Pages

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Maidoton, gluteeniton

Liekkö stressistä vai mistä nämä mun jatkuvat vatsaongelmat. Tänään täytti esikoinen 6 ja söin vieraiden kanssa ihan pienen palan kakkua- kauhea turvotus ja särky vatsassa. Eilen illalla maalausurakan jälkeen mies toi pizzaa ja nälissäni söin sitä siivun - fail! Maitoa tuntuu vatsa kestävän pieniä määriä (voisilmä puurossa, tilkka kahvissa jos vatsa kestäis kahvia) mutta nämä viljat on nyt jo oikeasti ehdoton ei. 

Se on pako nöyrtyä ja myöntää, etten enää kakkujakaan voi mussutella. Mitä ruokavaliossa vielä on jäljellä? Riisi ja peruna sekä kaura hiilareista. Vihanneksista kurkut, salaatit, tomaatit jne. kaalit, sipulit yms. ei sovi. Hedelmiä syön oikeastaan ihan kaikkea ja maitotuotteita ei voisilmän lisäksi juuri mitään. 

Tein eilen ja toissapäivänä lettuja sekä pinaattilettuja kaurasta (eli kauramaito, gton kaurajauho ja muna) jotka kylläkin paistoin voissa. Meni lapsille ihan täydestä ja mikä tärkeintä, mun vatsani ei tullut kipeäksi. 

Makoilen tässä siis vatsa ilmapallona ja odottelen, josko olo paranis. Ihan todella vaikeaksi tämä meni aivan yhtäkkiä. Kai stressi, väsymys yms. voi näkyö myös vatsan  reagoinnin kautta? Huomenna taas nälkälakkopäivä, on pakko antaa massun levähtää. Luojan kiitos maha kestää sokeria ja lisäaineita sillä ilman lidlin erästä karkkipussia en näistä viikoista selviäis. En ikinä!


2 kommenttia:

  1. Vatsavaivat on kamalia:( Mulle tuon vajiksen myötä on tullut myös vatsan sietokyky todella herkäksi. Vaihdoin kertalaakista gluteenittomaan ja sokerittomaan ruokavalioon ja olo on helpottanut!

    VastaaPoista
  2. No niinpä. Voi kun tän vois jollain selittää. Tänään naapurin rouva tarjosi aamukahvit muuttohärdellin keskellä ja mä onneton soin yhden leivän- sen seurauksia kärsin puoli päivää:( Toivon kovasti, että kun tämä stressi hellittää niin oireetkin edes vähän lievenisivät. Ja kyllä se sokeri, siitä on päästävä eroon. Nyt just se on vaan ainoa lohtu jonka voimalla jaksan nämä päivät.

    VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!