Pages

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Mites koko muu perhe tähän ruokavalioon?

Mulla on nyt sitten ensimmäiset 6 päivää vhh/paleo-ruokavaliota takana. Piti kirjoittaa ihan oma postaus aiheesta, sillä tämä nyt ei ole kyllä paleota nähnytkään - tehotuotettua broilerin koipea jne. Anyway, on plussia ja miinuksia. Ja ainakin vhh:ta. Varmaan olen käynyt jo lähellä ketoosiakin.

Plussaa on todellakin tuo turvotuksen katoaminen (ja palaaminen, jep nyt näyttäis palanneen ja painokin oli punnituksessa taas noussut) ja kevyt olo enkä paljoa ole nälästä kärsinyt. Miinusta on tuo suolihomma. Onhan se selvä että kun sulamattomia ainesosia viljoista ei suolistossa enää liiku, niin sitä tavaraa tulee ihan eri tahtiin ja paljon vähemmän. Eikä siinä vielä mitään vaan tuntuu aika oudolta olo tosi pitkään ennen vessahommia. Ilmavaivat on kadonneet kokonaan (luulen, että ne johtui viljoista koska maitotuotteita olen vielä käyttänyt) jee!!

Tässä on ollut jo monta kertaa semmoinen hirveä hiilarinhimo. Eilen kun aviomies paistoi lettuja, niin tuntui että multa tulee itku. Yritin epätoivoissani paistaa itselleni hiilarittoman letun mantelijauheesta, yäk!

Siinäpä onkin meidän perheeseen vähän mietittävää, koska minähän en saa minkäänlaista tukea tähän ruokavalioon. Mies syö ihan päinvastoin, hiilarihöttöä ja lihaa ilman vihanneksia joten aika haastavaa on löytää sopiva kultainen keskitie. Tuskinpa sitä tulee löytymäänkään rehellisesti sanottuna. Mies tietää nämä mun terveysvaivat, mutta silti on turha kyllä pyytää tukea tähän juttuun - rehellisesti sanottuna mä luulen että hän nauraa mulle selkäni takana.

Tämä siis tarkoittaa sitä, että mun on tehtävä ihan jokainen ateria itselleni erikseen jos en kokkaa koko perheelle (jonka kyllä senkin teen 99%:sti). Paleotahan ei kauheasti mistään valmiina eineksinä voi ostaa.  Ehkä seuraavana hommana onkin etsiä semmoisia "valmista ja pakasta" reseptejä, että voin nopeasti sitten sulatella itselleni.

Eli onhan tässä vähän haastetta. Ja muutenkin. Miten teet kalakeiton ilman perunaa? Kalakeitto on mun ihan ykkösherkkuani. Vai annanko itselleni luvan syödä perunaa kalakeitossa?:)

Lasten kanssa varmaan pärjättäisiinkin hyvin. Heille maistuu hyvä liha ja kala ja vihannekset ja mielelläni keitän pari perunaa heille ruokaan ja tehdä aamupalaksi voileivän silloin tällöin.On tässä tosiaan mietittävää. Meneekö oma terveys edelle, vai perheen vaatimukset. Välillä kyllä mietin sitäkin, että lapset ovat 50%sti perineet mun geenit (sokerit, kilpparivaivat, astma jne.)  enkä haluais heidän aikuisena kärsivän tästä. Toisaalta ovat perineet isältään vielä vaikeampia geenejä (kolesterolivaivat, sydänvaivat. mummilla jopa alzheimerin tauti) joten sitä suuremmalla syyllä meidän molempien vanhempien pitäis pystyä ajattelemaan asiaa ennaltaehkäisyn näkökulmasta ja opettaa lapsille terveitä ruokailutapoja.

Mutta en halua luovuttaa. Voin saavuttaa niin paljon - terveyteni ja päästä eroon näistä läskeistä. Toki olisi ihana, että myös aviomies olisi tukemassa asiassa. Eilen hänelle sanoin, että hänen täytyy ymmärtää, nyt ei ole kyseessä dieetti vaan semmoinen elämänmuutos jonka pitäis kestää koko loppuiän. Se on iso juttu se.ilen

Tämmöistä sunnuntaina! Perjantaina kävin hierojalla ja eilen nautiskelin aristavista lihaksista. Tänään mennään kaverin kanssa salille:)

5 kommenttia:

 1. En oikein tiedä mitä sanoisin. Käy jossain vaiheessa silmäilemässä ajan kanssa toi meikäläisen blogikirjotus aiheesta.. Lähinnä sai alkunsa tästä sun kirjotuksesta ja siitä kun kyselit niitä kritiikkejä, joita et ehkä itse tosiaan sitten etsinyt.
  Suolen kuuluu toimia päivittäin. Oikeasti. Ja ei ne lautasmallit ja muut ole tuulesta temmattuja, ja mitä diabetes-hoitajat suosittelevat. Ei tämän yhteiskunnan tarkoitus ole myrkyttää ketään. Kyllä se kaikkea kohtuudella -metodi voisi ehkä olla paras, jos siitä pitää kiinni. Tappaisiko yksi lettu sinut? Tappaako se peruna silloin tällöin? Ja millä hitolla sä edes sitä kahvakuulaa heiluttelet ja treenaat hiilaritta?

  Oli niin tai näin, päädyit jatkamaan tai et, mä kannustan sua ja tsemppaan kyllä valitsemallasi tiellä. Ja pidän toki peukkuja että löydät oman juttusi, oli se sitten tämä tai joku muu.

  VastaaPoista
 2. Luin sen ja sitä Sovijärven linkkiä. Tosiaan kuten tuolla facessa sanoinkin niin VHH on eri asia kuin paleo ja sekä d2, että kilpirauhaspiireissä Paleolla (kuten myös VHH:n eri muodoilla) on saavutettu hyviä tuloksia. Antti Heikkilä just kirjoitti siitä, että uusien suositusten tarkoitus nimenomaan on myrkyttää... mutta tietysti hän kärjistää kaiken (on siinä silti pointtiakin).

  Enkä tietenkään treenaa mitään hiilareitta, hiilareitahan saa hienosti kasviksista, juureksista ja hedelmistä.

  Mä olen lopettanut luottamasta lääkäreihin ihan omien kokemuksieni perusteella. Vaikka laitoit linkkejä ketoosin vaikutuksista d2:seen niin mullehan juuri viimeksi sisätautilääkäri kehotti laihduttamaan vlcd-kuurilla joka nimenomaan perustuu ketoosiin ja itse asiassa huomattavasti pahentaa kilpirauhasen toimintaa jos on vähänkin viitteitä vajaatoimintaan. Eikä ollut ensimmäinen huono lääkärikokemus. Sovijärvi on lääkäri ja taas hyvä sellainen.

  VastaaPoista
 3. Itsellä ainakin hormonaalisen kierron huomaa juuri siitä turvotuksesta. Nyt ollaan lähestymässä menkkoja / loppukiertoa mennään kun nestettä kertyy..

  VastaaPoista
 4. Vaihda peruna bataattiin :) Meillä on lapsetkin tottuneet sen makuun hyvin ajan kanssa, minusta se sopii keittoihin hyvin ja teen lisuksesoseenkin nykyään bataatista, porkkanasta ja esim. lantusta. Ja mitä hiilareihin tulee; itse olen lisännyt joskus salitreenipäiviin valkoisen riisin erään paljon treenaavan paleoistin kehoituksesta. Helpottaisi kovasti, jos miehesikin lähtisi mukaan testaamaan tätä ruokavaliota, varmasti kovat paineet ja paljon kiusauksia sinulla ihan silmien edessä :/ tsemppiä!!

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä! Olenkin bataattia nyt ostanut ja tehnyt uunijuureksia mm. siitä. En ihan vielä erota, että mitä eroa on bataatilla ja perunalla tarkalleen ottaen muuta kun että peruna on pahis ja bataatti hyvis - täytyy varmaan jostain kaivella tietoa. Lapsille ei tietenkään maistunut koska ovat...noh, lapsia. Ehkä ajan mittaan sitten. Tuosta riisistä olen myös lukenut, sehän on täysin gluteenitonta. Tänään mies kaivoi jääkaapista anopin lasagnee, ja totesi oma-alotteisesti että "ai niin sähän et tätä viljaa syö":) JEE!

  VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!