Pages

tiistai 3. helmikuuta 2015

Ensimmäinen äitiyslomaviikko...aikaa ajatella ja pohtia:)


Protskulettu ja kermarahka, no sugar added
Jee, tuntuupa taas hassulta olla äitiyslomalla. Toisaalta viimeinen työviikko meni sairastellessa ja nyt sairastelut jatkuvat taas... tulin juuri lääkäristä antibioottikuuri kourassa taas. On keuhkoputkentulehdus ja poskiontelontulehdus molemmissa poskionteloissa, eli ei ihme että vointi on surkea ja olo ollut rättiväsynyt.

Kallista on sairastelu suomessa, mulla uppos taas 82 euroa pelkästään lääkäriin ja antibiootteihin (tähän päälle vielä maitohappobakteerit sun muut mitä en raaskinut vielä lunastaa). Jos odottelisin kiltisti pääsyä meidän terveyskeskuksen päivystykseen, niin olisin saanut sairastaa ainakin vielä yhden viikon lisää ("et sä voi olla noin kipeä, kun pystyt puhumaan puhelimessa") ja sitten useampana aamuna soittaa saadakseni tiedon, että kaikki ajat ovat menneet.... Että semmoista. Verorahoillamme.


No, liikunnat on edelleen jäissä. Tänään olis ollut lasten liikuntaleikkikoulun yhteiskerta (eli vanhempi mukaan juoksemaan), mutta jouduin rekrytoimaan anopin ja appiukon siihen. Mies on työmatkalla. Muuten on tullut kyllä juostua edestakaisin. Eilen kävin töissä siivoamassa pöytäni ja yhdeltä mulla oli kosmetologille kasvohoitoaika. Ihanaa! Tänään nuorimmaisen neuvola aamupäivällä ja sieltä sitten lääkäriin. Huomenna menen samaiselle kosmetologitytölle vielä jalkahoitoon. Vähän hän lupaili semmoista geelilakkaustakin mulle tehdä kynsiin, mut pitää nyt katsoa milloin se kannattais tehdä ettei kynnet hajoa sitten sairaalassa... Niin ja hiihtolomaviikolla sitten kampaaja. Tarkoitus olis varmaankin raidoittaa/värjätä tukka ja leikata se kunnolla kerroksittain sekä lyhentää... mun tukka on kasvanut älyttömän pitkäksi jo ja on vaikea hoidettava tämmöisenä tasapitkänä. Eli pitäs olla synnärillä sitten tosi freshinä:-)


Eli ei ole kahvakuulalle ja kuminauhoille vielä ollut käyttöä. Hyvä puoli tässä on kuitenkin se, että tänään kuulin jo kolmannelta ihmiseltä että "oi kun sä olet laihtunut". Eli voihan sen tulkita näinkin, että kun niitä raskauskiloja ei tule niin sitten laihdutaan. Puntarista on loppu patterit, mutta kai sitä täytyy kohta ne käydä vaihtamassa ja katsomassa että mitä sieltä näkyy. Ruokahalu on nyt jo pitkälle toista viikkoa tosi onneton, joten tuskinpa paljoa painoa on tullut.

Ironista, että kahden raskauden välissä lähes 2 vuotta yritin laihduttaa ja vedin dieettiä, juostiin kilpirauhaslääkärissä sun muuta... ja paino tippui tosi nihkeästi jos ollenkaan Nyt sitten raskausaikana taas saan painon pidettyä ihan eri tavalla kurissa. Mun hormonitoiminnassa on pakko olla jotain mätää. Toiset taas pysyy muuten sutjakoina ja lihoo raskausaikana sitten 25 kiloa (jotka tippuu samantien synnytyksen jälkeen). Että semmosta.

Supistelu on alkanut taas. Kivuttomiahan nämä on, mutta kyllä kieltämättä aika ärsyttäviä. Nousin sitten istumasta tai kyykistyin, aina vaan supistaa. Toisaalta varmaan vauva siellä vaan harjoittelee.
Kuunteleeko kukaan lukijoista muuten Radio Suomi Poppia? Meillä se on paljon ollut autossa päällä, kun lapset tykkää kuunnella suomalaista musiikkia ja tuossa syksyllä tuskastuin ihan täysin siihen juontajien kielenkäyttöön. Oli pakko ottaa koko kanava pois autoradiosta kun oli niin alapääntyylistä ihan älyttömästi kiroilua sisältävää kielenkäyttöä. Annoin tuossa vähän ennen joulua heille palautetta asiasta ja nyt minusta siellä on juontajien kielenkäyttö siistiytynyt ihan tosi paljon. Mietin, että kuvittelenko mä vaan vai onko se oikeasti noin. Olen joka päivä kuunnellut autossa ko. kanavaa enkä kirosanan kirosanaa ole enää kuullut ja muutenkin alapäävitsit on kadonneet johonkin. Tosi kiva taas, koska muksut tosiaan tykkää ihan hirveästi kotimaisesta poppimusiikista ja nyt uskallan taas soittaa sitä. Ymmärrän, ettei 3 ja 5 vuotiaat kuulu heidän kohderyhmään (sen sanoin palautteessanikin), mutta toisaalta tuon ikäisiä varmasti useimpia kiinnostaa kuunnella nimenomaan suomenkielistä musaa koska muita kieliä eivät vielä ymmärrä. Eikä noita vaihtoehtoja radiokanavissa paljoa ole.

Ja olihan mulla yks ajatus vielä. Meillähän ei ole tulevan lapsen sukupuolta kysytty missään vaiheessa. Musta se on ihana ollut pitää yllätyksenä loppuun asti. Hieman enemmän olen ehkä toivonut tyttöä, kun poikaa tässä viimeiset viikot kun alkuraskaudesta taas ajattelin koko ajan vaan poikaa.

Nyt sattui käymään niin, että selasin viime viikolla rakenneultrasta saamiani kuvia ja huomasin, että kätilö oli yhden kuvan tulostanut suoraan lapsen pepusta ja siis alhaaltapäin. Ja tottakai silmäni harhautuivat tutkimaan sitten sitä peppua ja tuli sitten kyllä iso harmitus, kun tajusin että taidanpa nähdä sukupuolen. Piti pistää kuva äkkiä piiloon ja pakottaa itsensä ajattelemaan että ehkä mä en kuitenkaan osaa sitä sukupuolta katsoa ja näin vain jotain varjostumia.  Tosi tylsä juttu vaan kätilöltä ottaa tommoinen kuva, kun tiesi ettemme sitä sukupuolta halua tietää. Mietin, että jos se sukupuoli nyt kuitenkin on se mitä luulin kuvasta näkeväni, voisin kyllä antaa palautetta Tyksiin jossain vaiheessa ettei noin saa tehdä. Vähän ehkä nipoa, mutta yleensä meille jotka sitä emme halua tietää, on myös tärkeä saada pitää tieto salassa. Semmoinen kaikki jännitys ja tietylainen yllätyksen odotus on synnytyksestä sitten poissa.

Mulle tuli itse asiassa tosi paha mieli asiasta aluksi. Samana päivänä laittelin vauvalle vaatteita kaappiin ja niitä viikkaillessa sitten surkuttelin tietysti, että toiset vaatteet (meillähän on sekä tyttö, että poika, joten molempien vaatteet) joudutaan laittamaan nyt pois...byyääh! Onneksi nyt en ole enää kuvaa kurkkinut ja voihan se tosiaan olla, että mä vaan en osaa tulkita edes sitä kuvaa ja kuvittelin omiani. Toivotaan niin!

Tämmöisiä ajatuksia ekalta äippälomaviikolta. Josko tuo uus antibioottikuuri puris nyt, niin oikeasti pääsisin taas jumppailemaan. Tekis jo niin kovasti mieli, olen tyytynyt lumitöihin.

7 kommenttia:

 1. Suomipopilla alapäätylistä juttua tulee vaan Aamulypsyssä. Ei siellä muut juontajat niin härskejä ole. :)

  VastaaPoista
 2. Aijaa ok. Meillä tosi harvoin lapset kyllä on aamulypsyä kuunnelleet, enemmänkin just illalla... No onneks ei töitä = ei aamuautoilua = ei aamulypsyä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltaisin sieltä tulee aina kooste aamun lähetyksestä, et ehkä just silloin on radio ollut auki. :)

   Poista
  2. Joo, siis aamulypsy on ihan hevonpeestä. Mä itekin laitoin sinne palautetta, kun kuskasin siskonmuksua, että mä en oikeesti halua enää kohta kuunnella koko kanavaa. Ja se ärsyttää että iltaisin tulee tosiaan kooste, viikonloppusin tulee parhaita paloja jne jne. Ihan kun ei muuta oliskaan kun se hiivatin aamulypsy!

   Poista
 3. Ok tc no tämä selittää sen, miks sitä kiroilua tuntui tulevan joka tuutista. Minusta se on nyt kyllä vähentynyt. On pari viikkoa sitä kuunneltu enkä ole kirosanan kirosanaa kuullut. Hyvä musa mut onneton juonto. Olisko useampikin laittanut palautetta, eihän sitä välttämättä tommoista kielenkäyttöä kaikki nuoret aikuisetkaan jaksa kuunnella...

  VastaaPoista
 4. Yhdelle kaverille kerrottiin kovasti, että poika tulee. Synnytyksessä olikin suuri yllätys, kun se olikin tyttö. Ehkä silloin aikoinaan ei ultrat olleet niin kehittyneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän näitä tarinoita aina kuulee. Voi olla tämä "mun arvaus" ihan epävarma ja yritän lähinnä unohtaa kuvitelmani:) Molemmat on toivottuja ja rakastettuja ja haluaisin kyllä säästää yllätyksen sinne synnytykseen!

   Poista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!