Pages

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Ne keskivartalon lihakset

Nyt on kulunut tasan 10 päivää synnytyksestä. Mulla on ihan hirveä treenihimo, mutta pakko toppuutella itseäni...

Keskivartalon lihakset on edelleen ihan hukassa ja lantionpohjalihakset vielä pahemmassa jamassa:/ Huomaa kyllä selvästi, että toipuminen tällä iällä on paljon hitaampaa, vaikka lähtötilanne olikin paljon parempi. 

Olen satunnaisia vaunulenkkejä jokusen tehnyt ja tänään ensimmäistä kertaa oikein tavoitteellisesti tunnin pituisen reippaan lenkin. Nyt kun säät taas kylmenee, en uskalla vauvaa viedä noin pitkäksi aikaa ulos joten taas joudun himmailemaan. 

Samoin yritin tehdä tänään pilatesta 20 minuuttia ja tosiaan huomasin, että keskivartalon tuki on täysin kateissa. Aion kuitenkin tehdä pilatesta nyt säännöllisemmin, josko saisin edes jotain edistystä. Tokikaan en voi niitä perinteisiä vatsalihasliikkeitä tehdä, mutta teen sitten vähän kaikenlaista muuta liikesarjaa.

Nyt pitäisi  ottaa itseä niskasta kiinni ja ilmoittautua sinne Yoogaian tunneille. Toki tämä vaatisi, että aviomies hoitaisi hetken lapsia. Mietin myös, uskaltaisiko sitä edes hieman tehdä jotain youtubezumbaa- vaikka ilman hyppimistä. Että sais edes vähän hien pintaan.

Seuranani on muuten ollut synnytyksestä saakka järkyttävä turvotus.  En muista kirjoitinko raskausajasta sitä, etten körsinyt turvotuksesta ollenkaan ja synnytin jopa vihkisormus sormessa. Epäilin vakavasti, että se metformin-lääkitys jostain syystä poisti multa nestettä (juoksinhan koko ajan vessassa). Tämähän vaikutti myös synnytyksessä eli vaikka synnytyksen aikana join tosi paljon, kätilö epäili mun olevan kuivunut (ja laittoi mut nestetippaan) kun vauvan sydämen lyöntitiheys oli liian korkea pitkän aikaa. Nesteytys auttoi onneksi! Mutta heti synnytyksen jälkeen kun lopetin lääkityksen niin rupesin turpoamaan. Sormus ei tahdo lähteä sormesta, painoakin oli pari ylimääräistä kiloa ja esimerkiksi nilkat on tosi turvonneet iltaisin, kasvotkin jotenkin pöhöttyneet. Tosi kumma juttu enkä tiedä mistä vois johtua.  Yritän juoda reippaasti ihan imetyksenkkn vuoksi, mutta eipä tule pissana ulos vaan turpoan vaan koko ajan...että tämmöistä. Täytyy jälkitarkastuksessa varmaan kysyä lääkäriltä. Itse olen tietysti pähkäillyt, että osa johtuu hiilareista mutta tuskinpa nyt ihan kaikki. Söinhän mä raskausaikanakin satunnaisesti niitä.

Mutta kyll tämä tästä:)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!