Pages

perjantai 17. tammikuuta 2014

Banaanimunakas - nam nam!

Taisin jo aikaisemminki kirjoittaa siitä, että banaanimunakas on tullut meidän lasten aamiaissuosikiksi. Isompi joka ei ensimmäiseen 4 ikävuoteen syönyt munia missään muodossa, on nyt pikkusiskon esimerkin kautta ruvennut syömään myös munakasta ja voi että tämä banaanimunakas hänelle maistuukin erityisen hyvin.

Olen oikeastaan jättänyt siitä lopulta kaikki herat ja muut ylimääräiset eli yksinkertainen resepti; 1 banaani ja 2 munaa. Monesti teen kaksinkertaisena. Pienellä Ikean pannulla (n.20cm halkaisija) paistan munakkaita, lapset vetää molemmat 1-1,5 munakasta ja itse syön sitten ehkä 3 semmoista.

Tänään jäi "taikinaa" yli joten tein sitten välipalaksikin ja päälle maitorahkaa jossa makeuttajana hunaaa sekä vähän vaniljasokeria ja mustikoita.

Tarjoan lapsille myös leipää siihen kaveriksi, mutta lähinnä nuolevat voin päältä. Ei tuolle munakkaalle taida mikään vetää vertoja:)

Viime aikoina on aika paljon mun aikaani ja ajatuksiani vaatinut kasvatusasiat. Pääsimme nelivuotiaan kanssa "Voimaperheet"- tutkimukseen ja olen tosi paljon joutunut tekemään töitä oman käytökseni kanssa ja pikkuhiljaa ollaan nelivuotiaan pahinta terää uhmassa saanut pehmenemään. Toisaalta töissäkin tapahtuu yhtä sun toista, enkä kyllä voi sanoa viihtyväni siellä yhtään. Ihan pakosta sinne raahaudun aamuisin vaikka tietysti pyöräily on mukavaa. Mulla oli jo haaveita, että pääsen tekemään paljon motivoivempia hommia, mutta jobi  nenän edestä tällä kierroksella. No, siitä onneksi saan pontta kyllä luke entistä enemmän tuota fysiikkaa.

Liikuntaa tulee edelleen, mutta kyllä aivan liikaa tätä istumista. Tuntuu, että  aivan liian usein löydän itseni sohvalta kännykkä kädessä. Olis edes puikot sen sijaan:) Tämä syksy on ollut tosi raskas ja väsyttävä, sen näkee unen määrässäkin nyt...tarttis ainakin sen 12 tuntia unta per yö. Kuitenkin ripakka pakkanen ja tällä viikolla on joka päivä paistanut aurinko! Ihanaa!

Reipasta viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!