Pages

maanantai 18. elokuuta 2014

Vähän laiskottaa


Manna tuohon edelliseen postaukseen kommentoi, että kuinka reipas mä olen. Kiitokset sulle siitä. Mutta en ole kovin reipas ollut viime aikoina, ja siihen on ihan syynsäkin. Vointi on ollut väsynyt, hiilarit tahtovat maistua paljon aikaisempaa enemmän ja tuntuu että ihan koko ajan on nälkä. Väen väkisin yritän pysyä dieettiruokavaliossa, joka lipsuu silti vähän väliä. Asia on nyt niin, että masuvauva on pistänyt hormonit sekaisin kokonaisvaltaisesti. Huh, kai sen uskaltaa tännekin jo kertoa, raskausviikkoja on vissiin jotain 11 jo menossa. Pahoinvointi on ajat sitten jäänyt taakse, mutta jatkuva väsymys ja mielen alakulo painaa.. Ja on tässä paljon mietitty. Kun pari vuotta on hormonitoiminta ollut ihan sekaisin, niin en enää oikein edes osannut odottaa että vauva voi saada alkunsa mutta niin se vaan sai. Ehkä kevään kilpparilääkitys, ehkä superdieetti.. mikä lie sai kropan toimimaan:) Meidän nuorepikin ehti kasvaa jo isoksi tytöksi ja täyttää kohta kolme. Hetkittäin on tuntunut, että helpottaa jo näiden uhmisten kanssa mutta nyt alkaa kaikki uudestaan. Ei siinä mitään, ilolla ja rakkaudella odotan tulevaa! Sukupuolta en aio kysyä tälläkään kertaa:)


Ylläolevasta kuvasta jokainen voi vaan arvata, mitä yritin tehdä. Mun tekemiset on oikeasti tällä tasolla, että tuo oli päivän ainoa juttu mitä sain tehtyä. Lasten kaitseminen, perheen ruokkiminen puhumattakaan aktiivisesti ja ihanasta treenihommasta on nyt puoliväkisin tauolla. Mutta ehei, minä taistelen sitä vastaan ja siksipä teinkin 2 kk sopimuksen taas sinne salille. Ja teen seuraavan 2 kk sopimuksen.

Äh, tuo ylläoleva kuva oli otettu mökiltä eilen. Unohdin, että päivän toinen saavutus oli 20 minuutin kotijumppa eli tein kaikenmaailman kyykkyjä, punnerruksia, vatsoja, takareisiä yms. Eli päivään mahtui kaksi asiaa sentäs. Kyllä tämä tästä. Tänään aion pyörittää kahvakuulaa kunhan aviomies saapuu illalla omista jumpistaan kotiin. Väsymyksen lisäksi ei ole mitään varsinaista sen kummempaa oiretta (jos ei laiskuutta lasketa) mikä estäisi treenin ja toivon kyllä hartaasti, että ei semmoisia tulisikaan. Toista lastani odottaessa sairastuin jo raskausen alkuvaiheessa mykoplasmaan (silmätulehdus, poskiontelontulehdus, keuhkoputkentulehdus) jonka selvittämiseen lääkäreiltä meni kuukausia. Lopputuloshan oli se, etten kyennyt enää edes astmalääkkeillä polkemaan noita työmatkoja joskus neljännen kuukauden jälkeen ja töissä koko ajan ihmeteltiin, että miksen ole sairauslomalla (neuvolalääkäri ei suostunut kirjoittamaan).

Sadonkorjuu on mökillä menossa paraikaa. Nämä sipulit tuoksuvat ihanalle:) Samoin käydään lasten kanssa napsimassa kasvimaalta ihania pieniä porkkanoita. Kotipihasta saan kurpitsaa ja kirsikkatomaatteja sekä salaattia. Olen vissiin nauristakin laittanut ja parsa- sekä kukkakaalia:) Tuntuu ihan huikealta syödä itse kasvatettua!:)
Mutta mikä määrä työtä, että oltiin tässä pisteessä. Kasvimaan tekeminen kun vei vuosia: 2 vuotta katettuna että saatiin rikkikset kuolemaan, kuorma-autollinen multaa, jyrsin, mies, lapio, minä ja paljon hikeä. Lapset auttoivat sitten istutuspuuhissa.


Jos voisi ummistaa silmänsä tämän kuvan sotkulle ja tarkentaa katseen tuohon keskelle. Mun pitkän ajan hyvä ystävä on myynnissä. Vähän laiskasti olen sitä mainostanut, mutta nyt taas laitoin ilmoituksen tori.fi:hin. Kyseessä on Energeticsin crosstrainer ET 12.1. Malliston paras laite, tukeva, iso vauhtipyörä ja tosi hyvä polkemisasento. Polar yhteensopiva ja kestää jopa 150 kg painoisen käyttäjän. Jos pitäis muistella, niin tää on varmaan vuosimallia 2008. Käytetty tosi ahkerasti 2009 ja 2010 jonka jälkeen ollut melkein tyhjänpanttina. Jos täällä joku Turun seudulta lukee, niin tuu ja osta pois. Bensakuluja vastaan voidaan tuodakin tää sulle. Hintaa pyydän satasen, joka on todella edullinen, noista huonommistakin malleista pyydetään enemmän. Mun tarvii nyt vaan päästä tästä eroon koska tila loppuu meiltä ja tälle ei ole enää käyttöä kun molemmat ollaan siirrytty tuohon pyöräilyhommaan.

Tämmöistä vähän toisenlaista turinaa tänään! Tänään on pysytty hyvin ruodussa joten josko tältä viikolta sais paljon tsemppaavamman postauksen! Paitsi, että just ilmoittauduin kansalaisopiston kursseille kuubamania ja mindful body (josta toivon todella saavani apua tähän hektiseen elämäntilanteeseen ja arjen haasteista selviämiseen). On noi loistavat noi kansalaisopistot!

1 kommentti:

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!