Pages

lauantai 5. syyskuuta 2015

Tästä se alkaa!

Vaikka onkin nettihiljaisuus, niin ei tässä hätiä mitiä. Meni melkein viikko pakolaisasioissa, eli havahduin paikalliseen tilanteeseen, pari päivää podin maailmantuskaa ja organisoin vaatekeräystä ja nyt on se ohi. Kai sitä voi sanoa, että ne ryökäleen kuukautisetkin alkoivat joten pistetään maailmantuskasta osa niiden piikkiin.

Elämäntaparemonttirintamalla mennään nyt siinä, että oon saanut viikko-ohjelmani, parit treeniohjelmat ja alustavan ruokavalionkin. Ihmetellyt kovasti niitä ohjelmia (siis jotain kiertoharjoittelua...what??) ja todennut ne hyväksi. Ruokavalion osalta olen vielä vähän pt:n kanssa eri mieltä sillä käytännössä löhes täysimettävälle mamalle 1500 kcal on auttamattoman vähän varsinkin kun sieltä on dropattu lähes kaikki viljat, perunat sun muut pois. Mutta katsotaan sitäkin tässä, että miten se lähtee sujumaan. Sokerikoukusta pyristelen nyt kovin.

On nyt tullut jo vähän lenkkeiltyä. Juoksulenkit vaihtuu pitkiin kävelylenkkeihin ja siihen rinnalle kotitreenaamista. Aika kivasti saan myös itse vaikuttaa omaan treenaamiseen ja siitä tykkään. Ja on ne lenkitkin maistunut, hyvää lenkkiseuraakin on löytynyt. Kävin mä toissaviikolla hölkkäilemässäkin mutta nyt tällä viikolla kaks pitkää kävelylenkkiä ja tänään oltiinkin ekan kerran treenarin kanssa salilla.

Aamulenkillä nähtyä. Harmittelin kovin, että ei ollut järkkäriä mukana sillä niin komea tuo seitti oli.

Koko poikkeustilakesän jälkeen oon ruvennut taas laittamaan kotitalouden ruoka-asioita ruotuun. Tämä siis tarkoittaa paluuta "ruokakaupassa kerran viikossa" tahtiin. Kuvassa tietenkin Lidlissä:) Tuntuu tosi huojentavalta kun ei tarvitse juosta kaupassa joka toinen päivä. Tänään myös meille asennettiin vihdoin uuni, joten pääsen tekemään uuniruokiakin eli kerralla isompia annoksia.

Kotona alkaa asiat vihdoin olla jossain järkevissä kantimissa. Kiitos nuorimmaisen kummisedän, meillä on kohta lattia eikä tartte kulkea kengillä likaisella betonilla. Ja koska mieheni ei tarvitse keskittyä lattiaan, iloksemme hän on aloittanut takan muuraamisen! Toivon mukaan lokakuussa voitaisiin jo ikäänkuin elää ja asua täällä oikesti niin, että huonekalut olis paikallaan eikö tarttis koko ajan väistellä laatikoita ja työmiehiä.

Ahh, huomiselle olisi pitkä syvävenyttely. Vielä kun löytäisi sille tilaa jostain.

Reipasta ja raikasta syksyn alkua!

2 kommenttia:

 1. Tuo harvemmin kaupassa käyminen on hyvä juttu. Itse en oikein jaksaisi käyttää aikaa kaupassa ravaamisen. Meillä lähikaupat on kalliita. Ajetaan Lidliin aina silloin tällöin. Kun saisi tuon miehen kunnolla ymmärtämään asian. Aika helposti ajaa ostamaan jukurttia ja kissanruokaa. Ennen kävi päivittäin kaupassa.

  Kiva, että sulla on nyt suunnitelma miten liikkua ja syödä. Nuo kalorit tuntuvat kyllä kovin pieniltä imettäväksi äidiksi.

  VastaaPoista
 2. Tuo kerta viikkoon on huippu juttu ja jos sattuu löytymään vielä Lidl niin siinä saattaa todella säästää. Esimerkinomaisesti meidän 5 henkinen perhe joka syö ihan perusruokaa niin ekan viikon lasku 117 euroa, toisen viikon 67 ja kolmannen 97 euroa. Eikä ole ruoka loppunut kesken, ainoa mitä haetaan välillä lisää on miehelle leipä ja lapsille maitoa. Ja kyllä se sisältää ihan kaiken kaurahiutaleista vihanneksiin ja lihatuotteisiin, juustot, jogurtit jne.

  Kalorit on tosi pienet joo, mutta se on todellakin vain esimerkkiruokavalio ja erilainen suunnitelma kuin nää fitfarmit. Suurik probleema on protskun saanti kun en syö rahkaa tai maitotuotteita.

  Ihaninta on se kun on toisen tekemä runko jota joutuu vielä päivittämään, että onko tullut tehtyä:) saa siitäkin ylimääräistä tsemppiä!

  VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!