Pages

maanantai 16. joulukuuta 2013

Luonnollisesta kosmetiikasta

Heti alkuun kiinnostaa tietää, että kuinka moni blogin lukijoista käyttää luonnonkosmetiikkaa? Tai edes luonnollista? Ja jos, niin miksi? Ja jos ei, niin miksi?

Mulle itselleni tää prosessi on ollut aika pitkä. Yli vuosi sitten äitini (joka hurahtaa kaikkeen) kovasti suositteli mulle luonnonkosmetiikkaa ja se ei johtanut mihinkään. Suurinpiirtein allergialiiton sivuilta kävin katsomassa perusteluja sille miksi allergiselle ei luonnonkosmetiikka sovi. Toki sitten vähän nöyrryin (äidin iho näyttää kuitenkin kohtalaisen hyvältä kaikista botoxeista sun muista huolimatta) ja tilasin pari öljyä netistä. Ensimmäinen kosketukseni luonnonkosmetiikkaan oli siis aprikoosinsiemenöljy ja jojobaöljy.

Itse asiassa ne eivät taineet olla edes varsinaista luonnonkosmetiikkaa, eli luomu-sertifioituja, mutta samantyyppistä kamaa kuitenkin.

Öljyjä olen käyttänyt pääasiassa kasvoihin iltapesun jälkeen. Joskus lisään myös hiusten hoitoaineeseen öljyä sekaan (hiuksissa siis käytän vielä perinteisiä silikonihoitsikoita kun on tätä värjäyskierrettä jonkun verran ollut).


Ihoon siis olen tämmöistä käyttänyt. Laitan ihan pari tippaa ja hieron kasvoihin. Ei imeydy heti, mutta aamulla on tosi hyvän oloinen iho.

Monet näistä öljyistä ovat kirjoittaneet, että sopivat niin atoopiselle iholle (omani), mutta myös rasvaiselle iholle. Itse jätän myös aina silloin tällöin laittamatta rasvaa kasvoille yöksi eli annan ihon ihan rauhassa itse rasvata itsensä.

Toiset myös tykkäävät laittaa öljyn kostealle iholle, mulla on käynyt ihan kuivallekin iholle eikä ole ollut mitään ongelmia.

Kasvopesun hoidan nykyään palasaippualla. Pitkän aikaa käytin Lacto Linen tuotteita, koska nekään eivät kuivata ihoa kovin paljoa. Mutta tällä hetkellä käyttämäni palasaippua on ihan ykkönen. Saimme mummolta (itse asiassa lahja oli tyttärelleni) semmoisen ihanan vaaleanpunaisen "baby"-palasaippuan joka sisältää ties mitä hoitavia öljyjä. Eihän se tule koskaan käytettyä lapsen toimesta loppuun joten otin sen myös omaan käyttöön. Ja nyt mieskin jo sitä käyttää. Saippua tosiaan kuivattaa vielä vähemmän kuin nuo Lacto Linen tuotteet, joten kyllä oli hyvä ostos. Vaikka kuinka yritin etsiä netistä, ei nyt kyllä tahtonut löytyä.


Vartalon pesuun, tämä on varmaan iherbin yksi ykköstuotteista. Afrikkalainen musta saippua. Varsinkin rasvaisen ihotyypin kommentit olivat tosi positiivisia. Tuoksu on mieto afrikkalainen ja saippua ei tunnu leviävän käsiin vaan säilyy hyvin pesusta toiseen (kaipaan sitä narua missä voisi roikuttaa, mutta pärjään ilmankin).

Aamulla laitan kasvoille kaakaovoita. Sitä kuulemma saa jostain ostettua palanakin, mutta itse tilasin purkillisen. Kaakaovoi on kiinteässä olomuodossa tosi kovaa eli sitä joutuu lohkomaan. Sitten lämmittää käsissä hieroen, niin se nesteytyy ja voi levittää kasvoille. Ihan parasta! Tämä purkki

Voin nyt ihan rehellisesti sanoa, että siirtyminen näihin tuotteisiin on pelastanut mut monelta. Tähän asti esimerkiksi iho on vähän väliä ollut ärtynyt mutta kun siirryin näihin tuotteisiin, ihoni on rauhoittunut tosi paljon ja pienet ärsykkeet menevät melkein itsestään pois. Ennen piti lotrata kortisonia monta päivää. Suosittelen siis tätä kaakaovoita lämpimästi. Toiset tykkää käyttää myös sitä kookosöljyä/rasvaa (kylmäpuristettua) mutta mua yököttää se haju. Iltaisin vedän huuliin Kariteavoita ja huulet on aamulla kyllä pehmoiset:)

Seuraavaksi olisikin kiva siirtyä meikeissä luonnonkosmetiikkaan. Kokeilin jo yhtä peiteväriä, mutta se oli tosi huono kokemus se. Siihen saakka luotan pääasiassa Dermosilin ja Inglotin tuotteisiin.

Nyt kokemuksia ja mielipiteitä?

2 kommenttia:

  1. Mä en suoraan sanoen edes tiedä, mikä näistä kaupallisista tuotteista on luonnonkosmetiikkaa? Onko Lush? Siellä on sellainen ihana kasvovoide kuin Celestial, joka sopii mun herkälle ja pintakuivalle iholle. Mä olen myös ihan hulluna tuohon kookosöljyyn ja lutraan sitä näin talvisin joka paikkaan, mun mielestä se tuoksukin on aivan ihana. Muuten olen ehkä maailman laiskin ihonhoitaja, pesen naamankin pelkällä vedellä vaikka olisin meikannutkin. Joskus käytän ruusuvettä kasvovetenä. Hyvä alumiiniton deodorantti olisi kyllä hakusessa, mutta vielä en ole sellaista löytänyt.

    VastaaPoista
  2. Ei taida olla luonnonkosmetiikkaa, mutta en tiedä onko sillä väliä jos kuitenkin on puhtaat raaka-aineet eikä juurikaan synteettisiä juttuja. Mitä pikaisesti kurkkasin niin siltä näytti:) Toisin kuin esimerkiksi Body Shop...

    Kaakaovoi on kyllä ihan must! Mulla nytkin tuppaa atopia puskea päälle mutta ihan pelkällä kaakaovoilla voitelemalla olen saanut pysymään kurissa.

    Meidän lastenhoitaja käyttää alumiinitonta, semmosta suolakiveä deodoranttina. Kuulemma toimii:) Mutta en tiedä tämmösille sporttaajille...:D

    VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!