Pages

maanantai 23. joulukuuta 2013

Zumbaa...! Ja kilppariasiaa

Tänään päätimme miehen kanssa yhteistuumin aamulla lähteä sinne Elixiaan. Lapsiparkkikin oli sopivasti auki just Zumban ajan. Zumbaa veti mies nimeltä Anton, ja olihan siinä Antonissa silmänru..... eikun siis katseltavaa!

Sali oli tupaten täynnä, itelle jäi just senverran tilaa että mahduin kädet levällään seisomaan. Tämähän asettaa tiettyjä rajoituksia Zumban tanssillisuudelle kun tilaa ei ole. Mutta hauskaa oli silti. Törttöilin, mutta aina kun sain kiinni missä mennään niin menin sitten ihan täysillä. Harmin paikka oli kyllä se, että olin koko ryhmän ainut ylipainoinen. Aiheuttaahan se tietynlaisia fiiliksiä kun tavismammoja ei muita näy.

Suihkun jälkeen mentiin hakemaan lapset lapsiparkista. Lapsille oli vieläpä joululahjat ja joulukalenterin luukustakin saivat pienet lahjat, joten todella hyvää palvelua. Pian täytyy päättää että mitä tehdään.

Olen aika paljon lukenut tuosta kilppariasiasta mitä mulla nyt epäillään. Kyseessä ei ole perinteinen vajaatoiminta vaan ns. Wilsonin syndrooma, rt3-dominanssi. Siinä ilmeisesti stressin vaikutuksesta minulla ei tuo kilpirauhashormonin t4 muunto t3-muotoon ole toiminut kunnolla vaan on syntynyt siitä ns. vastamuotoa rt3, joka estää aineenvaihduntaa toimimasta ja hidastaa kaikkea. Ilmeisesti olen pärjännyt kuitenkin vaivoineni aika hyvin, koska vertairyhmissä vastaavassa tilanteessa olevats ovat useimmiten paljon huonommassa kunnossa.

On myös kyllä myös mahdollista, että kärsin ihan tavallisestakin vajaatoiminnasta, mutta sisätautilääkärihän ei sitä halunnut diagnosoida. Tavallinen vajaatoiminta olisi suuri helpotus, koska tämän toisen hoito on paljon monimutkaisempaa ja voi viedä pahimmassa tapauksessa jopa koomaan...ainakin sängyn pohjalle jos ei muuten. Siinä hoidossa on tarkoituksena syödä lisääntyvässä määrin suoraan sitä t3-hormonia kunnes tapahtuu ns. clearing. Se tarkoittaa, että elimistöstä puhdistuu kaikki se rt3-muodossa oleva hormonisto ja tilalle tulee vain hyvää t3:sta...tämä tapahtuu siis synteettisesti lääkkeen vaikutuksen kautta. Ja sitten pitäisi aineenvaihdunnan toimia huomattavasti paremmin ja sutjakammin, sekä mun voida paljon paremmin! Kuitenkin lääkityksen ajan olo vaihtelee vuoronperään huonon ja hyvän välillä. Välillä vajaatoiminnan oireita (väsymys, masentuneisuus, lihominen, hiustenlähtö, turvotus jne.) ja välillä liikiksen (hikoilu, sydämentykytykset, vapina yms.) ja näiden oireiden perusteella yritetään säätää lääkitystä.

Nämä asiat on mielenkiintoisia siksi, että virallisesti endot (sisätautilääkärit) eivät tunnusta tätä t3-syndroomaa eikä todellakaan sen hoitoa. Hoito on funktionaalisten lääkäreiden vastuulla (jotka lienevät pääasiassa itseoppineita yleislääkäreitä tms.) Ja koska erikoislääkärit eivät tätä hoida, niin virallisesti hoitoa ei esimerkiksi sairaalassa voi saada (tai jos joutuu syystä tai toisesta sairaalaan, lääkärit eivät tiedä mistä on kyse). Ja myöskään tilanne ei välttämättä ole lopullinen, eli jos stressaan taas kamalasti niin kohta mulla on taas tuota rt3:sta liikaa elimistössä. Toki voidaan jättää myös ylläpitolääkitys joka auttaa tilanteeseen vähän. Mutta salaa toivon, ettei mitään lääkitystä tarvitsis jättää.


Joka tapauksessa hirveän monimutkainen asia joka välillä tuntuu ihan hihhulitieteeltä, mutta toisaalta on auttanut suurta määrää ihmisiä. Tein nyt kuitenkin sen päätöksen, että otin vielä yhteyttä siihen endoon jonka luona kävin aikaisemmin. Kerroin silloin arvoni, joiden perusteella hän tyrmäsi vajaatoiminnan, mutta unohdin kertoa viitteet jotka voivat vaikuttaa hänen mielipiteeseen. Nyt sitten kirjoitin ne ja kerroin, että tämä on aika kamalaa kun kukaan lääkäri ei tahdo/kykene auttamaan asiassa joka on vaivannut mua tosi pitkään. Muotoilin toki hillitysti asian. Ja jännään minkälaisen vastauksen saan. Haluan vaan tämän asian hoidettua.

Viimeisen kuukauden olen nukkunut kuin tukki. Aikaisempien vuosien uninogelmat meni kerralla ohi, eli jotakuinkin sammun illalla sänkyyn ja nukun helposti 10 tunnin yöunet. Ja olen väsynyt päivälläkin. Epäilen aika paljon pimeyttäkin syyksi, mutta onhan nuo arvotkin romahtaneet keväisestä joten sekin voi kyllä vaikuttaa. Onhan se myös mahdollista, että keväällä arvot taas paranisivat itsestään. Ei jaksa treenata juuri millään. Toivottavasti tästä Elixiasta nyt saisi vähän voimaa! Istua vaan möllötän sohvalla kaikki päivät.

Tämmöisiä ajatuksia nyt. En edes viitsi kirjoitaa minkäänlaista vuosikatsausta tänä vuonna, koska mitään kunnon tuloksia ei ole tullut. Sen sijaan terveyden kannalta vaan huonoja uutisia. Oikein rauhallista ja hyvää joulua teille lukijoille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!