Pages

lauantai 24. toukokuuta 2014

Päivä mökillä


Tänään oli taas yksi niistä päivistä, kun lähdimme koko porukka mökille. Tai meidän mökki ei ole mökki, vaan se on rintamamiestalo jota olemme neljä vuotta remontoineet kesäasunnoksi. Rantaoikeus ja laituri löytyy n. 500 m päästä, joten mukavalla paikalla on. Mökin vieressä olevan kallion päältä sitäpaitsi on merinäköala:)

Tämmöiset vanhat talot ja tontit ovat sinänsä aarteita, kun kaikki isot istutukset on valmiina. Omenapuut ovat jo talon korkuiset, pensaat isot. Talon vieressä oleva koivikkokin on ehtinyt jo aikuiseen ikään.

No, tänään oli mun tehtäväni tyhjentää tuo peräkärry. Saimme tuttavan kautta peräkärryllisen sitä ihteään, eli hevosen lantaa. Ja olihan siinä hommaa. Kaikki puut, pensaat, kukkapenkit, kasvimaat... jokaisen alle kärräsin tuota lantaa kottikärrykaupalla. Ja taas helteessä. Mutta tiedättekö mitä, mä kun olen puoliksi kotosin tuolta keski-euroopasta niin ei nää helteet mua haita. Mulle parempi vähän liian kuuma kuin liian kylmä. Miehestä ei tällä helteellä ollut apuriksi joten ihan itse sain hommani tehdä. Taisi siinä mennä taukoineen jotain 4-5 tuntia, eli iso työ. Tämän lisäksi kitkin vielä kasvima/perunamaan joten nyt selkä huutaa hoosiannaa. Ja rusketusraidat tuli. Olisinpa pistänyt biksut:D

Mökillä oli alunperin 8 omenapuun tarha, mutta valitettavasti kaksi niistä sai mennä. Nyt kuusi isoa puuta. Kaneliomenaa, Åkeröä (mun herkku) ja yksi valkeakuulas! Valkeakuulasta lukuunottamatta kaikki kukkivat nyt.
Ja niin muuten kukkii penkeissäkin. Tontti on sikäli hassusti sekoitus metsätontista ja puutarhasta, että siellä kukkii vuoronperään vähän kaikki. Sipulit ja valkovuokot samaan aikaan, nyt nämä, kohta ruiskaunokit, sitten pionit, syysleimut...
Kotiin tultuani istahdin parvekkeelle. Asutaan siis rivarissa jossa ylhäällä keittiön yhteydessä parveke ja alhaalla sitten isohko (rivariksi) piha. Mun parveke on tällä hetkellä täynnä pieniä ruukkuja. Yrttejä ja kasvien alkuja. Paprikaa, tomaatteja, kukkasia...
Ja jokunen kynttiäkin. Vähän edes tunnelmaa:)
Tässä näkyy parvekkeelta katsottuna meidän piha. Heti ensimmäisenä vuonna 2007 kun tähän muutettiin, pistettiin takapiha ihan uuteen uskoon. Uusi nurmikko ja pikkuhiljaa sitten myös kasvit. Ihan tommoinen perinteinen penkki reunassa jossa sitten pääpaino havuilla. Yks kirsikkapuun alku siellä näkyy ja on muutamia marjapensaita.
Jotka näkyy tässä tuon tuijan vieressä. Viime kesänä istutin kaksi pensasmustikkaa, kun moni niitä on niin kehunut. Aika suojainen tämä meidän takapiha on, jopa yläosattomissa olen joskus ottanut aurinkoa. Pidän pihasta, vaikka en ole mitään suunnittelijaa siinä käyttänyt. Vähän semmoista itse opettelua. Pidemmän tähtäimen tarkoitus on laajentaa terassaia ja pikkuhiljaa päästä nurmialueesta kokonaan eroon.
Tässä vielä pari kaunokaista, jotka kaipaavat tunnistamista. Sieltä mökiltä:)

Huomenna meillä onkin puutarhajuhlat. Grillataan ja nautitaan lämpöisestä päivästä. Lapsille uima-allas. Mukavaa sunnuntaita ja aurinkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Tuo ylempi kasvi on poimulehti. Sitten kun siinä on kukka, osaan sanoa tarkemmin, mikä poimulehtilajike on kyseessä. Alemmasta en osaa sanoa vielä mitään. Pistäppä kesemmällä uusi kuva!

    VastaaPoista
  2. Aika reipasta touhua hevosenkakan kanssa, paljonkohan meni kaloreita viidessä tunnissa. Huh! Tuo poimulehti on jotenkin ihana, muistan lapsuudesta miten aamukasteen aikaan noilla lehdillä oli aina iso molluska kastetta :) Kiva piha teillä!

    VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!