Pages

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Flunssa kiersi sitten koko perheen, tylsä juttu!

Viimeisenä tietysti aviomies eilen mittasi illalla 39 asteen kuumeen itseltään. Mulla, jolla kuume harvemmin edes nousee, oli 37.7 ja tyttärellä myös. Poika näyttäis parantuneen ja onkin saanut kunnian mennä takaisin hoitoon, että muu perhe sais levättyä.

Olo on kirjaimellisesti ihan kamala. Muistuttaa siitä joulupyhien viruksesta, kun makasin kolme päivää sängyssä. Vuoronperään vilunväreitä ja hikoilemista, lihakset särkee, hapenpuutetta. Yskittää niin, että (sivulle revenneet) vatsalihakset, toisinsanoen kyljet, on ihan järkyttävän kipeät. Lima ei tietenkään tahdo irrota edes yskimällä, mutta kaikenlaista muuta kyllä irtoilee... Nokka on tukossa, mutta siihen olen jo tottunut. Nenäkannu ja Nasolin auttaa siihen. Hyvä että johonkin on edes apua.

Onneksi sain siunauksen äitiyspolin kätilöltä käyttää kodeiinipohjaista yskänlääkettä, koska muuten mä olisin vielä paljon kipeämpi ton köhimisen vuoksi. Naurattaa, että apteekissa täti kehotti hunajaa ottamaan. Joo siis tottakai se on ihan ok, mutta ei tämmösessä tilanteessa kyllä auttais yhtään mitään...korkeintaan nostais verensokereita.

Vauvakin oli aika hissukseen tässä pari päivää, nyt pikkasen taas innostunut liikkumaan. Hyvä niin, olin vähän huolissani.

Mulla alkaa erehdyttävästi palata tyttären raskaus mieleen, kun sairastin sen pitkittyneen mykoplasman eli käytännössä yli puolet raskaudesta. Tässä raskaudessa olen jaksanut kuitenkin aina välissä treenata ja totta hitossa tämänkin flunssan jälkeen nappaan kahvakuulat takaisin käteen. Silloin en kyennyt mihinkään koska poskionteontulehdus, keuhkoputkentulehdus ja silmätulehdus vuorottelivat kuukausitolkulla.

Toisaalta en sitten tiedä, onko tuo aktiivinen treenaaminen tässä viime kuukausina ollut yksi aiheuttaja näille vaivoille, eli olisko vaan pitänyt levätä ja antaa kropan parantua. Ehkä kuitenkin tuo alentunut vastustuskyky liittyy enemmän muuhun. Olen vitamiinini popsinut ahkerasti ja liikkunut reippaasti, ehkä se on sitten tämä raskaus vaan...ja molemmat lapset kantaa hoidosta virukset kotiin. Vajaa 6 viikkoa enää jäljellä onneksi!

Sokrut onkin nyt olleet vähän ongelmalliset. Muutamana päivänä paastosokeri jo ollut 5.7 eli yli selkeästi sen sallitun rajan 5.5 . Olen lukenut useista eri lähteistä, että tämmöinen flunssa vaikuttaa sokereihin, mutta kai se on pakko kohta soitella sinne sairaalaan ja kysellä että mitäs nyt? Näin kipeänä en kyllä lähde mitään insuliinejä opettelemaan.

Hankalinta tässä ehkä on just se, että kun ruoka ei tahdo maistua päivälläkään, niin sitten ne arvot on aamullakin huonot. Jos sais päivällä jaksettua syödä säännöllisesti, niin varmasti paastotkin normalisoituisi. Tylsää, että vielä tämmöinenkin juttu tuli tähän häiritsemään.  No, tässä tämä viimeinen työviikko meneekin sitten... kaikenlaisia kiireisiä hommia olis vielä odottamassa töissä, että saa nähdä kuinka nyt sitten käy.

Palataan asiaan taas iloisemmissa merkeissä, jookos?

2 kommenttia:

  1. Pikaista paranemista koko perheelle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. josko perheen äitikin paranisi nyt kun sai taas uudet antibiootit:)

    VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!