Pages

maanantai 22. helmikuuta 2016

Ahkeran viikon jälkeen

 

Viime viikolla tuli liikuttua ihan mukavasti. Otin käyttöön Heiaheian sen helppokäyttöisyyden vuoksi. Katsotaan nyt, pidänkö tämän vai otanko jonkun muun. PT-aikana oli käytössä semmoinen ohjelma kuin trainero, mutta en kyllä oikein siitä välittänyt, tosi vaikeakäyttöinen ja bugitti selaimella vähän väliä. Toki mun ohjelmat on siellä, joten katsotaan jaksaisinko ne siirtää tänne Heian puolelle.

Sain jopa tehtyä vähän aerobista ja salitreeniäkin vauhditin tekemällä sen kiertoharjoitteluna eli sykkeet korkealla. Lauantain putkirullaus teki kipeää, niinä kipeää että hikoilin (tuskasta?). Toisaalta katselin toisella silmällä Bondia (Skyfall) ja aika tuskainenhan sekin elokuva on. Paras mun näkemä Bondi silti. Ja se Adele....

Slurps! Tiedättekö mitä nämä on? Tämä on kaurahiutalemunakasleipä. Jonka sisällä on aiolia, leikkelettä ja salaattia. Gluteeniton ja maidoton. Erittäin hyvä ja täyttävä. Ja yksinkertainen: kaksi munaa paistinpannulle ja sekaan sopiva määrä kaurahiutaleita/leseitä plus tilkka oliiviöljyä. Paista ja vähän toistakin puolta. Jos käyttää Vaahteramäen munia, kuten mä, tästä tulee ihanan kullankeltainenkin.
Pari saliselfietä alla. Oli ihan mukava fiilis. Ensimmäisenä päivänä etureidet, rinta, ojentajat ja kakkospäivänä takareidet, selkä, olkapäät ja haukkarit, jonkun verran tein vatsojakin.
Josta pääsenkin aiheen ytimeen. Alan vähän aavistella, että en ole nyt oikein vatsalihasten osalta onnistunut toipumaan tästä kolmannesta raskaudesta. Eli vaikka treeneihin on kuulunut sekä ylä, että alavatsalihaksia ja sivuttaisiakin, niin mun mielestä ne ei ole nyt toipuneet ollenkaan tai korkeintaan aivan vähän. Olen välillä tehnyt pilatestakin ja normi vatsaliikkeissäkin hengittelen ja jännitän keskikroppaa. Silti. Istumaannousu ei onnistu ilman lorahdusta (eikä muutenkaan onnistu kun 1-2 kertaa) ja tuntuma on vaan ihan kateissa. Täytyy typyn 1v neuvolassa pyytää konsultaatiota fyssarille. Ja tottakai maha on ihan hirveän näköinen, ihan erilainen kuin aikaisemmin. Ja tiellä! Aika ikävä ongelma. Selkäkin on liian notkolla enkä saa sitä suoritettua edes makuuasennossa kunnolla. Ehkä ja toivottavasti se on vain treeniä, treeniä.
Silti ei hyydy hymy. Koska on hiki. Ja paikat kipeänä.
Muuten mennään ihan rauhallista menoa. Melkein olen saanut ensimmäisen kurssiin suoritettua, esseestä puuttuu vielä asioita ja kahden tunnin päivätahtia (tyttö puistossa sen aikaa ja vauva nukkuu) se eteneekin aika hitaasti. Mutta lähellä ollaan, ainakin sivumäärä on jo tullut kasaan ja kyllähän tämä kymmenen vuoden tauon jälkeen on vähän harjoittelua yliopistotasoisten esseiden kirjoittaminen. Töihin ilmoitinkin jo ensi syksystä joten alkaa ensi syksyn suunnitelmat olemaan valmiit.
Vielä arvon keskimmäisen hoitotilannetta, että otanko osa-aikaisen hoitopaikan vai pärjätäänkö puistoilla ja kerhoilla (haluaisin kovasti vielä pitää hänet kotona kun hoidon aloittamisen jälkeen hänelläkään ei ole enää paluuta ja selvästi nauttii rennosta kotioleilusta yhdistettynä noihin harrastuksiin...eli selkeästi en ole virikehoidon kannalla vielä nelivuotiaankaan kohdalla). Hakemukset kuitenkin laitoin, huhtikuuhun mennessä pitäisi päättää alkaako hoito syksyllä, tammikuussa vai vasta seuraavana syksynä jolloin hän menisikin jo eskariin,
Pääsin muuten syntymäpäivänä syömään (täytää päräytin 39) lauantaina Myllyyn ja käytin tilaisuuden hyväksi, eli riensin lempikauppaani Indiskaan. Yllätyin muuten, että sekin on ruotsalainen ketju. Indiskastahan en pääse ulos ilman ostoksia. Afrikkahenkeä vähän päällekin, kesäksi. Koko xl ja oli kyllä ihan sopiva (maha vaan harmittaa...) ja käy imetysmekosta (miten niin mä imetän ens kesänä, varmaan vielä sitäkin seuraavana...). Ihana mekko silti, viskoosia ja kiva etnokuvio. Ajattelin jo tänne alle kesäksi ehkä jonkun tukikorsetin tai tukialushousut, kun tämmöinen materiaali paljastaa aivan kaiken. Tai sitten olen vaan oma itseni makkaroineen päivineen,
Ihan vähän sisustusasiaa tänne loppuun. Ostettiin tää rahi muistaakseni 2008 Tunisiasta häämatkalta ja vasta nyt se löysi paikkansa. Ikeasta hain vaahtomuovipatjan ja pilkoin sen. Ihan vähän siis afrikkahenkeä kotiin. Nythän nämä on muotiakin, joten me ollaan oltu aikaamme edellä silloin :) Toinen vielä odottaa, mutta sen täytän jollain muulla kun tuon päällä ei voi aikuinen istua ja haluan sen toisen nimenomaan aikuisten käyttöön. Sohvahan vaihtui vaaleasta ruskeaan jokin aika sitten ja lattia on valkoinen, joten nyt on maton metsästys käynnissä. En oikein osaa päättää...

Tällä kertaa tämmöinen viikkokooste. Yritän jatkossa enemmän lyhyempiä postauksia useammin. Ideoita kuitenkin tulee pitkin viikkoa, olisi vaan aikaa. Ihanan talvista siellä on ulkona, joten tällä hiihtolomalla olisi tarkoitus ainakin luistella ja hiihtää.

Talvisia ja lumisia hiihtolomapäiviä! Ja aurinkoakin toivottavasti!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!