Pages

maanantai 30. joulukuuta 2013

Tavoitteita ja toiveita 2014

Taisin tuolla jo aiemmin kirjoittaa, etten tee mitään lupauksia kun ne eivät kuitenkaan pidä. En ole laihtunut juurikaan ja se on ollut kaikkein suurin pettymys tältä vuodelta. Helmi-kesäkuussa painoa tippui lupaavasti ja sitten se tyssäsi täysin. Ja vaikka syksyllä olen mielestäni liikkunut kohtuullisen hyvin ja syönyt hyvin, niin mitään muutosta ei ole tapahtunut.

Lokakuussa kävin verikokeissa otattamassa kilpirauhasen arvot ja nyt näyttää siltä, että kyllä mulla se vajaatoiminta on. Sitä, että minkä tyyppinen, on vielä epäselvä ja sitä selvitetään. Tämän kanssa nyt täytyy elää ja yrittää vaan niellä se, etten ole terve.

Onhan tässä kuitenkin ihan hyvä pohjatyö tehty ja peruskunto on ihan ok. Lihaskuntoakin jonkun verran tullut salilla harjoitettua. Mutta olemus on ihan samanlainen kuin vuosi sitten, ehkä pahempikin. Tänä syksynä on ruvennut tulemaan outoja turvotuksia sormiin, nilkkoihin, kasvoihin nyt ainakin. Eikä ne turvotukset tahdo lähteä millään. Hiuksia lähtee ja katkeilee hurjan paljon verrattuna entiseen. Ja tämä väsymys. Ei ole kaikki kunnossa.

Anna Toobigtobeme- blogista kirjoitti, että heille on tulossa kolmas vauva. Ihana uutinen ja tässä täytyy nyt tunnustaa, että munkin haaveeni on ollut koko tämän vuoden jo kolmas vauva. Nyt näyttää siltä, että nämä hormoniasiat sotkevat tätäkin puolta. Kuukautiset heittelevät ja tulevat miten sattuu, en taida ovuloidakaan. Olisi ollut tärkeää talouden näkökulmasta, että vauva syntyisi ennenkuin isosisko täyttää 3 vaan näyttää nyt pahalta.

Niinpä mulla on lupauksien sijaan toiveita ja yrityksiä ensi vuodelle.

Kilppariasioihin selvyys ja lääkitys.
Raskaushaaveen toteutuminen
Pidän liikunnan elämässäni, miten ja milloin on vielä kysymysmerkki.
Ruokavalion parantaminen vielä entisestään.
Syömishäiriöstä eroonpääseminen- kokonaan!
Liikunnallisuus myös esimerkkinä lapsilleni (yhteisiä liikuntajuttuja lasten kanssa)
Lääkiksen pääsykoe (vaikka on pakko tunnustaa että tämän syksyn väsymys yllätti mut täysin enkä näihin kokeisiin ehdi kaikkia kirjoja lukemaan...menen silti:)
Sen oman liikunnallisen ja reippaan minän löytäminen uudestaan.
Kasviksien määrän reipas lisääminen, myös lasten lautasella (mies on toivoton tapaus)
Lähiruoka (miten, vielä kysymysmerkki)

Aikalailla tämä kaikki nivoutuu yhteen ja samaan kuvioon kuitenkin. Yleisen hyvinvoinnin parantamiseen. Olen ollut tämän painohomman kanssa epätoivoinen ja vielä epätoivoisempi. Kun erikoislääkärikin epäilee että syön väärin ja tarjoaa rasvasieppareita tai lihavuusleikkausta, niin kävin kyllä melkoisen kuopan pohjalla. Tätäkö tämä elämä on. Lihavuuden ympärillä, metaboliset oireet ja lääkärikin syyllistää.

Tyttären 2v synttäreitä juhlittiin hyvän kakun merkeissä:) sitten lähdettiin risteilylle. Buffetissa päätin, että otan vain niitä herkkuja mitä kotona en saa ja niitäkin kasvispainotteisesti. Hyvä päätös. Ja menetin sushi-neitsyyteni (ei musta mitenkään erityisen hyvää). Tytär söi katkarapuja, mätiä ja maistoi jopa simpukkaa:)  jälkkäripöydässä vähän meni itsehillintä, mutta ei ähkyyn kuitenkaan. Ja rankaisin itseäni illalla 30 min. kuulatreenillä:)

Hyvää tulevaa vuotta 2014. Olkoon se armollinen ja ennen kaikkea tuokoon sekä henkistä, että fyysistä hyvinvointia roppakaupalla!

Joulumässyjen jälkeen proteiinilettuja (bansku, hera, muna) ja
päälle rahkaa, hieman kermaa ja mustikoita. Vei nälän hyvin:)

1 kommentti:

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!