Pages

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Pikapikapäivitys

Koska mulla nyt on hampaassa märkivä tulehdus ja penisiliinikuuri päällä, en ole sitten tiistain jälkeen käynyt liikkumassa. Salikorttinikin menee vanhaksi...tänään ja en varmaan sitä tule uusimaan ennenkuin hampaan kohtalo selviää. Olen lukenut, että liikunta ja sen aiheuttama ruumiinlämmön kohoaminen voi aiheuttaa tätä tulehdusta joten nyt on luvassa pieni tauko. TAAS:/

Harmin paikka kaikenkaikkiaan. Huomenna on punnitus ja toivon, että kahden päivän paaston jälkeen se vihdoin näyttäisi miinusta (tosin eilen vedin kyllä vähän illalla sipsejä). Tukkakin on uusittu mutta siitä en paljoa iloinnut kun olin hammassärkyisenä kampaajalla.

Aika allapäin olen, poskihampaan menettäminen 36-vuotiaana on musta aika iso juttu ja kyllä tässä vähän semmosta hoitovirheen tyyppistä on tapahtunut. Ei ehkä niin radikaalisti että siitä vois valittaa, mut kuitenkin.

Hampaaseen oli laitettu väliaikainen paikka raskaanaollessa ja se olisi pitänyt vaihtaa seuraavassa tarkastuksessa pysyvään, mutta kaksi tarkastusta (2 vuoden välein) meni eikä muka kukaan hammaslääkäri huomannut/noteerannut/välittänyt että oli väliaikainen (eikä mulle sanottu et pitää itse käskeä vaan sanottiin että se sitten vaihdetaan). Sitten siellä muhi yli 3 vuotta se paikka ja alle kertyi bakteereita, karies valui alaspäin hammasjuureen ja lopulta tulehdutti koko hampaan:( Jälkimmäisessä tarkastuksessa otettiin röntgenit ja kaikki, eikä muka mitään marraskuussa näkynyt vaikka tilanne tuskin on parissa kuukaudessa muuttunut. Hammaslääkäri jolla eilen kävin, hoisi mun hampaat silloin vuodenvaihteessa ja kun kysyin että miksei huomannut niin vähän oli selittelyn makua:( No, edetään nyt miten edetään... ens tiistaina menen yksityiselle ja varmaan sieltä saan lopullisen diagnoosin, että mitä kannattaa tehdä. Otatan pois samantien jos on sitä mieltä ja itken sitten. Siihen asti vain pientä kävelylenkkiä yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!