Pages

tiistai 3. joulukuuta 2013

Köh köh kyllä yskittää

Käytiin katsomassa joulupukkia joulumarkkinoilla
Eipä paljoa viitsi pyöräillä. Itse nuha on ikäänkuin mennyt ohi mutta tuo ärsyttävä yskä senkun vaan jatkuu! Meillä lasten hoitajakin sairastui niin nyt joudutaan kaikenlaisia kikkakolmosia käyttämään, että saadaan lapset hoidettua.

Edelliseen postaukseen sain hyvän vinkin Elixian perheäsenyydestä. Selvitimme sitten miehen kanssa sitä ja näyttää siltä että vasta kolmas perheenjäsen saa sen alennuksen. En sitten tiedä miten perhe lasketaan, onko mummot, tädit, sedät...(?) kaikki samaa perhettä? Mulla kun on niin hassusti hyvä juttu, että ihan sattumalta mieheni sisko käy myös Elixiassa. Katsotaan nyt, olen vähän jopa innostunut siitä että voitaisiin miehen kanssa käydä yhdessä salilla ja jumpissa. Ja siellä on tosi hyvä lapsiparkkisysteemi, monta tuntia joka päivä! Citydealissa oli tarjous nyt kk treenit 25 euroa ja ostin sen tammikuuksi. Pääsen sitten kokeilemaan, että minkälainen paikka se oikein on:)

Olen nyt kaksi päivää vetänyt tällä n. 1000 kcal dieetillä. Voi pojat, se on vähän! Kun on tottunut syömään 5 ateriaa päivässä. Ainoa tapa, millä pystyn vetämään sen on syödä aamupala ja lounas jotain hyvin proteiinipitoista ja hyvin vähän hiilaripitoista kuten rahkaa tai heraproteiinismoothieta. Joka johtaa siihen, että tämänkin päivän hiilarit jää alle 40 eli aika ketoosityyppistä ruokavaliota tässä just nyt noudatan. Viime yönä ratkesin vetämään rahkapullan...no on se rahka siinä edes se hyvä puoli. Saa nyt nähdä kuinka käy. Mutta en mä nälkäinen ole ollut, se on hyvä puoli tässä! Paino menee jossain 93 suunnalla, jos tässä pääsis vaikka edes alle ysikympin.

Olen ollut tässä kovin herkkänä. En tiedä liittyykö tämä normaalin hormonaalisen toimintaan vai onko tässä pientä syysväsymystä/masennusta ilmassa? Viime syksynä tähän aikaan oli jo maa täynnä lunta ja olin täynnä energiaa (toki olin silloin kotona lasten kanssa kokopäiväisesti). Touhusin ja tein joulujuttuja aika paljon. Nyt ei ole oikeastaan voimia muuta kun polttaa kynttilöitä. Ja juoda sokeritonta glögiä.

Toivottavasti toivutaan ja ens viikolla päästään taas tositoimiin pyöränkin kanssa.

5 kommenttia:

 1. Jotenkin muistan tuon ajan, kun lasten hoidon järjestäminen oli joskus niiiiiin hankalaa. Täällä Pohjolassa sai sentään joskus kunnallisen kodinhoitajankin avuksi, jos oikein valitti. Tänä päivänä ei varmaan toivoakaan.

  P.S. Lisäsin blogisi oman blogini seuraan-listalle!

  VastaaPoista
 2. Meillä ei saa kunnalta lastenhoitoapua ellei ole sossun asiakas. Sitä on joskus selvitelty. Mutta luojan kiitos meillä on miehen sukulaiset samassa kaupungissa ja eläkkeelle vuosi sitten jäänyt pappa hoitaa nytkin mun muksuja. Pappa ei oo koskaan suostunut vaippaa vaihtamaan mutta eilen jäi kiinni (vaippa oli väärinpäin:-) vaipan vaihtamisesta. Tehdään nyt näinä pappapäivinä vaan miehen kanssa lyhyemmät työpäivät niin pääsen minäkin jo nukuttamaan rakkaitani päikkäreille . Toki töissä kiittävät kun muutenkin lyhyen kolmipäiväisen viikon lisäksi teen nyt tosi lyhyitä päiviä.

  VastaaPoista
 3. En nyt haluaisi masentaa jos olet päässyt hyvään vauhtiin 1000 kalorit dieettisi kanssa, mutta jos sinulla on ongelmia kilpirauhasen kanssa niin tuota ei oikein voi suositella. En tiedä onko asiaa todistettu, mutta monet liikunta-alan asiantuntijat ovat sitä mieltä että kitukuurit ja liian vähät hiilarit etenkin yhdistettynä rankkaan liikuntaan voivat tuhota kilpirauhasen. En nyt mitään linkkiä osaa äkkiseltään tähän laittaa, mutta muistaakseni pöperöproffa ( Patrik borg) ja lihastohtori ovat blogeissaan kirjoittaneet asiasta. Kaverilani on juuri tuollainen tapaus kuin sulla, että kilpirauharvot huonot mutta kuitenkin "terveiden" arvojen sisällä. Kuitenkin kaikki oireet löytyy. Hän on käynyt funktionaalisella lääkärillä ja saanut ruokavaliolla jonkun verran arvoja parannettua ( ei nyt mitään ihmeitä oo tapahtunut). Tärkein asia kilpirauhasen ruokavaliossa oli gluteiinin välttäminen. Vierastan sinällään sitä että kaikki tuntuvat nykyään olevan gluteiinittomia ihan muodin vuoksi, mutta kilpirauhasen asioihin kokeilemisen arvoinen asia ja aika helppo toteuttaa kun tässä tapauksessahan ei varmaan tarvitse olla yhtä tarkka kuin keliaakikkojen. Tuntuu kyllä kummalliselta että sun paino ei laske kun vaikuttaa blogin perusteella että elämäntavat ois kunnossa joten kannattaa kyllä etsiä lääkäristä apua, vaikka osalla lääkäreistä on tosi nihkeä asenne ylipainoisia kohtaan ( kuvitellaan et ne vaan makaa sohvalla ja syö pullaa) . Itsellä ei oo kilpirauhasongelmia, mutta sokeriongelmia ( oli raskausdiabetes josta olisin varmaan joutunut insuliineille jollei olisi karpannut loppu raskautta. Nyt arvot kunnossa mutta paastoarvo on todella lähellä raja-arvoa) Ohjeeksi olen saanut painonhallintaa ( bmi 21 eli ei ne lääkärit ees taida katsoa asiakasta:) )

  VastaaPoista
 4. Anonyymi olen ihan tasantarkkaan kaikesta sun kanssa samaa mieltä. Juttelin vaan tuossa yhden kilpparilaisen kanssa joka oli ollut lihavuusleikkauksessa eikä senkään jälkeen laihtunut juurikaan. Hän kertoi että hänen kohdallaan paino alkaa hivuttautumaan alaspäin vasta kun kalorit menee alle 1000. Tiedän kyllä tuon kitukuuriteorian ja jos mulla vajakki todetaan niin tiedän kyllä itse aiheuttaneeni sen menneisyyden nutraamisella.

  Gluteenista, olen jättänyt melkein kaiken jo pois, ruokavalioni kun koostuu pääasiassa rahkoista, lihasta ja kasviksista. Mutta on se tämäkin tie käytävä läpi nyt lääkärin kanssa. Kuten mulle endo sanoi, olenhan onnistunut joskus laihtumaan (kylläkin nutraamalla). Eli ei se täysin mahdotonta ole.

  VastaaPoista
 5. Ja mun vaatimukseni ovat pienentyneet koko ajan. Tällä hetkellä olisin iloinen jos pääsisin bmi alle 30 eli lievästi ylipainoinen ja siihen yhdistettynä treeni. Siihen on matkaa 15 kiloa. 15 rupuista kiloa...

  VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!