Pages

torstai 20. marraskuuta 2014

Vauva-asiaa vaihteeksi:)

Joskus on varmaan hyvä kirjoittaa vähän vauvahömppääkin kaiken tämän muun keskellä:)

Mulla oli eilen pitkästä aikaa neuvola, raskausviikko 24 on menossa. joten puoliväli on ajat sitten jo ylitetty. Hetken näytti siltä, etten mä ehdi (kyllä - töissä on ollut ihan älyttömän kiireistä) mutta lähdin sitten kuitenkin kesken koulutuksen. Täytyyhän asioita priorisoida - vai mitä?:)

Tämä meidän kolmas tulokas on ollut masussa ihan mielettömän aktiivinen. Varmaan tämä on raskaudessa vielä sitä vaihetta, kun vauvalla on tilaa liikkua ja sätkiä mutta en kyllä muista edellisistä raskauksista että näin kovaa menoa olisi ollut. Varsinkin ruokailun jälkeen tai kun istahdan tekemästä jotain niin pikkuruinen herää ja pistää myllertäen. Minkähänlainen heiluri sieltä oikein on tulossa? Neuvolan täti sanoi hienosti, että pikkuinen pitää puolensa jo masussakin! Todentotta, varmasti joutuu kyllä puolensa pitäämän!

Maha on kasvanut, kohtu on saavuttanut jo navan korkeuden eli työntää kaiken edeltään ylöspäin ja sivulle. Kyselin neuvolassa huolissani kun ylävatsassa tuntuu ihon alla ihmeellisiä kipeitä kiinnikkeitä (en tämmöisiäkään muista aikaisemmista) mutta ei hätää. Vatsa on kasvanut keskikäyrällä (sf-mitta) joka viittaa siihen, että ehdin palautua edellisen raskauden jälkeen paremmin, mitä ykkösen ja kakkosen välillä (ykkösen kohdalla vatsa kasvoi alakäyrää ja kakkosen kohdalla yläkäyrää). Vauva kasvaa keskikokoisena. Kyselin neuvolassa myös, että missä vaiheessa kasvu alkaa hidastumaan (syntyessä mun kaks ekaa on olleet hoikkia) painon osalta mutta siihen ei oikein osattu vastata muuta, kuin että joskus rv 30 jälkeen äidin sokerin syömiset vaikuttavat vauvan painon kehitykseen kaikkein voimakkaimmin?

Olen nyt parina päivänä sattuneesta syystä ottanut vähän rennommin (mies oli työmatkalla ja olin lasten kanssa yksin - rankkaa!), niin se näkyi heti paastossa joka oli 0.1 pykälän yli rajan. Nyt sitten taas suklaakonvehdit piiloon ja mamma lenkille. (hrr,,, tänään oli järkyttävän kylmä polkea kyllä pyörällä aamulla).

Raskaus on kyllä ihmeellistä aikaa. Aina välillä nukun kuin tukki, sitten taas on niitä aikoja kun tuntuu ettei saa nukuttua ollenkaan.  Sokerilääkitys poistaa nestettä ja juoksen vessassa läpi yön.


Tämmöinenkin lähtee pian tilaukseen. Tyttärestä en äitiyspakkausta ottanut ja harmittaa kyllä kovasti näin jälkeenpäin. Vaikka noita vaatteita on kaapit täynnä, niin äitiyspakkaus on jotain niin hienoa ja erikoista suomessa, että haluan ehdottomasti säästää lapsilleni jokaisen oman pakkauksen vaatteet.

Alkuvaikeuksien jälkeen näyttää koko perhe vihdoin jo lämmenneen pienelle sisarukselleen ja kaikki odotamme hänen syntymäänsä lämmöllä. Esikoinen varsinkin juttelee nyt jo vauvalle masussa, joten luulenpa että tulee rakastumaan pikkuruiseen ensi silmäyksellä kun häntä pääsee katsomaan<3

terveisin kohta lähes suurperhe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!