Pages

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Ekat tutkimukset ohi yms.!

Noniin! Eilen oli se sokerirasitus ja tänään sitten ensimmäinen ultra. Täytyy sanoa, että tulihan sitä (taas kerran) tippa linssiin kun siellä sätki taas yksi pikkuruinen masussa. Pelkäsin ihan hirveästi, erään ylipainoisen tuttavan kokemuksien jälkeen, että tyyliin kätilö ei saa ultrattua koska läski/vatsamakkara ja joudun ilkeän lääkärin tutkittavaksi. No mutta kaikki meni hyvin ja olin tosi nopeasti ulos sieltä salista. Sitten vielä verikokeeseen antamaan näyte josta tutkitaan mahdollisia kromosomihäiriöitä, joka tapauksessa vauvelin niska ei ollut yhtään turvonnut joten eiköhän kaikki ole hyvin!

Nyt on tosi haikea olo. Tämä on n. 99% varmuudella mun viimeinen vauvani. Toivottu, mutta viime aikoina ei enää niin odotettu (kun tuo kk-kierto ei ottanut missään välissä normalisoituakseen) eli olin jo kai totutellut ajatukseen, että nämä on tässä. No ei ollut:-)

Eilen kävin teettämässä sen sokerirasituksen. Mulla oli oma mittari mukana koska halusin vaan vähän seurata sitä etenemistä itsekin. Paastosokeri oli selvästi koholla, kuuden pintaan eli kroppani ei tämmöistä 12 tunnin täysipaastoa kyllä kestä. 1h arvo pitäis olla alle 10 ja mun mittarilla se oli 9.3-9.9 eli aika tiukille mennään, että ylittyikö sekin arvo. 2h oli sitten jo normaali, 7. Tuossa on iso ero, ylittyykö 1 vai 2 arvoa jatkoseurannan suhteen. Jos vaan paasto ylittyy ja saan sen ruokavaliolla pidettyä kurissa (kuten saankin) niin selviän kotiseurannalla. Jos useampi arvo ylittyy, niin joudun sairaalaan seurantaan ja se ei ole mukavaa nimim. kokemukset edellisestä raskaudesta. Lääkärit osaavat olla tylyjä ja inhottavia herkälle odottavalle äidille. Tämän lisäksi otettiin kilpirauhaskokeet ja muutakin jota en nyt muista.

Tänään taas alkoi mun työviikko. Sunnuntaina kävin salilla ja sitten on ollut treenitaukoa. Kotona on tytär ja aviomies sairaana ja eilisen sokerirasituksen jälkeen (olin suunnitellut meneväni salille) voin pahoin koko päivän eli käytännössä makasin sängynpohjalla. Toisaalta eilen vieläkin sunnuntain jäljiltä tuntui lihaksissa... taidan saada jonkun verran kuitenkin tuntumaa treenatessani. Nyt kun loppuviikon fillarointi, niin selkä-hauis-olkapää treeni täytyy tehdä ilman jalkoja ja yrittää sitten viikonlopulle saada jalkatreeni tungettua. Kahvakuulaankaan en ole tällä viikolla vielä koskenut joten sekin mua kutsuu.

Kävin vaa'allakin eilen ja yllätyin positiivisesti. Aloituspainohan ennen raskautta oli n. 92 ja neuvolan vaaka näytti jo 94.5 (hellevaatteissa). Ok, vatsa on koko ajan ollut kamalan turvonnut, mutta eilen näytti sitten aamupaino 93 ja sen ylemmäksi mielellään se ei sais edes nousta. Raskaushan ilmeisesti buustaa kilpirauhasta vielä (ennen lopullista romahtamista....) joten jos tää aineenvaihdunta pysyis nyt jotenkin käynnissä ja jaksais liikkua. Selkeästi vaivoja on taas kyllä ollut enemmän, astma on mennyt huonommaksi ja väsymys painaa. Niistä onneks selviää lääkkeillä ja nukkumisella.

Seurasin intensiivisesti TooBigToBeMe-blogin Annan raskautta ja nyt tarvitsen ihan hirveästi tsemppiä etten itse ala lihomaan tai väsähtämään! Tämä blogi tulee päivittymään ja tänne saa sitten tsempata mua vaikka olisin kuinka väsynyt:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!