Pages

tiistai 30. kesäkuuta 2015

Vatsan reistailu jatkuu


Taisin kirjoittaa vatsan ongelmista. Kun saimme ne selätettyä, vauvalle laitettiin rota-rokote, jota mietin pitkään... Aina olen lapsille ottanut rokotteet, mutta olisi vaan pitänyt luottaa äidinvaistoon tässä asiassa. Joissain tilanteissa rotaa ei sivuvaikutustensa vuoksi anneta vatsavaivaisille lapsille. Meillä oli neuvolassa kesätuuraaja ja se reippaasti tytölle ko. rokotuksen lykkäsi. Just kun oli ollut vähän parempi viikko pienellä, niin koko myllytys alkoi alusta. Pärstäkuva on otettu laivalta jossa olin tyttärien ja kaverin sekä hänen tyttärensä kanssa. Ja tuossa kohtaa taisi vielä hymyilyttää, mutta ei enää siinä vaiheessa kun buffetissa juoksin hakemassa itselleni ruokaa huutava vauva käsivarrella. Niinpä niin... Ja sain sitten omankin vatsan tietysti kipeäksi. 

Kuvittelin jo, että massu kestäisi satunnaisesti jäätelöä, mutta niin vaan laivalla jo kärsin vatsakivuista. Nyt koko viikon vatsa reistaillut ja tätä kirjoittaessani olen sekä oksentanut, että kuume on noussut, eli meillepä on tainnut kotiutua myös mahatauti. En tiedä tuliko laivalta, vai mistä. Ja onhan tässä ollut monta viikkoa jo vatsa tosi ärhäkkänä, joten aika voimattomana taas olen ollut. Aika vaihtelevaa tämä on. Viljaton ja maidoton ruokavalioni tästä nyt tarkentuu Fodmap-ruokavalioksi joka on suositus ärtyneelle masulle. Harmittaa kyllä kovasti taas entistä suppeampi ruokavalio.

Tämmöisiä annoksia ei varmaan sitten enää nähdä. Kaalit kun on kiellettyjä tuossa fodmap-ruokavaliossa. Valitettavasti myös avokadot. Ihmettelinkin tässä kun viime aikoina aina vihersmoothiepäivinä vatsa on vaivannut tosi paljon kun sisältävät perinteisesti sekä (lehti)kaalia, että avokadoa. Menen kyllä lääkäriinkin viikon päästä, että josko tässä pääsisi tähystettäväksi tai muuten tutkittavaksi. Nyt yritän kuitenkin ensisijaisesti toipua tästä pöpöstä. 

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä!

  Itselläni on vatsaongelmia, mutta tilanne nyt suht hallinnassa. Teen välillä kokeiluja vatsallani ja ylläreitä tulee. Mulle pahinta on vehnä ja ruis. Näyttää siltä, että pellava ja tattari käyvät. Ohraa en ole testannut. Jostain syystä myös riisi ja peruna eivät isoissa määrin tunnu soveltuvan. Sen sijaan kaalit ja parsat käy.

  Hyla yms. tuotteet käyvät. Yllättävää kyllä jäätelö Lidl:stä ostettuna (ainakaan puikot) eivät ärsytä vatsaa, vaikkei niissä olisikaan mainintaa laktoosittomuudesta. Kotimaiset jäätelöt saavat suht välittömästi (15 minuuttia syömisen jälkeen) vatsan sekaisin.

  Tosin nämä pienet ongelmat ovat ihan erilaisia kuin pari vuotta sitten. Silloin vatsa on niin järkyssä kunnossa, että muu elämä kärsi siitä tosi paljon. Kotoa ei lähdetty ennenkuin korkeintaan puolen päivän jälkeen (aamun ripulit "printattu"). Nyt tulee lähinnä satunnaisia ongelmia yms.

  VastaaPoista
 2. Saran, mullakin ruis tekee pahaa ja erityisesti ruisnäkkäri. Riisiä söin eilen ja sehän olikin hyvä kokemus, samoin nyt menee kaurapuuroa ainakin kerran päivässä. Nää on vuosia jo vaihdelleet nämä oireet ja tt-lääkäri sanoikin että olis ärtynyt suoli mulla. Ihmettelen vaan, että vielä raskausaikanakin järkyttävä rahkanpuputus ei tehnyt mitään oireita. Euroopassahan maito käsitellään eri tavallamme ehkä siksi sulla se Lidlin jäätelö sopii? Itse jätin vauvan vuoksi kaikki maitotuotteet pois, ei se laktoosittomuus vauvaa auta nimittäin ollenkaan. Eikä ole oikeastaan ollut ikävä. Puuroon lurautan riisi/kauramaitoa ja kahviin mantelimaitoa. Ihan pienessä määrin kyllä maitotuotteitakin menee silloin tällöin. On nämäkin elintasosairauksia:/

  VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!