Pages

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kiitos ja kunnia

Tässä on ollut pientä selvimistaistoa viime päivät. Oikeastaan koko toukokuun alku meni sairastellessa. Ensin aviomies, sitten minä ja vauva perässä. Oikeastaan vasta nyt loppuviikosta se kamala limainen ja kumiseva yskä meni ohi. Meiltä molemmilta. Ja hyvä, että menikin sillä tänään juhlimme nuorimmaisen ristiäisiä.
Nimekseen hän sai taivaan värin ja toinen nimi aivan ihana tuoksuva itämainen kukka.
Jotenkin tänään mun tajuntaan vasta iskeytyi se, että mulla ei ole enää pientä vastasyntynyttä. Tytär ottaa jo niin hienosti kontaktia ja ensimmäiset vauvan juttelut on koettu. Samalla koen syvää kiitollisuutta ja suurta rakkautta, mutta myös valtavaa haikeutta ja surua etten enää todennäköisesti tätä pääse kokemaan. Upeaahan tämä on. Lapset ovat vaan lainassa, mutta nämä vanhemmuuden ja kiintymyksen tunteet on niin upeita ja kokonaisvaltaisia. Eri tavalla kuitenkin tunnen nyt, en ole siinä pikkulapsikuplassa missä esikoisen kanssa. Tunnen tunteet voimakkaana ja silti koen eläväni muutakin elämää. Tuntuu ihan hyvältä henkisellä puolella jos ei sitä kroonista vauvakuumetta lasketa.

Rakas veljeni tuli kummiksi ja matkusti kaukaa tyttöystävineen juhlistamaan päiväämme. Äitini eikä isäpuoleni tullut, eivät edes soittaneet onnitellakseen. Veljen tyttöystävälle kyllä soittelivat heidän täälläollessaan muissa asioissa, muttei voineet vaivautua sen vertaa, että olisivat mua pyytäneet luurin päähän. Kirpeä maku jäi heistä, mutta onneks on niin rakas ja tärkeä tuo pikkuveikka.

Tarjoilija oli ja paljon. Voileipäkakku, pestobroikkupiirasta, itseleivottuja keksejä, juustokakkua ja tietenkin se upea täytekakku jonka tilasin. Tyttäret sai myös ihanat juhlamekot ja muutenkin juhlan tuntua. Itsellä huono olo kaikesta hiilarista ja sokerista vailla söin tosi maltilla.

Nyt kun kaikki on ohi, niin on hyvä hetki alkaa palautumaan arkeen. Kaivamaan se ruokalistani takaisin esiin ja kahvakuula nojatuolin alta. Jälkitarkastuksen hoidettu ja lupa saatu mm. uimiseen.

Sokerirasituksessa sain erinomaiset arvot, parhaimmat vuosiin (paasto 5.6 ja 2h arvo 3.5), sekä insuliinin tuotanto, että imeytyminen toimii tosi hyvin. Pääsyynä epäilen tätä gluteenitonta ja maidotonta dieettiä, muuta en keksi miten ne muuten vois olla noin paljon paremmat kun koskaan ennen. Joka tapauksessa jatkan dieettiä, lukuunottamatta voinokaretta puuroon. Rahka ja raejuustovapaa elämäni siis jatkuu:)

Taloremonttiprojektimme jatkuu ja jatkuu. Nyt on häätöpäiväkin tiedossa, eli heinäkuun viimeinen. Kiirettä pukkaa ja harmillisesti tämä kesä nyt menee sitten tässä. Tuskinpa mitään lomaa kenellekään tiedossa. Mutta onpahan sitten uusi koti! Ylihuomenna kuitenkin kampaajalle kesäruokaa loihtimaan!

Eiköhän tässä saada taas pian treenijuttua ja kuviakin! Tarkoitus olis mennä salilla käymään! Sitä ennen toivon kuitenkin ristiäisistä ja sairastelusta kunnolla.

 

 

4 kommenttia:

 1. Ihastuttava ristiäissankari ja ihana tylli. Itsekin miettinyt mekkoa ristiäisiin vaikkei tyttö vielä syntynyt :D

  VastaaPoista
 2. Oliko sulla pelkkä radi vai 2.tyypin diabetes? Mua hävettää, mutta en käynyt ollenkaan sokerirasituksessa synnytyksen jälkeen. Pitäisi mennä...

  VastaaPoista
 3. malla, mulla on ollut kaks kertaa jo radi ja ennen viimeisintä raskautta paastot koko ajan koholla. Edellisen raskauden jälkitarkastuksen rasituksessa paasto oli 6.1 ja tottakai se 2h arvokin oli korkeampi vaikka sillon vielä normaali. Paastohan oli jo heikentyneen sokerinsiedon puolella ja nyt tippunut tosi hyvin. Mä vähän luulen, että tää uus ruokavalio on vaikuttanut. Muutenkin hyvä olo. Eilisen juhlan jälkeen oli kamala krapulainen olo. Suosittelen seuraamaan sokereita jos radi taustalla, kyllä se valitettavasti lisää riskiä kakkostyyppiin. Mulla on mittariakin ja aika ajoin seurailen arvoja kotonakin.

  Emma kiitos:) ajattelin ihan kunnon mekot tytöille laittaa jos nää sattuisikin olemaan meidän viimeiset ristiäiset. Näissä mekoissa varmaan valokuvaamoon pikkuneidit:)

  VastaaPoista
 4. Ihmeen pirteältä ja reippaalta siellä kuitenkin näytetään :)

  VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!