Pages

lauantai 30. tammikuuta 2016

Flunssa

Terveiset flunssalandiasta! Vähän ne treenit tuossa loppuviikosta takelteli ja löytyihän siihen lopulta syykin. Babykin valvotti tuossa parit yöt ja eilen tuli melkein 20 tuntia valvomista putkeen kun en vaan saanut nukkua.

Tällä kertaa taistelen flunssaa vastaan uusin voimin. Lifessa suositeltiin ottamaan sinkkiä imeskeltävinä tabuina jopa 6 kertaa päivässä ja tämähän oli mulle aivan uusi uutinen. http://www.hs.fi/m/ilta/17032015/a1426565768138
Eli tässäpä linkki uutiseen. Valitettavasti suomesta ei sinkkiasetaattia saa ja se olisi tähän tehokkainta, mutta se onkin seuraavalla iherb-tilauslistalla.

Imeskelen noin 80mg edestä vuorokaudessa ja ainakaan kurkkukipua ei tullut ollenkaan, muutenkaan en ole huomannut sitä hirveää nuhaa mikä mulle yleensä rakkaiden ahtaiden poskionteloiden kanssa tulee. Mutta katsotaan. Ja c-vitamiinin otan nykyään suoraan jauheena jolloin se ei sisällä mitään muuta. Jauheessa on teelusikallisessa 4 grammaa ja otan puolikkaan nyt flunssa-aikana muutaman kerran päivässä.


Hapenpuutteesta kärsin sisällä jokaikinen päivä. Pieni lenkki tekee hyvää, edes puolen tunnin laahustamiskävely. Typykin heräsi ihmettelemään pimeyttä ja katulamppuja! Aina täällä kävellessäni mietin sitä, miten asuinalueemme voikin olla jakautunut näin silminnähtävästi kahtia. On se uudempi mersu/audi/volvo/porche yms. puoli ja sitten tää vanha osa jossa asuu ihan tavallista keskituloista porukkaa. Pienellä alueella näkyy elintasokuilu kun yleensä kaupunginosat on vähän joko tai. Mutta on kiva kävellä ja katsella sekä uusia, että vanhoja taloja. Merenrannassakin käyn yleensä hengähtämässä.

Nappasin pari kuvaa meidän kylppäristä. Allaoleva on "kodinhoitohuone" joka on rakennettu vanhan vessan tilalle. Eli on tosi tosi pieni. Säilytän kaapeissa tietty pyykkien lisäksi mm. petivaatteet ja pyyhkeet. Pyykkikaappi on Ikeasta kuten kaikki muutkin noista kaappeista. Koneen tilalle ehkä tulee joskus pyykkitorni (mies haluaa kuivausrummun ja mä en).

Tässä on alla kuva taas kylppäristä. Yritin rajata romut kuvasta ulos, joten kävi näin. Kuten kuvasta näkyy, ei ole peilejä ja se onkin hankala juttu. Tuo ikkuna ja pistorasia sen aiheuttaa. Tee se itse mies suunnitteli rasian juurikin peilin paikalle. Siitäkin voisi joskus kirjoittaa, mitä kaikkia suunnitteluvirheitä tee se itse remontoijalle voi käydä. Meinaan niitä on. Ja paljon. Mutta kylppäriä siis. Eräs päivä päätin olla hyvä äiti ja paahtaa suolapähkinät itse. Sanotaan nyt niin, että sain ne syödäkin ihan itse. 
Ei auttanut hyvät rasvat, flunssa tuli siltikin.

Psst... Ilmottauduin ensimmäiselle kurssille avoimeen yliopistoon. Kyllä se siitä:)

2 kommenttia:

  1. Aloittelen, pikkuhiljaa:) Ympäristötiedettä olis tarkoitus ruveta siis opiskelemaan! Kiinnostaa nämä ympäristöasiat aika paljon.

    VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!