Pages

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Polar Loop

Moni muistaa varmaan, että sain aviomieheltäni joululahjaksi tämän Polarin aktiivisuusrannekkeen. Käytin sitä raskausaikana ja nyt sitten kaivoin taas sen esille seuratakseni vähän, että minkälainen aktiivisuustaso on mulla päivittäin. On ollut jännää verrata nyt graafeja ennen ja jälkeen vauvan. Ehkä silleen summittaisesti verrattuna aktiivisuustaso sinänsä on pysynyt samana, mutta vauvan kanssa ei tule samalla tavalla pitkiä istumissessioita (vaikkakin päivässä istun tunneissa varmaan ihan yhtä paljon).


Tämä ensimmäinen kuva kuvaa päivän aktiivisuustasoa ympäri vuorokauden. Kuten tuosta näkyy, vaaleat läntit (istuminen, makaaminen) on kerrallaan aika lyhyitä eli vähän väliä nousen, kävelen, heijaan jne. Ja osa aktiivisuudesta ei mulla siltikään piirry tuonne. Jos kannan vauvaa rannekädellä tai työnnän vaunuja sillä kädellä eli se ei liiku (laitteen liikesensorit eivät tunnista liikettä), niin se ei reagoi eikä tallenna liikettä. Tähän olisi esimerkiksi vaunulenkkien osalta ratkaisu ostaa yhteensopiva sykevyö. Valitettavasti syksyllä ostamani Polarin mittarin sykevyö ei ole yhteensopiva, joten yritän vaunulenkillä sitten vaan työnnellä yhdellä kädellä ja varmaan kokeilla sensorin kiinnittämistä vaikka lahkeeseen:)

Tuo kuvassa näkyvä tavoite, se lasketaan omien tietojen perusteella mitkä ohjelmaan on syöttänyt. Ja niin siis tuo kuva on Polarin flow-ohjelma joka on mulla kännykössä ja tiedot päivittyy bluetoothilla kautta rannekkeesta.

Olen hyvin harvoin saavuttanut tavoitteen, pitkä lenkki ja treeni auttaa siinä eli pari tuntia liikuntaa. 

Käyttöönotto tämä  laitteen kanssa oli hankalaa. Piti kaivaa vanha läppäri, koska tabletille ei löydy sitä ohjelmaa jonka kanssa ne varsinaiset käyttöönottoasetukset ja muut tehdään. Nyt en ole tarvinnut läppäriä kun yhden kerran, pidemmän tauon jälkeen ranneke valitti että pitäisi päivittää tiedot, mutta koko ajan jumitti vaan bluetoothin kanssa. Laitoin fyysisesti usb-kaapelilla läppäriin ja päivitin tiedot niin johan lähti toimimaan.


Entäs mitä muuta tämä laite tallentaa? Toimii siis askelmittarina niin kauan kun kädet heiluu kävellessä:) Ynnää kaiken aktiivisen ajan ja ennenkaikkea laskee yöunta. Tämä on mulle aika tärkeää, koska sattuneesta syystä uniongelmia oli jo ennen vauvan syntymää puhumattakaan tilanteesta nyt. Laite erottelee myös levollisen ja levottoman unen. Niin ja laskee ne askeleet kilometreiksi tottakai:)

Mitäs tästä kokonaisuutena voisi sanoa? No ihan hyvä "yleismittari". Vaatii lataamisen 2-3 päivän välein ja latautuu 1-2 tunnissa, joilta luonnollisesti ei kerry dataa. Karkealla tasolla ihan hyödyllistä tietoa ja saavan tuosta aika kivan kuvan omasta aktiivisuudesta. Mun kohdalla on ihan kannustanut vielä vähän liikkumaan illalla saavuttaakseni jonkun tietyn tason eli jopa lisännyt liikuntaa. Pitkän istumapainotteisen työpäivän aikana laite myös huomauttaa sulle tunnin jälkeen, että olis syytä nousta penkistä. Ja on siinä muutenkin laskuri joka näyttää milloin pitäisi taas lähteä lenkille eli vähän niinkuin komentaa:)

Olisi tosi mielenkiintoista verrata tätä muihin markkinoilla oleviin laitteisiin. Ainakin tämä on todella siro ja hyvän näköinen ranteessa eikä esimerkiksi paina vauvan ihoon kamalia rantuja niinkuin iso rannekelloni.

Tämmöisiä kokemuksia Polar Loopista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!