Pages

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Hyvää naistenpäivää - pientä pohdintaa naiseudesta

Kun tätä naistenpäivää on vielä sen kaksi tuntia jäljellä, ajattelin kirjoitella teille vielä:)

Mitäs naiseus teille merkitsee elämässänne? Pääsettekö toteuttamaan naiseutta vai tuntuuko se enemmän turhalta ja häiritsevältä asialta?

Mulla naiseus kulminoituu muutamaan aika tärkeään asiaan, joista ehdottomana ykkösenä tulee

Äitiys. Oikeastaan vasta äitiyden myötä olen oppinut hyväksymään itseni naisena. Sen mihin mun ruumiini on luotu ja mitä siitä on syntynyt. Tätä ruumista voin ja mun pitääkin rakastaa ja  hoivata samalla tavalla kun lapsiani.
Naiseutta on myös hormonitoiminnan siivittämät tunteeni. Niiden ansiosta olen herkkä, empaattinen ja taas joinain hetkinä suuttumuksen voimalla voin puolustaa vaikkapa lapsiani kuin tiikeriemo. Joskus vaikeaa elää tunnemylläkän keskellä, mutta kaikella on merkityksensä - uskon.Naisena saan olla viehättävä. Laittaa itseni joskus, meikata, valita kauniit vaatteet ja nähdä peilistä kauniin itseni. Nauttia olemuksestani. Valitettavasti tämän aspektin ymärille on luotu melkoiset markkinat aina vaateteollisuudesta kosmetiikkateollisuuteen. Tärkeintä on kuitenkin olla viehättävä omana itsenään joka vaatii ensisijaisesti sen, että rakastan itseäni.
Myötätunto. Buddhalaisuudessa femiini = myötätunto. Tämä ei kaipaa enempää selittelyjä:)

Vahvuus. Pidän naisten puolia ja haluan tehdä sitä niin lähipiirissäni, kuin myös maissa jossa naisten asema on huono. Naisista löytyy sitä vahvuutta, jolla pyöritetään hyvin isojakin asioita. Haluan, että naisten asema paranee niin että voimme näyttää taitomme ja vahvuutemme yhä laajemmalti ja että niitä myös kunnioitettaisiin enemmän.

Vahvuudella tämän projektinikin (ja ylipäätänsä koko elämäni) vien läpi. Ei ole helppo menneisyys mulla, mutta selvitty on. Haluan antaa muillekin mahdollisuuden selvitä.


Oli hurjan hieno naistenpäivä. Perhekahvilassa juhlimme ja nautimme mm. tekemääni sitruunajuustokakkua (heihei dieetti tältä päivältä), oli vaihtovaatetoria jne. Ihanien äitien ja naisten keskellä. Huomenna hiihtämään!

1 kommentti:

Kaikki kommentointi on tervetullutta - risut ja ruusut. Kiitos!