Pages

torstai 24. maaliskuuta 2016

Back on track

Mitäs nyt, neljättä päivää ruodussa?

Ei mun ateriat nyt ihan aina tältä näytä, mutta karu totuushan on, että tämmöisellä ne aina välillä näyttää. Yritän nyt olla seuraamatta pilkuntarkasti ruoan makrokoostumusta, mutta jos vetäisen aamulla leipää niin lounaalla ei ole hiilareille varaa. Keskimäärin on kaloreita tullut 1000-1500 eli vähän kyllä alakanttiin, toisaalta en ole nyt liikkunutkaan tuon viimeisen sairastelun jälkeen. Hirveän vaikea saada näillä kaloreilla tarpeeksi proteiinia, edes sitä yhtä grammaa per painokilo (tai edes tavoitepainokilo).
Otin käyttöön kännykkään fatsecret-kalorilaskurin ja kieltämättä on paljon paljon helpompaa kun se on kännykässä (ja ilmainen) naputella niitä tietoja pitkin päivää eikä tarvitse avata konetta. Sama softa on myös tabletilla. Ja on ilmainen. Ja huomaamaton, eli lapsetkaan ei reagoi samalla tavalla. Niiden kun ei tarvitse tietää.
Olen syönyt nyt käytännössä kaks lämmintä ateriaa ja ainakin aamupalan, pyrin toki iltapalankin syömään.
Ja herkkuja ei yhtään. Ei yhtään suklaamunaa eikä bullaa. Näin nyt mennään, maanantaina ollaan laivalla koko perheen kanssa ja osaan buffetissa tehdä kyllä hyvät valinnat, mutta varmasti tulee herkuteltua vähän. Puntarilla aion käydä kerran viikossa, en sen enempää.
Yksi syy, miks pyrin nyt olemaan laskematta noita makroja ja muitakaan on myös se, että jos tässä taas tapahtuu se, mitä aikaisemmin eli laskennallinen painokäyrä ei kohtaa oikean käyrän kanssa, suomeksi: paino ei tipu niinkun pitäisi. Sitten se tippuu hitaammin, kunhan tippuu.
Kävin eilen uimassa. Siis vihdoin puolen vuoden säätämisen jälkeen sain kotiin lapsille kunnalta sen hoitajan muutamaksi tunniksi ja pääsin johonkin. Päätin mennä uimaan, paitsi en löytänyt uikkaria mistään joten piti ensin käydä ostamassa. Nyt on sitten sävy sävyyn Adidaksen uikkari ja uimalasit. Kilometrinkin uin kun oli vähän kiirus ja kävin vähän nauttimassa saunan löylyistä ja omista ajatuksista. Tuntui jopa hassulta, että uidessa ainut mitä mietti oli kierrosluku, ei lasten vaatetilanne tai arjen harmitukset. Saan nyt keväällä vähän lisää hoitoapua ja luulenpa että me otetaan maksullinenkin hoitaja, että päästään parisuhdetta vähän parantamaan illalla.

 
Niin ja viikonlopun kuumeilun, sängyssämakaamisen tuloksena mulla on iskiasvaiva nyt. Jo toista päivää särkee kovin. Ei tule ikä itkuitta.
Irtisanoin nyt salikortin tuonne Monoon. Se oli 40 euroa kuussa ja tänne saa jonnekin saleille 20-25 eurollakin. Ajattelin että käytän sen ylimenevän rahan vaikkapa pariin jumppaan, kun nyt löysin pari tanssituntia täältä. Sitten kotona toiminnallista treeniä. Ja salilla käyn sen verran kun ehtii/jaksaa. Lenkkeilyä ja keskittymistä siihen mistä tykkää.
Niin ja otan nyt käyttöön säännöllisen paastosokerin mittaamisen pari kertaa viikossa, alle kuuden on pysytty ja se on hyvä.
Kyllä tämä tästä. Ja nyt opiskelemaan!
 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!