Pages

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Kylpyhuone kysymysmerkki

On tässä nyt pähkäilty ja pohdittu, että minkälaista kylppäriä sitä jaksaisi katsoa tulevat vuodet. Ensin pohdimme harmaan sävyä (saunassa on yksi vuolukivilaattaseinä joten siihen sopisi), mutta molemmat yhdessätuumin totesimme kuvia katseltuamme, että harmaa on meidän mielestä kylmä ja ruma sävy. Joten ruskeaa sitten, vaan minkälaista?

Ruskeaa sävyihin voi tehdä monella eri tavalla. Vaikkapa laittamalla ruskean lattian ja korostusseinän.

Tai valkoisen lattian ja ruskean seinän.

Tai ruskean lattian ja valkoiset seinät

Tai vain ruskeat kalusteet

Tai ruskean seinän ja ruskeat kalusteet (Valkoinen allas). Tästä tykkään kun on puuta.

On myös paljon merkitystä sillä, onko ruskea tummaa vai vaaleampaa

Tämä alempi tässä on tosi seesteinen ja rauhallinen minusta. Ehkä vähän tylsä, mutta sitä voisi pyyhkeellä yms. sisusteilla terävöittää,

Tietyllä tavalla itse tykkään semmoisesta kylpylätyylistä, jossa olisi ruskeaa ja turkoosia. Tähän mennessä olen (ehkä) päättänyt, että lattia on mahdollisimman vaalea. Nykyinen kylppärimme on ruskealattiainen, jossa valkoiset seinälaatat ja ympäri kylppärin menee mosaiikista tehty kapea boordi. Se on vain kaksikerroksinen ja vähän valju, joten olisihan semmoinenkin vaihtoehto että sen tekisi leveämpänä, vähän kuten alla.

Kaikenkaikkiaan haluaisin kylppäriin semmoisen harmonisen ja luonnonläheisen tunnelman. Allaoleva kuvastaa ehkä ihan jonkun verrankin sitä ideaa, mitä haen. Kuitenkin meille tulee suihkukaappi ja kylppäri on allaolevaa huomattavasti ahtaampi, joka asettaa rajoitteita.

 

Pidän paljon eurooppalaisesta tyylistä, varmaan taustojeni vuoksi. Meillä onkin aina ollut seinään kiinnitettävät pöntöt ja nyt uuteen kylppäriin tulee myös kaksoissallas. Semmoisesta skandinaavisesta kylmän valkoisesta tyylistä en oikein tykkää enkä niistä pystyyn laitettavista laattaboordeista(?).

Tänään on päätös tehtävä, sillä laatoittamisella alkaa olla kiire.

Taloon tulee myös toinen pienempi vessa, johon haluan lattiaan marokkolaistyyliset sinivalkoiset kuviolliset laatat ja kaapisto myös jotain vähän kuviollisempaa/rustiikkisempaa, puuta. Eikös olekin mulla erikoinen maku?:)
Mieheni on kyllä kaikkea mahdollista vanhan uusiokäyttämistä vastaan ja edustaa kertakäyttökulttuuria parhaimmillaan, joten Ihan erilainen makuhan meillä loppujen lopuksi on. Olen naimisissa Ikea-miehen kanssa:)

On se muuten tosi jännä, miten vuosien varrella on oma maku ja tyyli muuttunut. Aikanaan kotini oli sininen (matto, sohva, verhot) ja merihenkinen. Sitten valkoinen ja nyt olen ruvennut ottamaan puuta ja rustiikkisempaa mukaan sisustukseen ja kyllä 70-luvun värikkyys myös on mun juttuni. Siltikään en yhtään pidä mistään maalaisromanttisesta sisustuksesta. Kai ikä tuo tässäkin asiassa vähän kypsyyttä.

Tänään päästään rautakaupoille ilman lapsia, joten jospa illalla olisi jo tuleva kylppäri tiedossa. Ideoita? Mielipiteitä?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 kommenttia:

 1. Eikö noita marokkolaisjuttuja voisi olla isossa kylppärissä? Jotain tyylikästä turkkilaista kylpylää mukaillen?

  Itseäni kyllästyttää ruskean ja valkean yhdistelmät ja kovin kulmikkaat muodot.

  Minkäs tyylinen koko talo muuten on?

  VastaaPoista
 2. No talohan on 60-luvulla rakennettu tiilipinnoitettu yksikerroksinen. Keittiön ja olkkarin sekä eteisen lattiat on vaaleaa laattaa, keittiön kalusteet on kermanvalkoiset korkeakiiltoiset-ovet ja rosterista vehkeet. Seinät kai valkoisetpaitsi jotain tapetteja. Eli aika semmoinen perinteinen kai. Sisustuksesta en vielä tiedä, pääosin kalusteet on valkoisia tai tummanruskeaa, on mulla joitain juttuja Indiskasta:) . Voi kun saisikin marokkolaisen tyylin kylppäriin, on väännetty niistä lattialaatoista tuon onnettoman pienen vessankin osalta. Ja tietysti kaikkien erikoisuuksien saatavuus on Suomessa aika huono. Mies tykkää viritellä ödejä kattoon ja ostaa kalusteet lastulevyisenä...:)

  VastaaPoista
 3. Mä kannatan kanssa enemmän tuota marokkolaista. Tai sitten kannattaa pitää homma tosi simppelinä ja ajattomana. Boordit ja muut menee niin äkkiä pois muodista, kun muistelee sitäkin, miltä 80-luvun beessit kukkakoristekaakelit näytti 90-luvulla. Kuitenkin kylppäriremontti maksaa sen verran, että saisi sen parikymmentä vuotta kestää.

  VastaaPoista
 4. No nyt on laatat ostettu. Kylpylätyyliseksi meni kaikki seinät valkoisia ja yhdellä seinällä erikoisempi valkoinen aaltoileva laatta. Lattia harmaa ja kahteen kohtaan (pöntön ja suihkun taakse) tulee leveää mosaiikkimainen pystysuora tosi hieno 30 cm lev raita (vähän kuin jalokiviä). Käytiin kolmessa eri liikkeessä ja mä en oikeastaan saanut oikein mitään irti. Kaikki mallit oli ihan samanlaisia kuin 7 vuotta sitten tehdessämme edellistä remonttia. Tuntuu ettei kylppäririntamalla juuri mitään uutta. Kyllä tuon voi vähän marokkolaisena nähdä, tai edes Turkkilaisena kylpylänä:) Parin viikon päästä kuvia.

  VastaaPoista
 5. Meillä on 60-luvun lopun talossa isoa ruskeaa kaakelia seinät, kalusteet myös ruskeat ja katto vaaleaa puuta, lattia pienempää valkoista laattaa. Mies on tehnyt rempan ja valinnat muutama vuosi sitten. Nyt meillä menee taas putkirempan yhteydessä kaikki uusiks ja vitsit kun tuommonen marokkolaistyylinen lattia olis hieno!

  VastaaPoista
 6. Puuta kylppäriin. Tykkäsin noista rustiikkisimmista kuvista, ihana olisi käyttää esim. meressä sileäksi hiotunutta puuta vaikka hyllynä tms. Ja nyt on semmoista mosaiikkia, joka muistuttaa luonnonkiveä. Meillä on harmaa pikkulaatta lattiassa ja iso valkea seinässä, mutta pienillä yksityiskohdilla saa tylsästä kivan. Olen lukenut blogiasi ja tykännyt kovasti. Täällä myös kolmekasi äiti pyrkii kuntoon ja kirjoittelee blogia aiheesta. Ja kilppari vajailee myös!

  VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!