Pages

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Viikon kuulumiset, eka lomaviikko takana


Mittari näyttää 26.2, ukkosentuntua ilmassa, ja mä kävin vetämässä 25 minuutin juoksulenkin. Oli muuten ehdoton maksimi, sekuntiakaan enempää en olis kyennyt. Näkee naamastakin millainen uitettu kissa olen.

Vähän mietin, vieläkö se edellisviikkoinen flunssa vaivaa kun ei tahdo jaksaa mitään. Väsyttää, pahoinvointia (raskaana?:)) ja sekä kahvakuulaamisesta, että juoksemisesta tulee lähinnä selkä kipeäksi. Siis alaselkä. Missä mun keskikropan tuki mitä olen mukamas treenannut monta vuotta? Ja siis oikeasti olen todella väsynyt, nukun tai jätän nukkumatta. En oikein tajua itsekään.

Mutta hyvä treeniviikko lomaviikoksi. Kahvakuula, kaks juoksulenkkiä joista toinen uinnin kanssa. Salikorttini on ummessa ja haen uuden vasta kuun lopussa. Tämän lisäksi viikkoon kuului kyllä kilometrikaupalla kävelyä rattaiden kanssa ja pylly pystyssä kasvimaalla tonkimista:)

Viime viikko oli siis eka lomaviikko. Yksin lasten kanssa, koska aviomies oli vielä töissä.  Pikkasen rankka viikko kuitenkin, kun lapsille ei ole mitään järjestettyä kesäohjelmaa. Kaikki päivät rannalla vahtimassa, ruokkimassa, komentamassa, kahlaamassa, leikittämässä lapsia. Vähän väliä jompikumpi on "hukassa". No onneks viikonlopuksi mentiin mökille, sain jaetun vastuun aviomiehen kanssa. Ja pysyin taas ruokavaliossani aika hyvin, eiks jeh! Nää jauhelihapötkylät oli Lidlin Kreikka-viikolta, tuorejuustolla täytettyjä. Rehellisesti sanottuna söin 1,5 pötkylää ja siinäkin oli aika reilusti vatsantäytettä (lue: ähky). Mutta hyviä ovat!

Lauantaina esikoiseni täytti 5. Hirveän haikea olo taas, miten iso poika jo on. Viimeinen vuosi ennen eskaria. Kakusta saatte kuvan myöhemmin, ja kyllä, mä maistoi kakkua, poppareita ja muutaman vaahtokarkinkin. On se sen arvoista.


Mökillä kukki myös tämä. Näppäräsilmäinen näkee, että kyseessä on lehtikomposti. Kun kaikki aina sanoo, että kurpitsa kasvaa kompostissa niin minäpä pistin sen sinne. Hevosenlantaa läjä päälle, läjän keskelle reikä ja kurpitsa sinne. Siellä näyttäis kukkivan, yksikään mun muista kurpitsoista ei kuki noin komeasti vielä.
Pari aamiaiskuvaa. Ai että, nam nam. Tässä erikoisuutena on tuo raejuusto jonka sekaan olen laittanut ruohosipulisilppua. Tää on siis sitä Lidlin raejuustoa joka on huomattavasti normiraikkaria kosteampaa. Ihan mun ykkösherkku. Tuon munakkaan nähdessään esikoinenkin (joka ei ikinä syö munaa) pyysi tekemään itselleen, paistoin ensin yhden ja pyysi vielä toisenkin. Siinä on siis vaan pari kinkkusiivua mukana:)
Koska mulle ei nyt rahkasmoothiet ole paljoa maistunut niin tässä toinen herkku. 100% ruikkaria siivu, samaista raejuustoa "levitteenä", kinkkusiivu ja juustoa. Ai että on hyvää:) Ja pitää nälän kyllä pitkään!
Tässä mun armaat, ja tätä me tehtiin koko viikko! Ihan jokainen arkipäivä. Tämä kuva poikkeus, se on otettu Seikkailupuistosta Turusta, eikä rannalta. Mutta eihän ne tuolta vesilammikosta oikeen tahtonut lähteä mihinkään kun sinne päätyivät. Oli tarkoitus käydä torilla mutta kattia kanssa... koskaan päästy sinne saakka:)

Turussa on nyt joukkoliikenne yhdistetty niin, että täältä naapurikunnistakin pääsee rattaiden kanssa ilmaiseksi. Aion kyllä hyödyntää tuota niin kauan kun tuo nuorempi vielä rattaissa suostuu istumaan.

Kuten kuvasta näkyy, meidän lapset ei ole tullut äitiinsä. Molemmat pieniä ja laihoja. Toivottavasti eivät tulekaan, itse taisin ruveta pyöristymään jotakuinkin kun 8-9 vuotiaana kuukautiset alkoivat.

Mökin pihasta kuva. Vähän on huono koska nappasin sen sisältä. Kuva kertoo olennaisen, tuosta keinusta taaksepäin on metsäinen rinne. Toki siinä välissä on jotakuinkin tuommoinen 5*20 metrin ala ryteikköä joka pitäisi kesyttää ja jalostaa joksikin kauniimmaksi. Rinteenraivaustalkoot? Kaivuri? Ryteikkö on siitä harmillinen, että kevät alkaa valkovuokon kukinnalla, sitten ruiskaunokki (molemmat kauniita) ja sen jälkeen nousee kaikki korkeat kortteet ja muut heinät. Pakko se on vetää alas. Eilen raivaussahan ja käsien kanssa siistin ehkä 3*3 metrin alueen ja siihen meni useampi tunti. Juurakot jäi silti maahan. Että on siinä hommia:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!