Pages

torstai 11. kesäkuuta 2015

Sairastellaan

Tämähän tästä vielä puuttui. Tyttäreni on nyt jo lähes kaksi viikkoa ollut aika sairaan oloinen. Ruoka ei maistu, juomakin huonosti ja välillä vatsa kramppaa niin, että makaa maassa itkien. Sitten taas yhtäkkiä saattaa olla hyvä päivä välissä, tai ainakin puoli päivää. On myös tosi väsynyt ja kotihoidossa siis viime viikon ja nyt tämän viikon. Eilen sain tarpeekseni, kun aamulla janoinen tyttö oksensi vedet portaille ja varasin ajan päivystykseen, sieltä lääkäri laittoi lähetteen eteenpäin Tyksin lastenpoliklinikalle, jossa sitten vietimme koko eilisen.

Tottakai eilen sitten tytölle maistuikin iltapäivällä mehu ja sipsit ja siellä lastenpoliklinikalla oli oma pirteä itsensä. Otettiin paljon verikokeita (tosi rohkea tyttö!) ja kotiin vielä ulostenäytettä varten putkiloita. Ja kotona taas tila romahti. Yön nukkui kunnolla, mutta tänään ei oikein taas ruoka maistu. Lahjon sipseillä ja suolapähkinöillä.

On tässä iso huoli. Itselläkin on ollut nyt parisen viikkoa samantyyppistä vatsaoireilua, ärtyneen paksusuolen oireyhtymästä kärsivät tunnistavat kramppauksen ja kivut. Ja suunnatonta väsymystä. Itse saan kuitenkin syötyä. Sitä jotenkin pistää omat oireet  ja jaksamisen puutteen kokonaan sivuun, kun on toisesta huolissaan. Toivon parasta, eli jotain pitkittynyttä vatsatautia (alkoi muuten sopivasti sen Viron reissun jälkeen) ja pelkään pahinta. Lääkäri tietysti kyseli varoen raakamaidosta sun muusta. Sitä olin itsekin miettinyt, vaan emme käytä niitä tuotteita. Ehkä siellä Virossa...? Toisaalta muut lapset ja mieheni on terveitä (vauvan pukluista ei toki tiedä). No oli miten oli, tässä nyt sitten makoillaan kotona, neiti ei muuta jaksa ja mies on aamusta iltaan raksalla joten apua ei ole. Ja olen kyllä oikeasti tytöstä tosi huolissani. Maanantaina on puhelinaika lääkärille ja selviää verikokeiden tulokset, sitten mietitään jatkohoitoa.

Voisko joku neuvoa, mitä tuolle jalalle pitäis tehdä? Diagnoosi oli siis plantaari faskiitti ja kipu on
levinnyt nyt jalkaholviin ja kiipeää pikkuhiljaa ylöspäin kun linkutan menemään. Yritän venytellä ohjeiden mukaan, mutta eihän tästä tule mitään. En pääse koskaan enää varmaan juoksemaan:/ aamulla kun herään, en pysty astumaan jalalla niin kipeä se on.

Olen muuten nyt vähän selvitellyt syksyllä mahdollisia PT-kuvioita. Kun muksut menee eskariin ja kerhoon, niin voisi olla aikaa päivisinkin vähän treenaamiseen. Tarkoitus olisi saada uudenlainen ruokavalio, jossa saisin syödä tiheämpään ravitsevammin ja joku asiantuntija olis sopiva suunnittelemaan myös vaihtoehdot maitotuotteille. Ja saisin treenaamiseen kirittäjän ja kunnon
ohjaajan tsemppaamaan. Mutta katsotaan nyt. Vielä reilu kuukausi pitäis sinnitellä ja sitten...:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!