Pages

maanantai 5. tammikuuta 2015

Värejä vuoden aluksi

Tyynyliinat Ikeasta, astiat Marimekko, neule Indiska,
mekko Marimekon alennuksesta ja pikkuruinen  kaijutin
ilmestyi pari päivää sitten meille kotiin...
Nyt kun ei ole mitään sporttailupostauksia edelleenkään tulossa (flunssa jatkuu ab-kuurista huolimatta ja olen saanut sen lisäksi jonkun ihmeen pahoinvointi/mahapöpö/hikoilukohtauksia aiheuttavan taudin), niin päätin ilostuttaa teitä väreillä (tai värittömyydellä).

Jostain blogista bongasin idean kerätä eri väreittäin asioita, joista pitää. Kollaasin tekeminen voisi olla hieman helpompaakin eli täytyy mun uuteen ipadiin (jep, ostin sitten semmoisen) keksiä joku ohjelma sitä varten. Ja muistikortinlukija tietysti, että saa järkkäriltäkin sitten otettua myös kuvia.

Ajattelin aloittaa mustavalkoisista jutuista. Mun makuni on vuosien mittaan muuttunut tosi paljon, sekä sisustuksessa että ihan  vaatteissa.

Vielä 10 vuotta sitten tykkäsin ihan hirveästi sinisestä sisustuksessa (Helsingin yksiössäni oli sininen matto ja verhot, päiväpeitto jne.). Jossain vaiheessa vähän tykästyin valkoiseen maalaisromanttiseen, mutta silti käytettiin värejä (meillä oli kotona makkarit nimetty tehostemaalatun seinän mukaan ruskea, sininen ja vihreä...Sadolinin maailman värit värikartta ) ja nyt olen taas muuttumassa. Liekö neljänkympin kriisi tulossa?

Toki perus Ikean Hemnesit löytyy lipastoina meiltä ja ne sopiikin vähän kaikenlaiseen sisustukseen. Sohva on vaalea divaanisohva Maskusta, 7 vuotta ollut jo ja aika lapsiperheen näköinen se valitettavasti on.

Viimeisen vuoden aikana olen löytänyt Marimekon astiat ja erityisesti tuon Oiva-sarjan. Huomasin valitettavasti liian myöhään haluavani korvattomia mukeja, eli juurikin siinä vaiheessa syksyllä 14, kun niissä oli loppuunmyynti (jättivät ainoastaan tosiaan tuon Oiva/Siirtolapuutarhasarjan tuotantoon) ja sain vielä Jyväskylän liikkeestä pelastettua muutamia vanhempia mukeja. Tarkoitus on laajentaa astiastoa budjetin mukaan ja tottakai kyllä ottaa muitakin värejä mukaan:)

On muuten näppärää, että Marimekon astioiden valkoinen taustaväri on sama kuin Iittalan teema-astioiden. Tuo korvaton muki- homma lähti käyntiin nimittäin siitä, että innostuin ensin Iittalan Teema-sarjan korvattomista mukista (joiden myynti on vuosia sitten lopetettu) ja kun en kaupoista niitä löytänyt, niin Marimekossa ystävällisesti myyjä kertoi että samaa sävyä ovat (liekö sama tehdas?). Eli voi yhdistää molempia jos tykkää.

No, kun Marimekon liikkeeseen menee niin eipä sieltä enää pääse oikein ilman ostoksia ulos. Nyttemmin multa löytyy huuto.netistä ostettuna mekkoja (palloa mustavalkoisena ja vihreävalkoisena sekä muutamaa muuta kuosia), raitapaitoja ja pallopaitoja useassa eri värissä ja perään tietysti nanson vaatteita (paulakukkaa ainakin keltaisena ja vihreänä ja tummissa sävyissä) ja tämä viimeisin ihanuuksien aluevaltaus eli Indiskan vaatteet ja astiat. Gudrun Sjödenn vaatteet odottaa  kaupassa mua,että saan vähintään lääkärin kuukausitulot niin voin satsata niihinkin. Ja toisaalta less is more on mun uusi motto, joten aika tarkka olen ostoksista kuitenkin. Aika paljon on laitettu vanhoja juttuja kiertoon, ja vielä pitäis laittaa lisää.

Olisi kyllä ihana päästä sisustamaan uutta kotia ihan kokonaan alusta asti. Monia aikaisemmin tehtyjä isoja ratkaisuja kun on vaikea muuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!