Pages

perjantai 30. marraskuuta 2012

Viikkopunnitus

Tänään tulos oli 94.7. Vatsa vähän kuralla joten osittain "fuskutulos", mutta alaspäin on kuitenkin matka:)

Täytyy tunnustaa, että pikadieettien mestari rupeaa tässä vaiheessa tuntemaan epäröintia "tuleekohan tästä yhtään mitään".

Kuntosaliohjelmasta

Ajattelin palata näihin kuntoilujuttuihin vielä tuon haasteen lisäksi:)

Mullahan on mun ihana personal trainer tehnyt oman kuntosaliohjelman. Ohjelma on 1/2-jakoinen eli voi tehdä joko yhdessä tai kahdessa erässä. Vähän viikon muista treeneistä riippuen sitten päätän, miten sen teen.

Sain ohjelmani... olisko se ollut syyskuussa. Sitä ennen mulla on ollut joskus jonkun muun salin mulle suunnittelema ohjelma ja olen sitten vähän mutulla tehnyt salilla laitteiden ja vapaapainojen kanssa. Aikasemmalla salillani Nautiluksessa itse asiassa tein aika paljon vapaapainoilla (kuvittelin oppineeni vuosien BodyPump-sahaamisen jälkeen tekniikan ja mahtoi ne äijät siellä naureskella mulle kun vielä loppuraskauden aikanakin väänsin jotain hauiskääntöjä... no tämä siis off topic:D).

Olen tehnyt siis tuota ohjelmaa nyt syys-loka-marraskuun. About. Tosin sairastellut puolet ajasta.

Aikaisemmin tehdyn inbodyn ja kuntotestien perusteella mulla on jaloissa liian vähän lihasmassaa (käsivarsissa taas oli ihan hyvin) joten ohjelmassa on aika paljon jalkatreeniä. Jalkaprässiä, takareittä ja etureittä treenataan kaikkea. Jalkaprässissä mulla on nyt 55.3 kg ja tuntuu että voisin nyt ruveta reilusti nostamaan painoa siihen koska tuo nyt menee ihan leikiten ja teen 15 toiston sarjoja kuitenkin 3 kpl.. Etureidet laitteessa on mulla jalkatreenissä nyt se vaikein enkä millään meinaa saada painoja nostettua.

Selkää teen vapaita nostoja selkäpenkissä(?) sekä ylätaljassa jossa juuri myös nostin painoja. Selkä on mulle vaikea paikka, varsinkin toi alaselkä. En käytä edes lisäpainoa ja meinaan aina kuolla noihin liikkeisiin.

Rintaa teen pystypunnerruksella nyt 25 (+lukot) painolla 3*12. Olen just lisännyt painoa ja homme menee vähän viimeset nostot kiemurrellen, mutta menee kuitenkin. Penkkipunnerrus taitaa olla yks mun lemppareita jalkaprässin ja käsien lisäksi:D

Ojentajissa on kans kaks liikesarjaa kun taas hauiksessa vain 1. Hauiskääntöä teen nyt 14 kg tangolla 4*12 ja siinäkin tuntuu että vois ruveta pikkuhiljaa nostamaan painoa lisää. Sitten on olkapäätä (auts! Mulla on varmaan maailman heikoimmat olkapäät) ja vatsat.

On tässä viime aikoina, kun olen tuosta salipuolesta innostunut, vähän haastavaa miettiä että miten suhteuttais sen body pumpin ja nää salikäynnit. Kun peräkkäisille päiville ei missään nimessä ja sit kuitenkin haluaisin salilla käydä sen 2 krt viikossa + aerobiset 2 krt. Viikossa on liian vähän päiviä, joten on ollut pakko ottaa käyttöön 2 viikon jaksotus. Kaikille haluamilleni tunneille en vaan kertakaikkiaan ehdi joka viikko.

Multahan löytyy kotoa myös "salitarvikkeet" eli penkkipunnerrustanko, käsipainotangot ja läjä painoja, steppilauta (toimii köyhänmiehen penkkinä), jumppapallo ja lämmittelyä varten hyvä crosstrainer. Olen vain kerran tehnyt treenin kotona ja varmaan jatkossa tulen niitä määriä lisäämään. On helpompi jaksottaa treenikin esim. 3 tai 4-jakoiseksi kun voi joka ilta tehdä lyhyemmän pätkän eikä aina tarvitse lähteä sinne salille.

Millasia ohjelmia teillä muilla on? Oletteko jo päässeet painojen nostamiseen mukaan ja miltä tuntuu ylipäätänsä "vääntää rautaa" salilla?:)

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Liikuntahaaste:)

Mietin aamusta asti, millaisen ensimmäisen haasteen voisin tähän blogiin tehdä. Mietin näitä omia liikuntoja ja sitä, miten vaihtelevia treeniviikot ovat. Moni on blogeissaan kirjoitanut tavoitteeksi uuden liikunnallisen minän, joten siitä tämä ajatus lähti.

Haaste: kerro kolme asiaa, joiden avulla saat itsesi lähtemään liikkumaan ja kolme asiaa jotka vaikuttavat siihen, että jäät kotiin neljän seinän sisälle. Jokaisen asian perään mieti myös sitä, miten voisit asiaa parantaa.

Aloitan nyt vaikka itse ja

3 positiivista

1. Hyvä tunti tai vetäjä, jos tiedän että on tulossa mulle mieluinen tunti niin lähteminen on paljon helpompaa (kyllä, käyn myös joskus niillä tunneilla jotka eivät ole mieluisia).
2. Olen liikuntaputkessa, eli en ole pitänyt pitkää taukoa jolloin tunnille lähteminen tapahtuu ikäänkuin automaattisesti. Tauon jälkeen lähteminen on aina vaikeampaa.
3. Hyvä sää saa mut ehdottomasti paremmin kävely- tai juoksulenkille. Ja totuuden nimessä kyllä räntäsateessa ei ole kiva lähteä salillekaan.

3 negatiivista
1. väsymys, pienten lasten äidin normaaliarkea, väsyneenä en millään jaksaisi tehdä mitään ja luovutan jo ajatuksenkin tasolla.
Miten voisin parantaa: tietysti yrittää levätä paremmin ja enemmän. Antaa myös armoa itselleni.
2. mies tulee "liian myöhään" töistä että ehtisin korkeintaan "juuri ja juuri" jolloin usein päätän vaan luovuttaa ja olla menemättä.
Miten voisin parantaa: No mennä sitten seuraavalle tunnille tai kuntosalille jos tunteja ei enää ole. Päättää ehkä että tänään on "liikuntapäivä" riippumatta siitä sisällöstä?
3.Joku paikka kremppaa, ja näinollen en tietenkään voi tehdä yhtään mitään
Miten voisin parantaa: Tehdä vaihtoehtoista liikesarjaa? Just viime viikolla ranne meni ja peruin jo ekan kahvakuulan sen takia (en voi pitää kuulaa kun ranteeseen sattuu, hah). Aina voi mennä vaikka kävelylenkille tai crossailla tai muuta vaihtoehtoista.

Haastan nyt pohtimaan omia liikuntatottumuksiaan blogistit näiden blogien takaa
http://backtobeingwhoiwas.blogspot.fi/
http://pienempim.blogspot.fi/
http://unelmana800unssia.blogspot.fi/
http://lyijypallo.blogspot.fi/
http://isomaha.blogspot.fi/
http://hiilarihirmu.blogspot.fi/
Ja ilman muuta muutkin voitte tämän tehdä:)

tiistai 27. marraskuuta 2012

Zumbaa...!

Enpä ole vieläkään toipunut sunnuntain kahvakuulasta, joo-oo. Jalat on kipeet. En olis tajunnut ollenkaan et voi noin kipeäks mennä kun kuitenkin olen salilla ja bodypumpissa jonkun verran käynyt. No, tästä ainakin opin sen, että pystyn helposti muuntelemaan jalkatreeniä terävämmäksi ja varmaan kannattaisikin sitä omaa kuntosaliohjelmaa vähän jalkojen osalta päivittää.

Mä mietin sitä kahvakuulaa vielä eilenkin iltasella, että mikä siinä mua niin vaivasi (muu kuin se yks iänikuinen Metallican "Black"- levy jota soitettiin koko tunnin) ja kai se löytyy ihan siitä yksinkertaisesta perusasiasta, että mä en ollut tarpeeks hyväkuntoinen sinne tunnille. Tunnin esittelyssä sanotaan, että se on "normaalikuntoiselle" jota minä en ainakaan ympärysmittojen johdosta ole. Eli siellä tehtiin liikkeitä, jotka olivat oikeasti mulle mahdottomia tehdä, esim. vatsamakkarat tuli tielle. Ja ohjaaja ei hirveästi tukenut siinä asiassa, että vähän omine nokkineni sain tehdä sitten sen mitä pystyin (ja kuulkaa kun nolotti ihan hirveästi).  No taidan silti mennä uudestaan, sillä olen niin hullu että haluan tämän saman kivun ja poltteen muuallekin kroppaan - positiivista kipua:)

Viikon treenit muutenkin mennyt hyvin, eilen 1.5 tunnin palauttava vaunulenkki ja tänään zumba. Loppuviikon aikana pitäis vielä kuntosalillekin ehtiä ja kaikenlaista kokeilla. Pitkästä aikaa vois BodyPump-tunnillekin mennä.

Multa joku kysyi kerran, että miten mä kahden lapsen äitinä ehdin näihin jumppiin ja liikkumaan. Tietysti viimeiset viikot on olleet sairastelujen takia olleet aika onnettomat, mutta mulla se on vain järjestelykysyms. Yleensä kun aviomies kotiutuu töistä (tekee normaaila 8-16 työtä) niin lähden samantien jolloin palatessani tunnin treenin jälkeen mies ei ole ehtinyt vielä mitään (muuta kun riisua vaatteet). Tai sitten lähden iltahommien aikaan jolloin palaan nukuttamaan nuoremman (nukahtaa rinnalle). Mielelläni tekisin treenit päivällä, mutta meidän salilla ei ole lapsiparkkia ja ei varmaan tulekaan kun sitä kyselin.  Täytyy jatkaa tällä valitsemallaan tiellä.

Jaksaminen onkin päivän sana. Muuallakin blogeissa on puhuttu syysmasennuksesta/kaamosmasennuksesta. Sitä on täälläkin ollut, kovaa väsymystä ja melankoliaa. Huomaan selkeästi senkin, että liikunnasta saatava ilo ja endorfiiniryöppy on ollut pienempää. Eli on mentävä nyt nämä muutamat kuukaudet silkalla tahdonvoimalla.

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kahvakuula kruunasi viikon

Nyt alkaa tuntua vihdoin, että elämä alkaa palata tähänkin taloon.

Viikon treenit koostuivat kahdesta kuntosalitreenistä (koko kroppa) ja tänään elämäni ensimmäisestä kahvakuulatunnista.


En ole nyt yhtään varma tästä kahvakuulasta. Olin kovin innostunut tästä ennen tätä ensimmäistä kokemusta, mutta ehkä annan vielä uuden mahdollisuuden. Tuli jotenkin semmoinen olo kuin olis mennyt johonkin taistelulajitunnille et oli kyllä ihan erillaista verrattuna näihin lisenssitunteihin missä olen käynyt. Katsotaan nyt, ainakin oli haasteita kiivetä kotona portaita yläkertaan:)

Kotona sitten leivottiinkin pullia esikoisen kanssa. Oli kiva leipoa ja kiva syödä vastaleivottua vaikka se ei dieettiin niin sovikaan. Sitten seuraavaan viikkoon.

lauantai 24. marraskuuta 2012

Hurjaa. Eka miinustulos!

Kun viime viikon punnitus jäi väliin ja tähän kahteen viikkoon ehti tulla jo flunssan jälkeen taas reipasta skarppaamista ja vatsatauti, niin odotukset tulokselle oli kovat. Viikolla kävin jo 94.5 lukemassakin mut se oli 2 päivän paaston jälkeen. Tämän aamun lukema oli 95.1 eli kahdessa viikossa on painoa tippunut 1.4 kg joka tarkoittaa viikkotulokseen 700 gr mikä on minusta erinomaista.

Tämän lisäksi kuntosaliharjoittelun tuloksena on tapahtunut myös jotain näkyvämpääkin koska alkusyksystä Erätukusta tilaamalla tekniset ulkoiluvaatteet ovat selvästikin löystyneet päällä:)
Varmaan täytyy niitä mittojakin ottaa jossain kohdin.

Tämän viikon treenit  on ma ja pe kuntosalitreeni josta eilen nostin jo selkään ja rintaan painomääriä sekä käsiin lisäsin toistomääriä. Ti-to olin kipeänä. Huomenna menen koittavan sitä kahvakuulaa:)

Aerobiselle ei jäänyt aikaa mutta ehkä ens viikolla pysyn terveenä.

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Who is she?


Arvaatteko kuka tässä poseeraa? 70-luvulla syntyneet muistaa:) Ja minkä ikäinen hän on? Olis aika hienoa olla samanikäisena yhtä hyvässä kuosissa!:) Kuva on otettu siis viime kesänä!

Ja sitten vuorossa...

Ehdin just ja just parantua flunssakierteen jäljiltä kun perheeseen pamahti oksennustauti. Viime viikolla isoveli ja toissailtana sitten muute perhe. Ehdin sentäs maanantaina salille tekemään koko kropan treenin. Ja eilen sitten hyvä "palautuspäivä" kun kaikki syötävä tuli ulos. Tänään oli korvattava sitä pienellä määrällä pizzaa (jostainhan sitä suolaa ja rasvaa on saatava).

Tänään on parempi olo joten toivon että huomenna pääsen taas 1000 kcal sh'bam tunnille!

maanantai 19. marraskuuta 2012

Sain rutistettua itsestäni

ja lähdin sitten salille. On kovin nuhainen olo ja nenänaluskin taas punoittaa jatkuvasta niistämisestä. Mutta lähdinpä silti. Ei voi sanoa, että olis tullut sitä normaalia adrenaliinipiikkiä mitä usein salin jälkeen tulee, mutta on vähän parempi olo. Olen ihan hirvittävän väsynyt koko ajan - ehkä pitäisi kaivaa se kirkasvalolamppu oikeasti esille! Tai sitten nukkua yöt? Ja ruveta tekemään taas vaunulenkkejä.

Noh...mutta. Tein koko kropan treenin, ilman sykemittaria ja kelloa. Paljon oli tuttuja ja jopa eräs työkaveri siellä niin tuli rupateltuakin paljon:)

Tein myös pienimuotoisen välipunnituksen illalla ja puntari näytti 96.1. Eli teoriassa puoli kiloa vähemmän mitä se toissalauantainen aamupunnitus. Illallahan noin yleensäkin näyttää enemmän joten mulla on nyt kovat odotukset lauantain virallista punnitusta varten. Tuntuu, että mahdun joihinkin vaatteisiin ehkä entistä paremmin ja olen farkuissa (Elloksen) siirtynyt jo kokoon 48 kun ennen oli 50. 46 on vielä vähän nafti, mutta sitä kohti (odottaa meinaan parit) matkalla.

Saliohjelma vähän mietityttää, varmaan pitäisi ruveta teettämään jo uutta. Osa liikkeistä (aika iso osa) tuntuu aika helpoilta ja osa sitten on vähän hampaat irvessä. Luulenpa että osa lihasryhmistä on kehittynyt nyt selvästi ja olisi syytä joko nostaa painoja tai ottaa uusi ohjelma. Kai väliaikaiseti voi vähän nostaa painoja ja sitten ruveta PT:ni kanssa suunnittelemaan uutta ohjelmaa.

Mietityttää kyllä tuo painonpudotuksen suuri hitaus, mutta toisaalta pitäisi ehkä katsoa peiliin. 3 viikon sairastelu ja napostelut tietysti hidastavat painonpudotusta vaikka muuten kuinka söisi ruokamallin mukaisesti.

Onko kellään muuten mitään tietoa siitä, miten paljon tulee puuroa 100 gr hiutaleita? Juttan siinä gofatgo ohjeessa (mikä löytyy netistä) ja mun omassanikin mallissa on puuron määräksi laitettu hiutaleiden paino. En koskaan tee puuroa pelkästään itselleni, niin ei oikein tule mitattua sitä. Ilmeisesti siitä tulee aika paljon kuitenkin valmista puuroa?

Mitään uutta?

En ole kirjoitellut kun ei ole ollut mitä kirjoittaa. Perjantaina uhosin meneväni jumppaan, mutta tulikin kamala kiire pakata kun lähtö oli aamuseiskalta. Lauantain reissu oli kyllä yksi urheilusuoritus, kahden lapsen (uhmis ja vauva) kanssa Helsingissä koko päivä. Oli kaverin tuplarattaat ja sain ranteeni kipeäksi. Sillä ranteella ei ollut järkeä mennä kahvakuulaan - valitettavasti. Olen niin kovin odottanut jo että pääsisin kuulailemaan.

Eli viime viikon sporttailut meni maanantaina sali+balance ja torstana sali+tanssitunti. Ei edes mitään kunnon lenkkejä päälle. Olen ollut kyllä tosi väsynyt - myönnän. Kotilaitteetkin on vielä vaiheessa huonejärjestelyiden takia niin en pääse edes crossailemaan täällä.

Lauantain punnituskin unohtui aamukiireessä. Yritän huomenna ehtiä puntarille ennen aamupalaa, jos suinkin muistan. Mässytkin meni niin, että reissun päällä kahvilassa söin palan porkkanakakkua ja eilen anoppi tuli kylään niin rahkakakkua (tein juustokakun rahkasta ja kermasta) meni palanen ja samoin pieni palleromunkki. Muuten kyllä sitkeästi yritän pysyä ruodussa ja koostaa jokaisen aterian ohjeiden mukaisesti.

Tänään lähden jumppaan/salille ja yritän saada taas tsempattua - antakaas nyt voimia!:D

perjantai 16. marraskuuta 2012

Viikonloppu

Mitäs teidän viikonloppuun tulee kuulumaan?


Me lähdetään mukuloiden kanssa käymään pääkaupungissa vähän kattelemassa metroja ja ratikoita... ei vaan:) Erään yhdistyksen syyskokoukseen, mutta myös metroa ja ratikoita katsomaan:) Ja varmaan myös syömään "hyvin":)

Tänään aion mennä vielä iltasella Body Pump- tunnille ja sunnuntaina menen kokeilemaan ekaa kertaa kahvakuulaa. Punttikselle en varmaan enää ehdi tämän viikon puolella, mutta eiköhän tuossakin ole treeniä tarpeeksi:) Kurkkua kyllä vähän kipristelee taas... ja punnitus on tietenkin HUOMENNA!!torstai 15. marraskuuta 2012

1034 kcal!

Oli pakko tulla hehkuttamaan tänään tätä


Siis kyseessä on yksi Les Milssin tanssitunteja nimeltä SH'BAM. Olen tutustunut tähän ensimmäistä kertaa täällä uudella salillani Sunsportilla jossa rupesin kesällä käymään. Onhan Les Milssillä myös muita aerobisia kuten Body Jam ja Body Step mutta tämä on yliveto. 45 minuutin tunti ja 700-800 kcal.

Askeleet on tosi helppoja ja missään vaiheessa tuntia ei oikeastaan tuntunut siltä, että olisi jotenkin kovasti väsynyt koska koko ajan sykkeenkohotusosioiden välissä oli myös taukoja. En mä meinannut uskoa kun sykemittariani katsoin. No way! Tunti on hauska, eri tyyppisiä tansseja ja vähän show-meininkiä.

Tein vielä (pika) punttistreenin eli yläkropan; rinta, ojentajat ja hauikset ja sit tulikin jo kiire tanssitunnille ja yhteismäärä poltetuille kaloreille oli 1034. Keskisyke 168 et ei ihme et koko tukka oli märkänä.

JEES

maanantai 12. marraskuuta 2012

Viime viikko ja treeniä

Viime viikon treenit oli vähän niin ja näin. Keskiviikkona kävin siis Body Pumpissa ja lauantaina tein koko kuntosalitreenin yhdellä kertaa. Menihän siinä aikaa, mutta tulipahan tehtyä. Pumppitunnin jälkeen olin kipeä ja toipilas mutta loppuviikkoa kohden olo parani. Ja punnitustulokset olikin edellisessä postauksessa, harmin paikka. No lauantaina uudet punnitukset:)

Mua tässä laihduttamisessa jännittää ihan hirveästi tuo aineenvaihduntajuttu. Noita kilppariarvoja on testattu pitkin vuosia kerran jos toisen ja pari kertaa on lääkäri sanonut, että ovat "rajalla" - mitä se sitten tarkoittaakin niin se voisi kyllä jotenki selkeyttää tätä mun elämänpituista painonhallintaongelmaani. Mutta lääkitystä en ole saanut ja nyt on otettu kaks kertaa Joonaksen syntymän jälkeen ja ovat olleet ihan ok ne arvot.

No viikko alkoi kuitenkin hienosti.Pientä vaunulenkkeilyä, kuntosalitreeni (jalat+selkä) ja body balance. On notkea ja iloinen olo, vaikka edelleenkin tuntuu hieman tukkoiselta ja väsyneeltä. Väsymys on kyllä kuulkaa nyt niin kokonaisvaltaista meinaan tämä meidän tyttönen on jo kohta pari viikkoa valvottanut mua pitkin öitä. Tunnin välein alkaa itkemään (hampaat? korvat? mitä?) ja sitten tutti/tissi ja taas saa nukkua tunnin. Että siinä saa kyllä päiväunet nukkua, että jaksaa edes jotenkin. Toivottavasti ne pienet torahampaat sieltä puhkeaisivat niin saataisiin yörauha edes hetkeksi:)

perjantai 9. marraskuuta 2012

Plääh- viikkopunnitus

Paino heittelee ja vaihtelee. Aamupaino oli ensimmäisellä viikkopunnituksella 96.5 eli +200gr
:( :( :(

Iltapala-Realin jälkeen paastosokerit oli myös merkilliset ja otin kaksi mittausta 6.1 sekä 5.3. Ensimmäinen hiukan koholla, toinen ei. Totuus jossain välimaastossa, mutta en ole tyytyväinen. Seuraavaksi täytyy kokeilla kaksi realia iltapalalla ja myös rasvaa (turkkilainen jogu) kun joku sanoo et se pitää sokerit pitkään tasaisena.

No, mennään eteenpäin. Vastahan tässä on ihan prikuulleen menty ohjeiden mukaan puolet viikosta!
Nyt aamupuuroa nassuun ja salille kunhan isäntä kotiutuu!

Huominen...

Siis hei, mua nyt jännittää ihan sikana. Huomenna on mun EKA viikkopunnitus vaikka tätä hommaa onkin jo jonkun aikaa mennyt. En ole treenannut nyt keskiviikon jälkeen koska olen ollut nuhainen ja köhäinen. Huomenna menen kuitenkin salille ja maybe sunnuntainakin - olis kahvakuulatunti meinaan:)

Mut siis hei pitäkää nyt peukkuja, että olen saavuttanut edes jotain. Edes miinusta.Iltapalani. Toivottavasti tämä pitää verensokerit koko yön tasaisena.

Eikös se mene niin, että korkea paastosokeri tarkoittaa sitä että sokerit on yöllä käyneet aivan liian alhaalla ja sitten elimistö on ruvennut nostamaan niitä itse ylös? Eli siksi pelkkä maitorahka ei taida riittää.

torstai 8. marraskuuta 2012

Ruokakatsaus - kuvina:)

Eli tarkemmin sanottuna päivän sapuskat. Olikin ihan hauska. En ole mikään annoksien valokuvaaja, mutta eiköhän olennainen tule selväksi.

Herättiin pimun kanssa kymmeneltä kun isoveli oli mummolassa. Hyvät yöunet eilisen Bodypumpin jälkeen. Pumppi oli tiukka treeni, mä vedin aloittelijapainoilla ja totesin että olen ihan toipilas edelleen:/ Tänään on sitten ollut taas yskää ja muuta vaivaa, joten treenit jäi pieneen vaunukävelylekkiin, n. 35 min.

Varsinaisesti en laske kaloreita, mutta ruokavaliomallin mukaisesti pitäisi vaihdella 1300-1800 välillä, pääsääntöisesti 1700. Tänään n. 1746 kalorilaskurin mukaan, tosin tuo on vain sinnepäin koska reseptejä en jaksanut sinne syöttää vaan lainasin muiden valmiita nimikkeitä..10.00
Mun aamupala-smoothieni koostumus
puolikas banaani
n. 250 gr maitorahka/luonnonjogurtti
hedelmiä/marjoja/siemeniä/raakakaakaota/leseitä

maitoa/mehukeittoa

Yleensä syödään puuroa aamulla, mutta tänään sain herkutella:)
Tästä annoksesta muuten riittää välipalalle/iltaankin.Vitamiinit
Seleeni
D-vitamiini 50
Kalsium&magnesium
C-vitamiini 500
Omega3
kaikki deetä lukuunottamatta olen tilannut iherbistä.
Vitamiinien kanssa join tuopillisen vettä. Kaverin kanssa kahvilla klo 12.00
Sain hillittyä itseni ja join Cafe Latten sekä ison lasin vettä.

Lounas n. 14.00 Tortellineja 100 gr, jauhelihamureketta 150 gr
ja vihanneksia 200 gr. Lasi maitoa.


Iiks, kaveri kylään ja toi herkullisia Dallas-pullia. Toista kertaa en pystynyt kieltäytymään joten tämmöinen meni teemukillisen kanssa. Vettä.Iltaruoka 18.30 Höyrytettyä parsakaalia ja ruusukaalia n.300gr ja jauhelihamureketta 100 gr. Lasi maitoa.


Iltapalaksi klo 21.00 smoothiesta loput ja probiootit, tuopillinen vettä.

tiistai 6. marraskuuta 2012

Mennään jo tiistaissa - teemana uni

Kaikkihan tietää, että treenatessaan kunnon uni on paras apu palautumiseen. Sitä hoetaan joka paikassa ja kyllä siinä iso totuuden siemen onkin!

Mitäs sitten jos vuoden ikäinen tytär sairastaa korvatulehdusta viikkokaupalla ja hampaatkin ovat puhkeamaisillaan jolloin valvotaan yökausia.

Mitäs sitten, jos unettomuus on kroonista? Alkoi raskausaikana jo eikä ole vieläkään talttunut (ooneksi liikunta on tähän vähän auttanut). Miten monta yötä sitä pitää nukkua, että on "palautunut"?

En voi olla ainoa pienten lasten äiti tässä laihduttelemassa, miten te muut selviätte näistä päivistä ja öistä?

No sitten ei treenata, ainakaan täällä. Eilen olin niin tillintallin että hädintuskin sain pidettyä itseni jalkeilla - hädintuskin. Onneks sitten toisena yönä sain jotenkuten koisattua - se oli minun onneni (ja lastenkin kyllä).

Tänään minulla oli kosmetologi (ah, ihana aasialainen kasvohoito) joten salille ei ollut menoa. Sen sijaan tein päiväsaikaan lasten kanssa reippaan tunnin vaunulenkin josta suurimman osan työnsin vielä vaunujen lisäksi seisomalaudalla taaperoa (ja se kuulkaa on raskasta).

Huomenna sitten pumppailemaan trainerini Iiriksen tahdissa. Pelottaa jo etukäteen että mitä siitä tulee! Pitkä tauko takana.

Mitäs mä näistä ruokailuista sanoisin. No ruotuun on palattu jo melkein kokonaan. Eilen tillintallinväsyneenä jossain vaiheessa upposi Joonakselle ostamiani hedelmätoffeita mutta aika vähän.


Tuo väsymys on ihan hurjan iso juttu tässä kaikessa. Oikeasti väsyneenä syö mitä sattuu, unohtaa juoda tarpeeksi ja ylipäätänsä unohtaa ihan kaiken muunkin tärkeän ja yrittää selviytyä muksujen kanssa tunnista toiseen. Samoin sitä väsyneenä on syönyt lautasen jo tyhjäksi kunnes yhtäkkiä muistaa et hitto, piti niitä vihanneksiakin laittaa...

No, jospa tämä tästä pikkuhiljaa.

Ai niin, tämä kauneushoitola. Siem Ream Angkor Day Spa, suosittelen lämpimästi Turkulaisille! Mulla oli Citydealin kautta lahjakortti tuohon puolentoista tunnin kasvohoitoon joka oli mielettömän ihana ja rentouttava (olin siinä valveen ja unen rajamailla nautiskellen). Hoidot tehdään omistajan kotona, jossa on pyhitetty huone niitä varten. Aivan suunnattoman ihanaa, rentouttavaa ja minusta edulliset hinnat! Vähän epäilytti ensin kun ei ollut missään kauppakeskuksessa, mutta turhaksi epäilyni osoittautui!

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Päivän treenit

Jee! Eipä muuta terveisiä kun että karkasin salilla 8.30 ja olin kympiltä valmis:) Tuntu hyvältä tehdä treeniä ja siinä odotellessa vapaata laitetta tein vähän ylimääräisiäkin toistoja mm. hauiksia. Loppupäivä menikin Ikeassa zombaillessa (lastenhuone odottaa että saisin sen valmiiks...).

Mietin tässä, että onko aamutreeniä ennen hyvä vetää aamupala ennen vai jälkeen treenin. Kun aamupala on siis puuro ja en todellakaan nouse mitään tuntia-kahta ennen treeniä eli se tulis sit syötyä tyyliin puol tuntia ennen... mitenkähän olis paras?

lauantai 3. marraskuuta 2012

Päivä 2 uutta yritystä:)

Noniin. Aamupunnitus (suihkun jälkeen, yritin kyllä kovin kuivata tukkaani) oli sitten 96.3.Täytyy jonkunlaista tavoitelistaa laittaa tuohon sivuun, olen nähnyt muillakin semmoisia. Tuolla punnitustuloksella BMI on 37.15. Olen vaikeasti lihava. Merkittävästi lihavan raja (35) on 90.7 kg. Painoni kakkosen raskauden alkaessa oli 91.8. Eiköhän siinä ole ensimmäiset kirjalliset tavoitteet painon pudottamiselle.

Ai niin, hitsi, ne inbody-tuloksetkin pitäisi tänne skriivata niin saisi sieltäkin revittyä ne tavoitteet (missäköhän ne laput edes on...?)

Jes, mutta tänään oli alaselkä vähän ottanut itseensä eilisestä treenistä niin päätin tehdä päivän liikunnat ulkona. Syysistutuksia, vaunulenkkia ja yllätys yllätys - ulkokuntosalia.

 Lenkille lähdettiin kotikadulta.
Ja matka kohti rantaa. Aika mieletön sumu veden päällä:)Ihanan kirkas kuulas sää.

 Tässä tämä ulkoliikuntasali, ihan leikkipaikan vieressä enkä ole aikaisemmin huomannut:DLenkin jälkeen maistui kesäinen aurinkokeitto.

perjantai 2. marraskuuta 2012

VIHDOIN!!

Siis KOLME PITKÄÄ VIIKKOA tässä on mennyt. Nyt tänään perjantaina tuli kolme viikkoa kun viimeks kävin salilla.

Ekat kaksi viikkoa sairastin kohtalaisen kovaa flunssatautia pikku tyttäreni kanssa - ja sairastuihan tuo aviomieskin. Kahden viikon jälkeen kun flunssa alkoi mennä ohi, mutta niiskutus ja päänsärky jatkui, tunnustelin itseäni ja tajusin että taas on poskiontelontulehdus. Nyt on ab-kuuri menossa jo viidettä päivää ja pikkuhiljaa alka olo kohentua. Toissapäivänä 1 km vaunulenkki tuntui tosi tainnuttavalta mutta tänäänpä riensin salille!

Ja nyt olenkin uutta intoa täynnä, vaikka pitääkin aloitella varovaisesti!

Sairastelusta pitää sanoa sen verran, että minulla on tapana aina kipeänä "repsahtaa". En tiedä mistä se johtuu, mutta arvelisin että kun flunssassa mikään ruoka ei maistu millekään niin karkki nyt ainakin maistuu - ja suklaa. No kolmen viikon repsahdus ei ole kauheen hyvä. Onneks sain suurimman osan päivästä pidettyä aika hyvin jo PT:n laatimaa ruokavaliomallia mutta yleensä illalla aina sit tuli repsahdus. Ja kai siitä jonkunlainen sokerikoukku tuli kun aina vaan piti ostaa lisää;(

Kotiin tuli tänään uusi vaaka ja noin pintapuolisesti näyttäisi ettei repsahtaminen ole tuottanut kauheasti takapakkia, mutta jos olin tässä välissä jo vähän laihtunut niin olen kyllä ne kilot saavuttanut. Mutta nyt kun on uusi puntari niin otan huomenna ensimmäisen virallisen punnituksen ja sitä sitten seurataan jatkossa.

Sunsportiin on tulossa kahvakuulatunteja, sekä kuntopiiriä! Minä tuossa kk takaperin mietin kuntopiirin tekemistä kotona ja nyt sitten varmasti saankin hyviä ideoita tuolta ohjatulta tunnilta. Kahvakuulaakin palan halusta päästä kokeilemaan, sillä esim. mökkeilyyn (ja miksei veneilyynkin, kunhan tuo purkkari saadaan joskus takaisin veteen) kahvakuula sopii loistavasti. Ja sehän on aika kokonaisvaltaista treeniä!

Tästä aloitetaan  - uudestaan;)