Pages

torstai 7. toukokuuta 2015

Uuteen kotiin ja pian

Nyt olen vihdoin saanut koottua vähän kuvia ja juttua siitä, miten meidän taloremonttiprojektimme etenee. Tämä talohan on siis 60-luvulla rakennettu alueelle, jossa kaikki muutkin on saman ikäisiä. Valitettavasti taloissa on paljon rakenne- ja kosteusongelmia, mutta itse selvisimme aika vähällä kun tehtiin kunnollinen rakennekatselmus ja korjattiin ne ongelmat mitä oli (tai myyjä korjasi). Lähinnä siis vain lattiasta löytyi kosteutta ja kun lattiat oli purettu laattaa myöten, todettiin että kosteus vähäistä. Tehtiin kuitenkin eristys ja tuuletus kokonaan uudestaan ja nyt sitten onkin jo sekä lattialämmitys, että valu tehty ja odotamme nyt sen kuivumista jonka jälkeen sitten pinnoitteet.

Ylläolevassa kuvassa kuitenkin meidän uusi eteinen. Eli siis aikaisemmin tässä on ollut ihan mukava ja hieno ikäkaudelleen tyypillinen kuisti, mutta koska lapsiperhe tarvitsee kunnollisen eteisen, niin päätimme rakentaa kuistin tilalle eteisen. Tähän toki tulee iso ikkuna ja ovi, joiden paikat rungossa jo näkyykin.
Talon toisella puolella, pihan puolella on toinen laajennus joka siis on meidän keittiötä. Tässäkin oli samanlainen katettu kuisti, mutta sille löytyi tärkeämpääkin käyttöä. Kävimme kyllä ison keskustelun aiheesta (itse haluaisin säilyttää talon ikäkaudelleen ominaisia piirteitä, mutta aviomies haluaa remontoida kaiken uusiksi) jonka hävisin. Siis keittiö josta sekä ikkuna, että ovi takapihalle.
Tässä olen napannut kuvan talosta tieltä päin katsottuna. Kuten näkyy, piha on rinteessä jossa kasvaa sekä havu-, että lehtipuita. Metsä alkaa naapuritalon vierestä eli vanhaa metsää/rinnettä tämä on ollut. Piha on vähintäänkin laiminlyöty ja joitain ideoita mulla on, mutta ei voimia toteuttaa ja siksipä lapsuudenystäväni joka on puutarhuri yhdeltä koulutukseltaan, tulee tekemään suunnitelman mun kanssa jollain aikataululla. Pääasia on, että haluan etupihan nurmikkovapaaksi - kokonaan. Oli sitten mitä tahansa puita ja pensaita tai sammalta, mutten pidä nurmikosta ja sen ajamisesta tuossa rinteessä.

Niin ja kuten kuvasta näkyy, talo on yksikerroksinen.
Tässä on pari kuvaa sisältä otettu ihan pari viikkoa sitten. Eli se keittiö ja laajennus. Katossa näkyykin tukipalkki joka oli pakko laittaa kun seinä otettiin pois. Lattiassa näkyy jo valkoiset lattialämmitysputket.
Sama kuva otettu toissapäivänä, kun lattiavalu on tehty. Iso sementtiauto puski tavaraa ikkunasta. Valu piti muovittaa sitten itse, ettei se kuivu liian nopeasti. Pari kuukautta tässä kai on kuivumisaika.
Huh, kylpyhuone. Tätä ei pitänyt remontoida vielä mutta mitäs sitten kun odotellaan lattian kuivumista? Eli kaikki on purettu ja tehdään kokonaan alusta. Tässä myös siirtyy yksi seinä kun kylppärin viereen tulee pieni "kodinhoitotila".
Jos ylempänä näkyi keittiö, niin tässä olohuone josta käynti yhteen makkariin. Makuuhuoneista osassa on ikkunat tielle päin, kuten myös tästä olohuoneesta ja osasta sivu/takapihalle kuten tulevasta keittiöstä.
Ja valun jälkeen.
 
Uudet pohjapiirrokset laajennuslupaa varten.
Bauhausissa tarjouksessa puukuosilaatta joka me laitetaan sitten kaikkiin muihin tiloihin paitsi makkareihin (laminaatti) ja kylppäriin. Mä olisin halunnut laatoittaa koko talon ja mies laminaattia (kallis vs halpa) ja nyt päädyttiin tähän. Makkareiden laminaatti löytyi onneks todella edullisesti ja tämäkin on tarjouksessa. Musta on jotenkin outoa avokeittiöratkaisussa jakaa olkkarin parketti ja keittiön laatat jollain pitkällä listalla. Olen nähnyt niitä ratkaisuja ja meillä nykyisessäkin on koska purettiin pätkä seinää. Musta se on turha, haittaa imurointia ja sukat juuttuu siihen kiinni, lapset kompastelee jne.

Että kyllä tämä etenee. Tulevana viikonloppuna laitetaan laajennuksiin ikkunat ja ovet paikalleen (seinät on siis jo kokonaan pystyssä) jonka jälkeen jatketaan kylppärin ja kattojen kanssa siihen saakka, että tuo valu on kuiva. Keittiökaupathan on tehty eli sekä keittiösuunnittelu, että itse keittiö ostettiin Ikeasta.
Tämän ikäluokan taloissa on yleensä tosi matalat huoneet, kuten tässäkin. Se asettaa paljon haasteita sisustukseen, lattia ja kattomateriaaleihin yms. Talossa on myös ihanat vanhat puiset sisäovet joista ollaan myös käyty vääntöä miehen kanssa. Ei en suostu luopumaan/vaihtamaan niitä lastulevyoviin ainakaan tilanteessa jossa eskarimurkku suutuspäissään heittelee tavaroita ja potkii ovia. Ja siis ne on niin siistit ja hyväkuntoiset, senverran annoin periksi että suostun maalaamaan ne.

Oma asunto saatiin just myytyä joten muutto on sitten viimeistään heinäkuun lopussa. Toivoisin kyllä, että mieluummin aikaisemmin kuin myöhemmin eli sais sit rauhassa kesällä olla koko perheen voimin viimeistelemässä eikä jatkoa tälle keväälle missä olen kaikki illat ja viikonloput yksin lasten kanssa.

Muuten nyt ei ole dieettikuulumisia sen enempää. Ollaan vauvan kanssa kipeänä molemmat kovassa yskässä. Olen nyt saanut syömisiä vähän kuriin ja sokerinhimoakin vähän potkittua pois (kipeänä mulle ei maistu muu kun melli). Ens maanantaina on sokerirasitus ja tiistaina jälkitarkastus.

Viljaton ja maidoton dieetti jatkuu edelleen, mutta silti vauvalla paljon vatsavaivoja. Seuraava poistiputettava olis muna, mutta taidan sitä ennen käydä allergialääkärillä. Hän nukkuu tosi lyhyitä pätkiä (paitsi öisin nukkuu tosi hyvin ja satunnaisesti vaunuissa) ja hereilläoloajan joko syö tai vääntelehtii/itkee ja sitten pierii ja tekee vihreitä kakkoja. Semmosta rauhallista sylissäpitämistä ei oikein ole, enkä saa häneen semmosta "juttelukontaktia" juuri ollenkaan kun aina vaivaa jotain.
Tässä on nyt ihan tarpeeksi kaikenlaista. Kesäksi olen miettinyt tilata ebaystä trx-hihnat. Tontilla on paljon isoja puita joiden alla olis mukava treenata kahvakuulan ohella!

 

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin! Remppavaihe on aina raskas, mutta kyllä se siitä.

    VastaaPoista
  2. Paljon tsemppiä arjen askareisiin ja erityisesti keskiviikkona koittavaan pääsykoekoitokseen! Tässä video just sulle. https://www.youtube.com/watch?v=YAmrUCiRkQY

    VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!