Pages

tiistai 18. marraskuuta 2014

ulkoliikuntaa ja painon suunta on alaspäin


Sorry ensinnäkin huonoista kuvista. Kun ulkona on pimeää ja pelkän sisävalon varassa otetaan iphonella kuvia (ja varsinkin kun hovikuvaajani 5v näitä ottaa), niin taso on tämmöistä.

Ihan sairaan siisti fiilis! Viime viikolla tuli liikuttua mukavasti ja eilen sitten lasten isän kotiuduttua joskus kuuden jälkeen ehdotin varovasti, että voisinko mennä lenkille. En tykkää paljoakaan käydä täällä meidän kulmilla pimeällä, koska tässä on tosi lähellä levoton lähiö ja muutenkin välillä aika outoa porukkaa pyörii. Mutta rohkaisin mieleni ja lähdin kuitenkin.

Hölkkäilin ensin vartin verran ja olin sitten semmoisessa kohtaa, että piti päättää joko käännyn takaisin tai jatkan matkaa vanhan tutun lenkin. Ja kun tuntui ihan hyvältä niin päätin sitten jatkaa matkaa ja lopulta vedin 5 km lenkin. Taisin yhden puhelinpylväsvälin kävellä ylämäessä, muuten hölkkää.
Ihan mieletön fiilis kotiin päästyäni. Että ihan oikeasti mä muka jaksan hölkätä?? Paljon on supistellut tässä viime viikkoina (kivuttomia), mutta lenkki meni kyllä kivuitta ja oikeastaan raskaus ei aiheuttanut mitään muita tuntemuksia kun viimeisen kilometrin vähän keskiselkä särki (kyllähän tuo selän notko alkaa olemaan melkoinen).

Astmapiippua tietysti otin etukäteen. Sykkeet oli 150 pintaan koko ajan paitsi viimeinen loiva pitkä ylämäki nostatti siihen 170. Ihan mieletön fiilis, teki mieli vaan kehua hyvä minä hyvä minä:D

Nyt olenkin sitten yh:na lasten kanssa tänään ja huomenna joten lenkit jää parilta päivältä. Kuntosalisoppari uuden salin kanssa vieläkin tekemättä kun en ole ehtinyt sinnepäin oikeen soittelemaan. Mutta pian sekin. Kahvakuulaa olen satunnaisesti kotona heilutellut lyhyitä pätkiä (vaikka vartin) välillä.
Sokerit on vihdoin jotenkin kuriutuneet, ne paastotkin. Otin parina päivänä illalla vähän enemmän lääkettä mitä lääkäri oli määrännyt, ja nyt sitten normiannoksella. Päätin lopulta kikkailla itsekseni asian, jos paastot alkaa nousemaan, että otan aamulääkkeen sitten aamuyöstä pari tuntia aikaisemmin niin ettei se paastoarvo pääse nousemaan jos siltä näyttää. Näin luin monen diabeetikon tekevän. Sen lääkkeen vaikutus kun alkaa hiipua aamua kohti. Tietysti otan iltalääkkeenkin niin myöhään kuin suinkin voi. Lääkäriltä kysyessäni saa tosi huonosti vastauksia, vaikka luulisi niiden just tietävän miten pitkät puoliintumis- ja vaikutusajat noilla lääkkeillä on. Seuraava steppi kun olis tosiaan se insuliinin pistäminen ja siihen en suostu kyllä.

Lääkityksen teho (ja ihan älyttömän kovan dieetin) on nyt sitten ruvennut näkymään ja paino on alkanut tippumaan. Mulla oli jossain vaiheessa +4 tai +5 kiloa jo alkupainoon ja nyt enää +3. Ehkäpä tässä päästään siihen toivomaani +-0 tilanteeseen, ehkä paino tippuu vielä sen allekin? Kieltämättä välillä on aika nälkiintynyt olo, mutta nyt turvallisin mielin olen välillä päivällä uskaltanut ottaa taas jotain ruisleipääkin kun noi arvot pysyy noin nätisti kurissa.

Että reipasta viikkoa sinnekin!

1 kommentti:

  1. Hurrja nainen! Todella reipasta kyllä että jaksat tuossa vaiheessa juosta vielä:)

    Itse yritin viimeisen vauvelini kanssa ja 10 minsaa kevyttä köpötteyä puolivälin jälkeen aiheutti senlaatuisia kipuja ja lonkkatuskia että sain unohtaa hölkän. Salilla onneksi pystyi tekeen, lonkka ei ole oikeen tosin toipunut vieläkään..:)

    VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!