Pages

tiistai 24. helmikuuta 2015

Uusi koti, suunnitelmia ja ajatuksia

Tässäpä nyt ei-mittakaavassa oleva pohjakuva:)
Takapiha ns. kuvan yläpuolelle ja etupiha alapuolelle..
Viime viikko oli kyllä melkoista menoa. Muksut lähti torstaina aamulla anopin ja appiukon mukaan mökille yöksi (pienempi ensimmäistä kertaa) ja meillä oli tiedossa, no joo, parisuhdeaikaa, mutta myös lukemattomia kilometrejä rautakaupoissa. Päästiin me sentäs leffaan ja syömäänkin:)

Torstaina Bauhaus, Bauhausista K-rautaan. Tarkoitus oli käydä katselemassa vähän kaikkea.
Nyt rakennetaan lattiaa ja siinä yhteydessä koko taloon vesikiertoinen lattialämmitys (JEE! ei seinäpattereita). Rautakaupoista etsittiin nyt ensisijaisesti lattiamateriaaleja. Keittiöön ja eteiseen laattaa ja muualle sitten parkettia tai laminaattia. Ja kyllähän sitä valikoimaa on...

Koukutuin Annan TooBigToBeMe-blogin asuntokuvista ja haluan samantyylisen lattialaatoituksen, mutta tietenkään ei ole varaa mihinkään luonnonkivilaattaan (joka on aika hankalaakin kun imee tahroja), vaan onneksi löytyi kyllä monenlaista samantyylistä. Koska 60-luvulla rakennetussa talossamme on matalat huoneet, täytyy lattiankin olla vaaleahko. Todennäköisesti parkettikin tulee koivua tai muuta vaaleaa matskua.

Katseltiin myös kaikenlaisia hanoja (jestas ne on kalliita!), lastenhuoneeseen tapetteja (Jimbo-tapetit Bauhausista) joista lapset sitten saa valita ja takkoja. Kaikkea ei ole tietenkään tarkoitus toteuttaa nyt heti, mutta koska lattiavalu tehdään tosi pian niin pitää olla esimerkiksi vesipisteiden ja takan paikka tiedossa joten on tässä monta tosi kiireellistä asiaa päätettävä.

Tämän vuoksi varatiinkin sitten aika perjantaiksi Ikeaan keittiösuunnitelijan vastaanotolle. Meillä on aika selkeä ajatus keittiökalusteiden ulkonäöstä (haluamme korkeakiiltoiset ovet ja todennäköisesti nekin kermanvärisenä), sekä kokemusta jo kahdesta keittiöremontista joten päädyttiin Ikeaan tällä kertaa miettimättä sen enempää. Siellä on muutenkin nyt hyvä keittiötarjous (ja vuosi korotonta maksuaikaa, kun meillähän on tämä oma vielä myymättä). Ja hyvä, että mentiin!

Kuolasin nimittäin liesituulettimista tätä kaikkein kalleinta mallia (599 eur), jossa on just tommosta pientä maalaisromanttisuutta, mutta samalla myös vähän "teollista" ja on 80 cm leveä, tarvitsemme normaalia leveämmän koska meille tulee sähkölieden lisäksi kaasu)

Mies hieman toppuutteli, että halvemmallakin pääsisi, mutta kun tämä sama löytyi tuolta poistomyymälän puolelta niin en suostunut päästämään paketista irti ennenkuin oltiin kassan toisella puolella:) Hinnaksi tuli 399 eli kyllä oli ihan mukava säästö - ja ihan tuuria.

Keittiön kanssa on ollut pari vaihtoehtoa, mitä ollaan pyöritelty päässä. Tämähän sinänsä on ihanteellista, että voidaan sijoittaa pisteet ihan vapaasti, mutta myös antaa vähän liikaa valinnanvaraa.

Takka tulee keittiön ja olohuoneen väliin (avokeittiö siitä nyt todennäköisesti tulee), mutta siinäkin on vielä paljon miettimistä, koska olen haaveillut leivinuunitakasta, joka painaa huomattavasti tavallista takkaa enemmän.Perustukset ei taida kantaa 3000 kilon takkaa:(

Tapaaminen Ikean keittiösuunnittelijan kanssa perjantaina oli kyllä antoisa. Toki tunnin aika loppui kesken (ja mun oli pakko hakea lapset sieltä lapsiparkista), mutta saimme käytyä kaiken oleellisen läpi.
 • Kaapit kermanväriset korkeakiiltoiset
 • Vetimet
 • Työtaso tammipuusta
 • Integroitava astianpesukone
 • Liesituuletin, induktio ja kaasuliedet
 • Jääkaapit ja pakastimet (ostamme ne varmaan muualta, ei integroitavat)
 • Integroitava uuni ja mikro

  Ja kun sitten oikein innostuin, niin avasin Ikean nettisivuilta sen niiden oman suunnitteluohjelman!

  Ei siitä varmaan haittaakaan ole, että itsekin vähän piirtelee niin näkee kunnolla ne vaihtoehdot.
  Keittiöhän on nyt aika isohko Mitat on siis n. 4.7 x 6.1 metriä. Toisaalta yksi seinä on kokonaan auki olkkariin päin ja yhtään kokonaista seinää ei ole.
Tässä siis ulkoseinälle päin

Ja tässä ulkoseinältä katsottuna

Keittiösuunnittelussa on tosi hankalaa saada sovitettua kaikki kolme tärkeää elementtiä (jääkaappi, vesipiste, uuni/liesi) lähelle toisiaan ja vielä mielellään tuossa järjestyksessä. Tässä mun piirrostuksessa ne ei ole ollenkaan hyvin. Kaappiin sijoitetun uunin vieressä on astianpesukone + astiakaapit ja jääkaapit/pakastimet on kokonaan keittiön toisella puolella. Ajattelin asian ehkä niin, että uunia käytetään meillä kuitenkin harvemmin kuin liettä joten muutama metri ei ole niin paha siinä. Jääkaappi ja liedet on samalla seinällä ja vesipiste siinä aika lähellä.

Tuo ulkoseinän vastakkainen seinä on siis avoin olkkariin päin ja vasemmassa nurkassa on takka. Haluaisin piirtää vielä toisen keittiön, jossa kaapit olisi L-muotoisesti niin että toinen sakara olisi tuossa avotilassa ikäänkuin saarekkeena ja silloin saataisiin ruokapöytä ikkunan/ulkoseinän ääreen. En vaan osaa päättää kumpi on kivempaa: tehdä ruokaa ja katsella ikkunasta ulos, vai saareke ja näkyvyys olohuoneeseen (olin ajatellut että saareke toimisi myös ikäänkuin "baaritiskinä" eli voisi aamiaiset ja semmoiset pienet syödä siinä).

Toki tuohon isoon tilaan mahtunee saareke molemmissa ratkaisuissa, mutten ole nyt yhtään varma.

Loppuun täytyy sanoa, että luojan kiitos on kevät! En olisi kyllä syksyllä jaksanut inspiroitua tähän asiaan ollenkaan. Nyt on voimia tähänkin hommaan ihan eri tavalla. Tietysti mun voimat on suunnittelussa ja lapsenhoidossa, muut hoitaa itse rakentamisen.


Vauva ei näytä mitään syntymisen merkkejä, mutta nyt kiiruhdan kyllä pakkaamaan sairaalakassin ja vauvalle oman kassin! Huomenna on taas radi-kontrolli ja mahdollista että jään käynnistykseen.
1 kommentti:

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!