Pages

lauantai 4. tammikuuta 2014

Vuosi 2013 - tein saman kyselyn kuin vuosi sitten!

Viime vuonna tein tammikuussa tämän saman kyselyn, postaus löytyy täältä

Nyt ajattelin vastata samat kysymykset uudestaan, onpahan sitten vähän vertailukohtaa. Vuosi sitten toivoin olevani raskaana edes jollain tasolla vuoden 2013 aikana, no enpä ole ollut. Toivon hartaasti samaa nyt sitten tulevalle vuodelle. Mutta mennäänpä itse asiaan.

Kysely vuodesta 2013


Ihmissuhteet

01. Oletko saanut uuden ystävän tämän vuoden aikana? Olen. Itseasiassa olen saanut yhden tosi hyvän ystävän, oikeastaan ystäväperheen miehineen päivineen. Harvoin löytää ihmisiä, joiden kanssa synkkaa yhtä hyvin. Iällä on varmasti myös tekemistä kun molemmat lähestymme neljääkymppiä:)

02. Oletko tehnyt jotain tänä vuonna, mitä et ole ennen tehnyt? Aloitin kahvakuulailun ja otin miehen siskon hoitamaan lapsiamme. Rakensin/pohjustin kasvimaan, istutin pensasvadelmaa ja pensasmustikkaa nyt ainakin. Imetän kaksivuotiasta (ehti olla kaksivuotias kaksi päivää viime vuoden puolella). Talvipyöräilen työmatkat. Päätin hakea lääkikseen. Tässä nyt ainakin on monta eri asiaa.

03. Oletko seurustellut tämän vuoden aikana? Aviomieheni kanssa edelleen yhdessä vuodesta 2004. Pian tulee kymppi täyteen.

04. Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta? Syksy on ollut kovin surun ja masennuksentäytteinen joten eipä siinä ole paljoa muisteltavaa. Penkistä työnsin sen 50 kg, olihan se mulle aika saavutus. Ehkä se jää hyväksi muistoksi, että tajusin tästä laihdutusprosessista monta juttua. Tietenkään ei ole kivaa, sairastaa mutta on tavallaan hyvä että asia on alkanut selviämään.Olen myös tajunnut itsestäni monenlaisia asioita.
Ehkä ihanin muisto tältä vuodelta on tyttäreni. Hän on kasvanut vauvasta taaperoksi ja omaksi persoonakseen. Itsenäistyminen on ihan erilaista kun isoveljensä kohdalla ja nautin meillä edelleen olevasta läheisyydesta hyvin paljon. Niin ja ehkä tuo lääkisasia. Siis jos mä nyt joskus sinne pääsen, niin aina tulen muistamaan sen tunteen kun tajusin että mikä mun tehtäväni oikeasti on. Tää kuullostaa tosi typerältä, mutta suuri haaveeni on ehdottomasti lähteä ulkomaille spr:n tai muun järjestön kautta tekemään vapaaehtoistyötä, auttamaan naisia ja lapsia.


Minä


01. Oletko muuttunut paljoa viimeisen vuoden aikana? Olen mä kyllä muuttunut. Tosi paljon. Kaikki entinen urakeskeisyys elämästäni on jäänyt pois. Ennen lapsia elin työlle, sitten elin lapsille ja nyt elän unelmalle jostain paremmasta. Musta on myös tullut tavallaan itsekkäämpi, mutta tavallaan myös vähemmän itsekäs. Uniongelmat ja muut vaivat ovat tehneet musta tosi hajamielisen ja välillä aika surullisenkin persoonan.


02. Oletko lihonut? No kyllä ja ei. Mulla on paino sahannut koko vuoden.Sanotaan etten ole lihonut siitä, mitä painoin vuosi sitten.

03. Oletko saanut porttikieltoa minnekään tämän vuoden aikana? En taida olla saanut. Häippäsin yhdeltä palstalta kyllä ihan itse.

04. Oletko ollut elokuvissa YKSIN tämän vuoden aikana? En.

05. Oletko ottanut tatuointia/lävistystä viimeisen vuoden aikana?
En edelleenkään. Kovasti haluaisin tatuoinnin.

Sekalaisia

01. Kuka oli paras uusi tuttavuus? K perheineen. Toivottavasti ystävyys säilyy.02. Piditkö uudenvuodenlupauksesi? En muista olenko luvannut jotain. Jos olen, se on luultavasti ollut jotain yhtä "viisasta" kun tänäkin vuonna eli varmaan sitten pidin lupaukseni:D

03. Synnyttikö kukaan läheisesi? Kyllä, eräs ihana tytär syntyi perheensä kolmanneksi tyttäreksi:)

04. Kuoliko kukaan läheisesi? Ei. Mutta eräs äitikaveri kävi kyllä siinä mielessä lähellä, että hänellä todettiin rintasyöpä.

05. Missä maissa kävit? Tänä vuonna ei olla käyty missään. Olisi pitänyt.

06. Mitä haluaisit vuodelta 2014 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2013? Haluan tulla paremmaksi ihmiseksi, tervehtyä ja sitä kautta myös laihtua, tulla raskaaksi ja ehkäpä olla pienen vauvan äitkin vielä tämän vuoden aikana. Haluan säilyttää ihanat ystävyyssuhteeni. Olla hyvä äiti kahdelle uhmaikäiselle (tämä vuosi meni vähän niin ja näin esikoisen kanssa), haluan olla reipas ja valoisa, pirteä ja sporttinen äiti. Haluan saada kesällä vihdoinkin purjeveneemme vesille. Haluan ajatella vähemmän terveyttä, hyvinvointia ja keskittyä enemmän elämään.

07. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2013? Eipä tässä nyt tule juuri mitään sen kummempaa mieleen.

08. Mikä oli vuoden 2013 suurin onnistuminen? Ehkä se, että vihdoin lähdin hakemaan jotain apua tämän vointini kanssa. Pääsin yli sen jatkuvan itseni piiskaamisen ja kiusaamisen, painuin lääkärille.

09. …ja suurin epäonnistuminen? Todennäköisesti se, ettei rahkeet riittäneet koko vuoden kestävään täysinäiseen elämäntapamuutokseen.

10. Kärsitkö vammoista? Enkä ihan vähän.Plantaari faskiitti vasemmassa jalassa kesästä saakka, juoksusta syntynyt rasitusvamma joka edelleen kipuilee kun käyn tanssitunneilla yms. Vasen olkapää pamahtelee treenatessa aika ajoin. Oikeassa kädessä oli kyynärpäävikaa mutta se näyttää nyt parantuneen. Lasketaanko oudot turvotukset vammoiksi? Harmittaa kun en voi edelleenkään pitää vihkisormusta.

11. Mikä oli paras asia, jonka ostit? Olen ollut köyhä kuin kirkonrotta koko vuoden. No ostin kotiin tumman akaasiapuusta tehdyn lipaston, jossa ainakin 20 pikkuista laatikostoa. Olen tosi tyytyväinen löytööni.

12. Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta? Aviomieheni on jaksanut mua koko syksyn. Se on kiitettävää.

13. Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta? Äitini. Hän on maanis-depressiivinen enkä aina vieläkään jaksa enkä pysty ymmärtämään häntä täysin. Kun juttelemme puhelimessa, hän saattaa selittää ihan fiksun oloisena jotain joka selviää sitten myöhemmin ihan hourailuksi. Tai hän vetää herneet nenään jostain ihan mitättömästä asiasta ja on laittamassa välejä poikki (sitten soittaa jonkun ajan kuluttua ikäänkuin "riitaa" ei olis ollenkaan ollut).

14. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi? Elämiseen ja lapsiin, sekä hoitomaksuihin.

15. Mistä innostuit eniten?
Se on tämä lääkisjuttu.


16. Vuoden 2012 ihmiset: Aviomieheni, rakkaat ystävät, lapset.

17. Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi? Tylsähän tämä on sanoa, mutta kyllä mä olen surullisempi. Viime vuonna tähän aikaan olin täynnä voimaa ja päättäväisyyttä kuntoprojektille. Tätä väsymystä ja depressiota ei ollut viime vuonna ollenkaan.

18. Lihavampi vai laihempi? Eikös tätä jo kysytty. Taidan olla pari kiloa painavampi.

19. Rikkaampi vai köyhempi? No köyhempi taisin olla.

20. Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän? Olisin toivonut jaksavani paremmin. Syksy veti mut täysin alas. Jaksoin vielä treenailla, mutta ruokailut ja muu oleminen on ollut kyllä tosi rankkaa. Olis pitänyt jaksaa myös lukea pääsykokeisiin - en ole vaan nyt pystynyt. Ja olisi pitänyt kyllä levätäkin enemmän (eikä jatkuvasti vaatia vaan itseltään)

21. ...entä vähemmän? Olisi pitänyt huutaa vähemmän uhmikselle. Olen mielestäni välillä ollut oman olotilani kanssa ihan kohtuuton.


22. Miten vietit joulun? Kotona sukulaisten kanssa. Meni ihan kohtalaisesti. Kukaan ei ryypännyt eikä rähjännyt.


23. Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi? Sen hetken, kun ensin soitin äitiysneuvolaan että mitä tehdä kun menkat on kk myöhässä ja sitten soitin perään että nyt ne alkoivatkin. Siis sen jälkimmäisen hetken. Että olisin onnellisesti tukevasti raskaana.

24. Rakastuitko vuonna 2012?  Tyttäreeni - kyllä - entistä enemmän. Poikaani - kyllä - entistä enemmän.

25. Kuinka monta yhden illan juttua sinulla oli?
0

26. Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit? Heh, muutaman kerra olin ihan koukussa Kauniisiin ja Rohkeisiin:) Ja kyllä noita Muumeja on tullut katsottua!

27. Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan? Vuosi sitten kirjoitin tähän kohtaan äidistäni negatiivisia tunteita, ei ehkä vielä vihaa. Vuoden 2013 aikana tunteeni on jalostunut säälistä ja suuttumuksesta jo lähes siihen, etten haluais tuntea häntä ollenkaan. Lähellä vihaa.

28. Mikä oli paras lukemasi kirja? En ole lukenut varmaan yhtään kirjaa tänä vuonna. Paitsi lukion kemiat 1, 2 ja 3 oli tosi hyviä. Luin orgaanista ja epäorgaanista kemiaa melkein kun romaaneja. Ja tykkäsin kyllä lukion biologian kirjoistakin:)

29. …entä musiikillinen löytö? Enpä muista löytäneeni mitään.

30. Mitä halusit ja sait?
Olin pitkään lasten kanssa kotona (olisin ollut pidempäänkin). <3 <3 <3

31. Mitä halusit, muttet saanut?
Lapsilleni vielä pikkusisarusta.

32. Mikä oli vuoden suosikkielokuvasi? Kävinköhän mä edes elokuvissa? Mä en edes muista yhtään elokuvaa jota olisin katsonut telkkarista, kyllä varmasti joitakin olen katsonut.

33. Mitä teit syntymäpäivänäsi? En muista???

34. Mitä tai ketä kaipasit? Kyllä mä sitä kolmatta pientä olen kaivannut ihan hirveästi, vähän vaihdellen mutta koko ajan kuitenkin.

35. Mikä tai kuka sai sinut pysymään järjissäsi? Tänä vuonna on ollut vähän niin ja näin. Ystäviä en ole jaksanut vaivata ongelmillani, mutta olen saanut tukea jos olen pyytänyt. Aviomieskin on jaksanut sitkeästi kuunnella. Jossain määrin tämä blogikin. Ja muutamat fb-ryhmät.

Kaikki on jo kirjoitelleet uudenvuoden postaukset, mutta tehkää nyt vielä tämäkin! Haastan jokaisen lukijan:

1 kommentti:

  1. Tää onkin kiva katsaus menneeseen vuoteen, taidan tehdä itse samanlaisen :D

    VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!