Pages

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Hammas auts!!

Mullahan tuossa marras-joulukuussa tehtiin hampaisiin perusremontti terveyskeskuksessa. Muutamia paikkauksia jne. Ihan ok meni. Nyt sitten reilun 3 kk jälkeen yksi hampaista on alkanut oireilemaan. Pääsiäisenä alkoi yökipuilut, jotka aina aamulla loppuivat ja lopulta viikko sitten menin päivystävän hammaslääkärin vastaanotolle. Hampaassa ei näyttänyt päällepäin mitään vikaa, paitsi ehkä aikaisempi paikka jäänyt vähän korkeaksi (hioi sitä hieman) ja viereisessä hampaassa oli paikka lohjennut joka paikattii. Käsky oli tulla takaisin jos kipuilu jatkuu ja varoa vähän kipeää hammasta lähipäivät.

No viikko siinä meni lähes kivuitta(!), mutta eilisen tuplatreenin jälkimainingeissa alkoi jo illalla halvetillinen kipu. 3 ibumaxia ja 1 grammainen panadoli eivät auttaneet mitään. Aamupäivällä kipu alkoi laantua ja hammas tuntui enää aralta. Sitten äsken taas yhtäkkiä alkoi kamala kipu ja nappasin lopulta Panacodin (olen ollut epävarma että saako sitä imettäessä syödä mutta nyt otin kuitenkin) ja odotan että kipu hellittäisi. Yritän huomiseksi saada uuden ajan päivystykseen, vaan kotiäidillä on aina se ongelma että kuka hoitaa lapset? Päivystysaika on puoli tuntia, mutta kun on kaksi vilkasta lasta niin ei se välttämättä ihan ongelmitta mene:(

Hammaskipu on synnytyskivun jälkeen ehdottomasti toiseksi pahinta mitä tiedän. Kun se ei hellitä hetkeksikään ja sitä on vaan kestettävä:( Ainakin jää menemättä balanceen tänään:(

3 kommenttia:

 1. Voi kurja, hammaskipu on kyllä yks inhottavimpia kpuja mitä voi olla :(

  Toivottavasti saat huomenna hoidettua hampaan kuntoon!

  VastaaPoista
 2. Olen aika rikki nyt. Hammaslääkäri sanoi että hammas on poistettava. Kyseessä on ylhäältä toiseksi taain poskihammas joka taatusti vaikuttaa purentaan jatkossa. Eikä todellakaan ole varaa johonkin 2000 euroa maksavaan implanttiin.

  Kyseessä oli siis aikaisemmin tehdyn paikan alla muhimaan pääässyt tulehdus joka on ilmeisesti tuhonnut hampaan juurta sen verran ettei juurihoitoakaan voi enää tehdä. Hammas oli täynnä kamalanhajuista mätää ja nyt on penisiliinikuurikin. Operaatio olisi 23.3, mutta mietin vielä että jos varaisi ajan jollekin erikoistuneelle yksityiselle ja varmistaisi että eikö todellakaan juurihoitoa voi enää tehdä. En haluaisi luopua hampaasta.

  VastaaPoista
 3. Minulta on poistettu kyseinen poskihammas neljä vuotta sitten. Ei ole vaikuttanut purentaan eikä muuhunkaan. Suhteellisuudentajua hei vähän kehiin, kyseessä on pelkkä hammas :)

  VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!