Pages

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Oman ruoan kasvatus

Mullahan on tossa pitkään pyörinyt sivupalkissa tuo kysely. Kiitokset vastanneille. Moni siellä olikin laittanut siemeniä itämään ja ideoinut vähintäänkin.

Mulla on pitkään ollut (maalla kasvaneena, maybe?) haave, että voisin oikeasti tuottaa ison osan ruoasta itse. Kasvimaalta saisi perunoita ja kaikkia juureksia, yrtit ruukusta, marjat pensaista ja mansikkamaalta, kurkut ja paprikat kasvihuoneesta... Nyt meillä teoriassa on kesäpaikka, mihin voisin kaiken tämän ihanuuden laittaa kasvamaan, mutta tietysti kesäpaikassa pitäisi sitten viettää aikaakin. Ja jos harrastaa purjehdusta, niin se on vielä vähän hankalampi juttu.

Ostettiin siis tuossa 3 vuotta sitten tästä 35 km päästä rintamamiestalo jota on nyt remontoitu nää vuodet ja nyt näyttäisi että saattaisin saada jopa sen kasvimaankin sinne vihdoin perustettua. Kaukoviisaana katoin tontilla olleen vanhan perunamaan jo ensimmäisenä syksynä ja suurin osa rikkaruohoista on saatu tapettua näin. Täksi kesäksi en laita maahan mitään vaan tehdään nyt paljon muokkaustöitä, lannoitetaan ja rakennetaan reunoihin kulkuväyliä jne. Ehkä ensi kesänä sitten?

Omenapuita tontilta löytyy 8 kappaletta ja niiden lisäksi aion istuttaa sinne kirsikka- ja luumupuita.

Olen silti koko viljelyhommassa ihan alussa, mutta into on edelleen säilynyt. Välillä kyllä pohdin kasvimaan perustaista tänne meidän omalle asunnollekin, mutta ehkä parvekkeen yrittyruukut ja tänään istuttamani kaksi pensasmustikan taimea saavat nyt riittää:)

Tässä kyllä intoa on enemmän kun kärsivällisyyttä. Olisi upeaa kun voisin vaikka ens kesänä tänne blogiin laittaa vihdoinkin valokuvia tuotoksista. Tuossa viikolla kävime ostamassa puutarhajyrsimen, joten nyt on ainakin millä tehdä maatöitä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!