Pages

torstai 21. toukokuuta 2015

Haaste

Lapsellista- blogissa oli hauska 11 kysymyksen haaste. Kysymykset ei koske niinkään treenaamista, eli ei tämän blogin "ydintä", mutta ihan kiva silti! Ja koska tämä ei ole lapsiblogi, niin muokkasin vähän kysymyksiä.

Haastan vastaamaan näihin kysymyksiin Viktorian Oikeus hyvään oloon-blogista, Annan Heftrytraining-blogista, Marjan Posketonta menoa- blogista, Emman Plussanpuolella-blogista ja IsoE:n Gramma kerrallaan- blogista. Kaikki blogit taitaa löytyä tuolta vasemmasta palkista.

1. Mikä on tärkein päivärutiinisi

Aamiainen taitaa olla se, joka tapahtuu joka päivä. Joskus oli aikoja, jolloin jätin aamupalan kokonaan väliin, mutta nykyään en selviä ilman aamupalan kattamista pöytään, kahvia ja jotain luettavaa.

Työpäivinä söin yleensä aamupalan töissä, työmatkapyöräily toimii ikäänkuin aamuaerobisena. Kotipäivinä keitän ja haukutaan puuron koko perheelle. Nams nams!

2. Paras kirja, jonka olet lukenut? Miksi?

Pidän kahdentyyppisestä kirjallisuudesta: ihmisen mielen tutkimisesta ja dekkareista. Jos kirja sisältää, molempia (kuten vaikka Patricia Cornwellin Scarpetta-kirjat), niin sitä parempi.

Ehkä kaikista lukemistani kirjoista mieleenjääneimmät ovat Timothy Findleyn kirjat, erityisesti Ikuisen Hämärän vaeltaja.

Vähän aikaa sitten luin ensimmäistä kertaa varmaan koskaan pohjoismaisen kirjailijan kirjan. Kyseessä oli Majgull Axelssonin kirja Kuparienkeli. Pidin siitäkin kovin ja haluan lukea hänen muutkin teoksensa.

3. Mihin olet aina halunnut matkustaa? Oletko toteuttanut haaveesi?

Olen päässyt kokemaan aika monen matkustushaaveeni ja päässyt käymään sekä Aasian, että Afrikan mantereella. Silti on paljon haaveita edelleen. Haluaisin ainakin käydä etelä-Amerikassa ja pohjois-Amerikassa, purjehtia Kreikan saaristossa, mennä idän pikajunalla aina Kiinaan saakka ja koluta myös Japania. Euroopassa olen myös matkustanut aika vähän joten paljon kaupunkikohteita olisi vielä mukava nähdä. En tiedä, mikä näistä on se suurin haave. Ehkä tuo Kiina on ainakin ollut pisimpään. Rakastan matkustamista ja vieraita kulttuureita, niiden seuraamista ja tutustumista sekä erityisesti ruokia. Huom! Ilman lapsia. Reppuselkämatkailu on tosi mukavaa, mutten tiedä jaksaisinko enää samaan tahtiin, mitä kaksvitosta.

4. Haluaisitko asua ulkomailla? Missä?

Kaksi ajatusta. Luonnonläheisyys, kauneus ja lämpö. Vesi. Olen täysin lämpimän ilmanalan ihminen. Eli jos Turun saaristo tai Norjan vuonokylä olisi vaikkapa Kreikassa, niin varmasti asuisin siellä. Valitettavasti työ ja perhe ei nyt anna myöten. Monesti suomalaiset valittaa liiasta lämmöstä. Mua ei haitannut edes esikoisen loppuraskaudesta hellekesänä heinäkuussa 2009.

5. Jos saisit täyttää vaatekaapin vain yhdellä merkillä, niin mikä se olisi?

Hmm. Vaikea kysymys. Tykkään niin monenlaisesta tyylistä. Jos pitäis valita Marimekon, Gudrun Sjödenin ja Tommy Hillfigerin välillä niin kallistuisin ehkä kuitenkin viimeiseen noista. Joku Helly Hansen tekee myös mulle mieluisia vaatteita. Tottakai lompakko pistäis vastaan.

6. Lempiruokasi

Kiinalainen ja Intialainen. Nuudelit, wokit, riisi, mausteet, nam!

7. Tärkein periaatteesi äitinä/naisena?

Olen nainen(ehkä vähän femakko) ja äiti. Oma äitini ei antanut kovin hyviä eväitä elämään ja suorastaan surkean itseluottamuksen.

Mulle on tärkeää tyttöjen (ja pojan myös) äitinä ja naisena a)rakastaa ja kasvattaa lapseni luottamaan itseensä ja rakastamaan itseään ehdoitta ja b)naisena olla ympärilläni oleville naisille, työkavereille reilu, tukea, auttaa uralla jos suinkin voin ns. hyvä sisko meininkiä. Olen töissä miesvaltaisella alalla ja haluan, että me naiset voimme pärjätä olemalla omia itsejämme, eikä muuntamalla itseämme miehisemmiksi. Ja, että saamme tehdä lapsemme ilman naljailua. Ja että meillä on monipuolisemmin mahdollisuuksia osallistua työelämään samalla lapsia hoitaen eli perheen ja uran yhdistäen. Ja että silti meillä ei tarvitsis olla huono omatunto, olimme sitten täysipäiväisesti työelämässä tai kotiäitinä. Mulle on jostain syystä tosi tosi tärkeää naisten asiat.

8. Oma juttusi, josta et luovu?

Kyllä se on tämä liikunta.

9. Hetki, joka on jäänyt mieleesi? Miksi?

Tätä jäin miettimään yön yli. Yksi taitaa olla lapsuudesta yli kaiken ja yksi aikuisajalta. Olin jotakuinkin 8-vuotias ja olimme juuri käyneet Kiteellä kylässä jonkun tutun luona. Kotiinlähtiessä talvella pimeässä seisoin auton valojen loisteessa ja tullessani autoon sisälle äitini tokaisi "susta tulisi Iiris hyvä malli, kunhan sä laihduttaisit". Mielestäni olin silloin aika lailla normaalipainoinen, kuvista päätellen. Tämä lause on kantanut mua negatiivisessa mielessä koko elämäni.

Aikuiselämässä kesä 2001. Minä exäni kanssa Malesian viidakossa Tamah Negaran "luonnonpuistossa". Oltiin itsenäisellä päiväretkellä lepakkoluolassa. Mutta ei ne luolat eikä lepakot vaan. Ne iilimadot, jotka sieltä maasta nousi, kiipesi lahjetta pitkin ja kun lopulta löysi ihoa niin tarttui kiinni. Ne oli kammottavia, inhoan matoja muutenkin yli kaiken. En ikinä unohda sitä, kun vielä asuinmökkimme suihkussa viimeiset madot nypin ihostani. Ihana retki ja matka miten, ikimuistoinen.

10. Oletko kenkä vai laukkuihminen?

Kenkä.

11. Lempipuuhasi kesällä?

Uiminen.

 

 

3 kommenttia:

  1. Ihana kysely, yritetään vastailla :)

    VastaaPoista
  2. Hei, jee! Kiitos haasteesta, vastailenkin heti :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos haasteesta! Vastailen heti alkuviikosta...! :)

    VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!