaturma. Nyt käsi on paketissa. Kyllä oli taas shokkihoitoa sekä äidille, että pojalle. Kolmen lapsen kanssa tuntikausia päivystyksessä odottamassa.

Samalla reissulla terveyskeskuksessa kävin kokeilemassa onnea ajanvarauksessa, jotta saisin tammikuun flunssan jälkeen päälle jääneeseen poskiontelontulehdukseen lääkärin ajan. Se kun ei vaivaa niin hirveästi (että menisin kuormittamaan päivystystä), lähinnä ärsyttää kun nenä on tukossa ja lima valuu nieluun koko ajan plus tottakai vähän on normaalia heikompi olo. Olen tottunut nenäkannulla tätä hoitamaan ja käyttämään avaavia sumutteita, niillä olen jotenkin selvinnyt päivän kerrallaan. Pääsenkin hoitajan vastaanotolle, jolla on reseptinkirjoitusoikeus. Jännää! Tiedän kokemuksesta, että ab-kuurilla tilanne rauhoittuu taas hetkeksi. Voi kun joskus pääsisin sinne leikkaukseen. Mulla on toinen poskiontelo kovin ahdas ja sen vuoksi näitä vaivoja ollut jo vuosikymmeniä. 15 vuotta sitten työterveyslääkäri kysyi, että haluanko lähetteen leikkaukseen ja nyt harmittaa etten ottanut. Näyttää siltä, etten julkisen kautta tule koskaan sinne enää pääsemään.

Tänään taas istutettiin tyttären kanssa lisää kesän herkkuja. Kurpitsaa, tomaatteja, paprikoita, kukkia yms. Viime kesänä nikkaroin pari istutuslavaa, jotka odottaa valmiina kesän tuloa. Mikään muu pihalla ei olekaan valmiina. Huoh. Pitäis varmaan tilata iso multakuorma heti ensimmäiseksi, senverran kamalaa märkää savea Ja sammalta koko piha.

Aina ennen olen ollut näistä pihahommista niin innoissani, mutta jotenkin tämä muutto just kun olin saanut vanhan asunnon pihan kuntoon... En vaan ole jaksanut. Viime kesänä täällä oli puutarhasuunnittelija ja mulla on valmiina onneksi suunnitelma odottamassa. Jotenkin vaan laiskottaa niin, että tekis mieli sekin teettää ulkopuolisella (jos olisi rahaa). Ja kun tämä on niin varjoinen piha, eihän täällä kaikki ihanuudet kasva ollenkaan.

 

Tänään lasten isä vei meidät autokauppaan, hän halusi käydä katsomassa tuommoista isompaa 7-paikkaista autoa kun kyllä meille viidelle vähän tekee tiukkaa nämä perusautot. Saapa nähdä mihin tämä johtaa, meillä perinteisesti kun mies saa jotain päähänsä, se aika nopeasti tapahtuu. Kuurasin kuitenkin pyörän peräkärryn siltä varalta, että kohta ei ole kuin yksi auto (tarkoitus on laittaa kesäksi perheen kakkosauto seisontaan). Jee pääsee vihdoin pyöräilemään! Tyttären kanssa harjoitellaan ilman apupyöriä ja hyvin hän menee, ainoastaan ei osaa lähteä liikkeelle itse.

Muuten, muutamankin kilon pudotus on auttanut. Tuntuu että vatsa ei ole ollenkaan niin tiellä ja on mukavampi olo kaikin puolin. Nyt irtisanoin salisopparin siis ja odottelen kesätarjousta, siihen saakka käyn varmaan missä sattuu ja miten sattuu. Toivottavasti kakkosviikollakin tulee pudotusta eikä homma jämähdä samantien. Tarkkaan olen syömiset kirjoittanut ja edelleen mennään siinä 1500 kcal päivässä. Ihan erilainen olo pään sisälläkin kun syö kunnolla.

Aurinkoisia päiviä pliis! Nyt täytyy alkaa opiskelemaan, nihkeästi tämä toinen kurssi lähtenyt liikenteeseen, vasta 1/3 harkoista tehty ja esseetä en ole edes kurkistanut.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!