Pages

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Miksi liikuntaa

Oikeus hyvään oloon- blogissa oli maanantaipostaus aiheesta, miksi liikkua.

http://oikeushyvaanoloon.blogspot.fi/2015/02/motivaatiomaanantai_23.html

Ajattelinpa kantaa korteni kekoon, miks juuri minä liikun ja miks vielä ihan loppuraskaudesta (nyt rv 38+1)

Asiahan ei suinkaan ole ihan yksinkertainen

  1. Terveys (sokeriarvoni ovat vuosien mittaan nousseet ja kilpirauhasarvojen kanssa vähän niin ja näin), eli mulla taitaa olla aika "sairaat" geenit loppujen lopuksi, taistelen liikunnan kanssa niitä vastaan. Tämä on ehdoton ykkönen!
  2. Hyvä olo. Liikunnan jälkeen tulee aina hyvä olo. Itse asiassa, kun on viimeiset 15-20 vuotta liikkunut säännöllisen epäsäännöllisesti, niin ei sitä oikein osaa olla edes kunnolla ilman. Viime vuosina olen huomannut, että jos en pääse edes vähän kohottelemaan sykettä niin esimerkiksi unettomuus alkaa vaivata.
  3. Esimerkki lapsille. Ok, olkoonkin että olen paksu, niin haluan olla reipas ja liikunnallinen esimerkki lapsilleni. Geenit voi periytyä, mutta niin myös hyvät liikunta- ja ruokailutottumukset.
  4. Voima ja hyvä lihaksisto. Minusta on parempi olla paksu ja voimakas, kuin laiha ja voimaton. Eli pidän tavallaan terveyden yhtenä mittapuuna sitä, että jaksaa sekä kestävyysliikuntaa ja voimatreeniä. On mukavaa auttaa aviomiestä rakennushommissa, koska jaksaa kantaa vaikkapa painavia tavaroita kuin että aina pyytää jotakuta muuta apuun. Ja kun kiloja on enemmän kannettavana, niin tottakai ne vaatii enemmän voimaa lihaksilta jaksaa kantaa.
  5. Ulkonäkö. En voi kehuskella sillä, että olisin joku fitness-tyyppi mutta voin sanoa, että liikunnan myötä esimerkiksi mun ryhti on parantunut ihan älyttömästi. Aviomieskin on sen huomannut ja se on jo paljon. Hymyilen enemmän, kun voin hyvin!
  6. Suoritukset. En ole varsinaisesti kilpailuhenkinen, mutta tykkään kyllä asettaa itselleni haasteita. Työntää penkistä sen ja sen verran, juosta 5 km johonkin tiettyyn aikaan (tai nykykunnolla juosta ylipäätänsä). Haluaisin osallistua johonkin kilpailuunkin joskus, jonka jälkeen voisin haastaa itseäni siinäkin.

Miksi sinä liikut?

 

1 kommentti:

  1. Samaa mieltä kohdasta 4: olen mieluummin paksu ja voimakas kuin laiha ja voimaton. Tai paksu ja voimaton.

    VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!